Salı, Eylül 29, 2009

Ölen Toulouse Taraftarının Ardından

UEFA Avrupa Ligi grup açılış maçında Partizan Belgrad-Toulouse karşılaşmasını izlemeye gelip, maçtan önce çıkan kavgada yaralanan Fransız taraftar, hayatını kaybetti.

Fransız taraftarın, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da tedavi gördüğü hastanenin sözcüsü Drago Jovanovic, Reuters Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, 17 Eylül'de Partizan Belgrad-Toulouse maçını izlemeye gelen Fransız Brice Taton'un, yaşam mücadelesini kaybettiğini bildirdi.

Bir grup Partizan taraftarı, Belgrad'daki bir barda tartıştıkları 28 yaşındaki Taton'u demir çubuklar ve beyzbol sopalarıyla dövmüş, Fransız taraftarın başında ve çenesinde, çoklu kırıklar oluşmuştu.


***

Ajanslar böyle nakletmiş olayı. Partizan taraftarı hakkında, Fenerbahçe'yle eşleştikleri zaman bilgiler vermiştik. Partizan taraftarı şiddette sınır tanımaz. İngiliz holiganlarının tarzını benimsedikleri iddia edilir, ki bu doğru bir yorum olarak görülebilir. Lakin bu adamlar aynı zamanda rakip taraftara tecavüz edecek kadar kendilerinden geçebilir. Bunu da ilaveten söylemek lazım.

Toulouse taraftarı Brice Taton bir hiç uğruna öldü. Evet. Bir hiç uğruna giden bir hayat. Dini, dili, rengi, takımı ne olursa olsun insan etkileniyor böyle bir ölümden.

Demir çubuklarla, beyzbol sopalarıyla bir taraftara saldırmak, onu öldürmek... Yaptıkları her türlü pisliğin ardından, kendilerini savunacak bir sebep üreten Partizan taraftarı bakalım bu kez ne diyecek?

Öte yandan, giden gitti tabii ki. Kaç puan 1 can eder ki?

4 comments:

Ömer dedi ki...

Fazla uzerinde durmaya gerek yok, yakindan bildigimiz Sirp alcakliginin bir ornegi sadece. Bosna'da bunun daha hunharcalarini yaptilar yillarca. Istinasiz hepsi serefsiz.

stalker dedi ki...

koca bi milleti bu hayvanlarla aynı sıfatla nasıl anabiliyor insanlar hayret ediyorum. burada bir sürü örnek vererek türklerin, kürtlerin, greklerin vs. şerefsiz olduğunu ispatlayabilirim bu mantığa göre...

let kick racism out of life, demek lazım. out of football çok kaypak kaçıyor..

Jordi Metal dedi ki...

Beyinsizler.

caveksk dedi ki...

olacak şey değil beyzbol sopaları ve demir çubuklarla bir insanı öldüresiye dövmek.bu nasıl bir hırstır nasıl kindir nasıl bir taraftarlıktır.hatta barbarlıktır. aklım almıyo.