Cumartesi, Mart 24, 2007

"The Number 23" ve "Alpha Dog"

The Number 23
Hanidir beklediğim bir filmdi. Jim Carrey olsun, keza filmin konusu olsun.. Lakin artık film öncesi sınıftaki gereksiz bir hatun kişinin filmin sonunu söylemiş olmasından mıdır, yoksa ilk bölümün aşırı derecede uzun tutulmasının vermiş olduğu sıkkınlıktan mıdır bilinmez, filmi pek beğenmedim açıkçası. Bi de önüme kaya kafa modeli bi eleman oturmuş, bir türlü rahat olamadım seans boyunca. Filmin en başından beri sonu hakkında aşağı yukarı doğru tahminde bulunuyorsunuz. Bu yüzden filmin benim gözümde tek artısı Carrey.. (Alin Taşciyan tarzı oldu)


Alpha Dog
Elimizde başka alternatif olmadığı için geçen perşembe bu filme gittik. Oyuncu kadrosu fena değil gibi geldi, ciddi bir yapım gibi duruyor zaten afişe bakınca. Neyse ben olayı bilmiyordum, gerçek bir hadiseye dayalıymış mevzu. Sonradan bunu fark edince insan baya etkileniyor tabi. Bu film de bir hayli sıkıcı. İçi boş replikler, yönetmenin farklı bi şey deneyeceğim edasıyla işi uzatması vs. Ayrıca kişilerin tanıtımları film boyunca ekrana yansıyınca insan hayli gıcık oluyor bu duruma. Tüm bu olumsuzluklara rağmen aslında katlanılabilir bi film yine de. Alpha Dog argo ve küfür dağarcığınızı bi hayli geliştirecektir, buna ek olarak Amerikan gençliğinin çivisinin çıktığına şahit olacaksınız. Belki de bu sayede raydan çıkmadığınıza şükredersiniz, öyle diyeyim artık. Neyse Justin Timberlake rolünde hiç sırıtmıyor, hatta doğal bir yeteneği olduğunu düşünmeye başladım. Filmin en büyük artısı "Jake Mazursky" rolündeki Ben Foster. Adam tek kelimeyle muhteşem oynamış. Ayrıca bu abi hakkaten bukalemun gibi, çok farklı rollerin hakkını vermiş geçmişte. Geç fark ettik kendisini, hatalıyız.



Özetle iki filmde izleyici hayli sıkacak, zorlayacak türden yapımlar ama gençtürksel hadisesinin cazibesiyle bu filmlere gidilebilir. İlla bir tercih yapmak gerekirse, Jim Carrey'in harikulade performansına rağmen Alpha Dog derim ben.

Not: Filmi izleyenlere bir sorum olacak. Cahilliğime verin artık. Alpha Dog nedir? Filmle ne bağlantısı vardır ?

0 comments: