Salı, Eylül 29, 2009

Futbol Gündemine Dair


Ülke futbolunun gündemindeki bazı konuları kısa kısa değerlendirmek gerekirse;

* Fenerbahçe Stadı'ndaki en ucuz bilet fiyatlarına yapılan zammın geri alınması, taraftarın tepkisinin bu konuda işe yaradığının göstergesi olması açısından sevindiricidir. Lakin 44 lira hala en ucuz bilet için pahalı bir miktardır. Bunu da görmek gerek. Ayrıca 44 liraya geri çekilen en ucuz bilet için taraftara"buna da şükür" dedirten Fenerbahçe yönetiminin iyi bir strateji uyguladığını da kabul edebiliriz.

* Bursaspor ve Diyarbkırspor arasında yaşanan gerilim Federasyon başkanın devreye girmesiyle, geçici olarak çözülmüş görünüyor. Bursaspor başkanının topu daha çok taraftara atmasını yemedik. Diyarbakırspor başkanın "provakasyona geldik" itirafını da hadisenin çözümü için pozitif bir yaklaşım olarak kabul edebiliriz.

* Rijkaard'ın Eskişehirspor maçından sonra söylediği şu sözler ise 10. hafta yaklaşırken ortamın yavaş yavaş ısındığını göstergesi olsa gerek; "Daum'un yardımcısı Koch umarım maçtan keyif almıştır!".

* Rıdvan Dilmen geçenlerde "Daum Avrupa'yı düşünmüyor" diyenleri eleştirmişti. Buna karşı çıktığını, "Ligdeki kadroyla Avrupa maçlarına çıkıyor" diyerek belirtti. Rıdvan Dilmen'in hayranıyız ama her yorumuna körü körüne katılacak değiliz. Daum'un aynı kadroyla sahaya çıkması Avrupa Ligine de aynı ehemmiyetle baktığını göstermez. Sadece saha dışındaki halini ve maç sonrası demeçlerine bakarak bile, Daum'un Avrupa başarısını çok önemsemediğini görmek mümkündür.

* Bir madde de ülke dışından olsun. 57 tane Catania taraftarı çıkardıkları olaylar yüzünden göz altına alınmış. Haberin detayı burada.

* Hakan Şükür'ün Fanatik gazetesinde yazmaya başlaması ve ilk yazısının başlığının "Babamın Fenerbahçe'si" olması.. Ne garip değil mi?

0 comments: