Cuma, Nisan 12, 2013

Daha iyisini yapabilirdi derken?



Aykut Kocaman'ın Fenerbahçe'nin başına geçen en yetenekli teknik adam olduğuna dair bir iddiam yok, ancak kendisi eleştirilirken sürekli "Fenerbahçe çok daha iyisini yapabilirdi" gibi laflar dönüyor reelde ve sanalda. Sormak lazım bunu diyenlere; Fenerbahçe çok daha iyisini yapabilirdi cümlesinden kasıt sadece Süper Lig başarısı mıdır? Eğer öyleyse eleştirileriniz bir nebze anlaşılabilir. Fakat Türkiye Kupası ve Avrupa Ligi açısından yapılan bir yorum ise bu, çok insafsızsınız.Ortada bu iki kupada da ciddi aşamalar kaydetmiş bir Fenerbahçe var. İkisinde de yarı finalde. Ve bu noktalara kadar gelirken performans açısından da kupanın favorileri arasında zikredilmesine yol açan önemli işler başarmış bir takım var.

Şimdi aynı gruba bir kez daha sormak lazım; Fenerbahçe'nin bu iki kupada bulunduğu nokta başarı değil midir? Eğer bu başarıda takımın çalıştırıcısını hiçe sayıyorve bu işi tamamen şansa bağlıyorsanız insafsızsınız. Hatta daha da ileri gidip Aykut Kocaman'ı hiç sevmediğiniz için böyle düşündüğünüze dair çıkarımlarda bile bulunulabilir. Bu takım biraz sendeleyince akla gelen, Antu.com'da eleştiri görselleri hazırlanan Aykut Kocaman oluyorken; başarıda niye ismi sonlarda hatırlanıyor ya da hiç bahsedilmiyor? Allah'tan reva mı bu?

Biraz insafa davet etmek lazım öyle Fenerbahçelileri. Bu takımın iki kupada da finale çıkmak için önünde bir tur kaldı. Kupayı kazanma durumu olursa daha iyisi olabilirdi diyerek bu sefer de Süper Kupa'yı mı kastedecek bu grup acaba? Merak ediyor insan.

Bulunulan konum küçük görülmesin. Bu elbette "bize bu kadarı yeter" demek de değildir, yanlış anlaşılmasın. Ancak başarı da göz ardı edilmesin. Lütfen!

2 comments:

Adsız dedi ki...

Fınalde olmak dedıgınız eldekı kadro ıle sızın 2 sevıye altınızdakı takımlarla mac yapıp fınallere kalmak mı?oynanan futbol ne olacak?

Ortega dedi ki...

Bologna'nın iyi oynayıp Gs'ye elenmesi sonrası bunu soran gazeteciye Terim'in cevabı geldi aklıma.

http://www.youtube.com/watch?v=LqQaAkqZYcI