Pazartesi, Ekim 06, 2008

Artık Düşünme Zamanı


Fenerbahçe Kadıköyde Kayseriye 4-1 yenildi.Önemli değil, olabilir.Futboldur bu yenmekte var içinde yenilmekte.Üzülmekte var içinde sevinmekte.Bu taraftarın üzerinde durması gereken bir konu değil.Taraftar kendi üzerine düşeni yapmakla görevlidir, öncelikli olarak gönül verdiği renklere sahip çıkmak ilke edinilmelidir.Tabi huzur verilirse ......

Kayseri maçına 24 saat kala kulaktan kulağa fısıldanan ısmarlama taraftar haberleri, maç günü ayyuka çıktı.Çeşitli yörelerden taraftarın maça getirileceği ve istenileni yapması gerektiği dedikodu kazanı içerisinde yer alandı.Maç saati yaklaşıp, stada girildiğinde ise herşey gün gibi su yüzüne çıktı.

Migros tribünün çatısına asılmış bir pankart ''ben burdayım'' edasıyla boy gösterdi.Üzerinde yazan sözün nekadar basit olduğunu anlamak için, oscar ödüllü edebiyat sanatçısı olmayada pek gerek yoktu.Bir kulübün uğraşması gereken ve uğraşmaması gerekenleri ayan beyan ortaya koyan ise pankartta yer alan ''gerçek'' ibareli imzaydı.Diğer yandan pankart yasağını delip stadın istisnasız heryerini donatan ''hep destek tam destek'' pankartları ise üzerinde düşünülmesi gereken bir görüntüydü.Özellikle desteğin sadece pankartlarda aranıp, hepimizin yok sayılması ve düşman pozisyonuna sokulması ayıp ötesi bir durumdu.


Şimdi düşünmek lazım... Nedir amaç ??? Bir kulüp başkanının ve yönetim kurulunun uğraşması gereken öncelikli konular bunlarmıdır ??? Geçen yıl tarihimizin en önemli başarısını yakalamışken ve çıta yükselmişken, daha iyisi için mücadele etmek gerekmezmi.Tribünle uğraşmadan önce takımın başarısının hedef edinilmesi doğruların ürünü değilmi ???

Bu iş artık çığrından çıktı.Bu iş artık kabak tadı vermeye başladı.Bir Galatasarayın bir Beşiktaşın isteyipte yapamayacağı kötülüğü, bu camia kendisine yapmaya başladı.GFB ile varolduğu söylenen tribün sorunları, malesef ki yönetim tarafından hepimize yansıtıldı.Çatılarda gezen ne idüğü belirsiz insanların yaptığı teşhirler bile başlı başına bir insanlık ayıbı.

Biz tribün emekçilerine saygınız olmayabilir.Bizi rantcı, menfaatci bilmem neci olarakta görebilirsiniz.Ancak şunu kabul etmelisinizki artık kendi yarattığınız güruh bile sizin ve uygulamalarınızın karşısında.Bir stad yaptınız.Türkiyenin örnek stadlarından biri olan bu stadta, sizi kendi taraftarlarınızdan korumak için onlarca güvenlik mensubu şeref tribünü önünde önlem alıyor.

Gerek takım gerekse tribün konusunda birşeyleri yanlış yapıyorsunuz.Yaptığınız yanlışlarla Fenerbahçeye zarar veriyorsunuz.Alınan sonuçlarda ve gelinen noktada bunu çok rahat görebiliyoruz.Birşeyleri düşünme, birşeyleri değerlendirme vakti geliyorda geçiyor bile.Yarınların Fenerbahçe için çok geç olmaması için, artık sağlıklı düşünmeyi seçin.Aksi durumda kaybeden ne siz nede tribünler olacak.Aksi durumda kaybeden sadece Fenerbahçe olacak.

doksanDokuz / grupck.com

3 comments:

peralta dedi ki...

ne yenen 4 gol, ne boktan gidişat... 11 yılın üstüne, şeref tribünü önünde alınan güvenlik önlemleri yok mu, hakikaten üzüntü verici.

aziz yıldırım bir kez daha düşünmeli. yarın çıksa, "evet hatalar yaptık sezon başında, yanlış bir sezon planlaması yaptık, bu takıma destek verin, devre arasında elimden geleni yapıcam" dese, yine destek görür.

fakat nerde onda o özeleştiri. fenerbahce'yi iyi günler beklemiyor maalesef. en azından şimdilik görünen o.

Adsız dedi ki...

3 sezon önce arkadaşlarla migros alt tribünden kombine almıştık , ne zaman kız arkadaşlarımızla maça gitmek istesek kombineleri başkasına verir kızlarla telsimden bilet alıp giderdik , sebep neydi ??
90 dakika tepemizde çalan davullardan kızların başı ağrımasın diye...

o günlerden bu günlere ne baş ağrısı kaldı , nede ses kısılması..
eskiden olduğu gibi eve gidince kulaklarım bile çınlamıyor artık...
5-1 lik olimpiyat hazimetinden sonra ilk kez telefonumu kapatmak zorunda kaldım..utandım..utanmak nedir bilmeyenlerin yerine...

Unknown dedi ki...

3-1 ve 4-1 olduktan sonra "başkanım noluyor taraftarın gidiyor" gibisinden bi tezahürat söylendi. belki de başka bişeydi tv den farklı duymuş olabilirim. sonra pankartlar aklıma geldi.. "hep destek tam destek". güzel slogan fakat tribünü maç bitmeden boşaltan derneklerin insanların imzası varsa o pankartta bir şeyler yanlıştır demek ki hep destek tam destek yokmuş. varsa da maç bitimine kadar orda duran bağıran insanlar yine haklıymış dedim kendi kendime.