Cuma, Mayıs 27, 2011

Diyet Ödenmeye Devam Ediyor: Orhan Şam Fenerbahçe'de

görsel: gsbasket.org

Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'de forma giyen dünyaca ünlü basketbolcu Diana Taurasi'nin bir maç sonrası kendisinden alınan numunenin incelenmesiyle idrarında yasaklı maddeye (modafinil) rastlandığı açıklanmış ve bu olay Türk spor kamuoyunda çok büyük bir yankı bulmuştu. Daha sonra olaya müdahil olan olmayan herkes konuya dair fikir beyan etti elbette. Taurasi ve Fenerbahçe cephesi bir yanlışlık olduğunu iddia ederken, bunun aksini söyleyenler de mevcuttu.

Aradan belli bir zaman geçtikten sonra önce Taurasi'nin aklandığı görüldü. Oyuncunun final serisi için Fenerbahçe'ye döneceği iddia edildi ama bu gerçekleşmedi. Final serisinde Galatasaray'ı deviren Fenerbahçe 6. kez üst üste şampiyon olurken; Galatasaray cephesinde bu şampiyonluğun, doping yapan Taurasi'nin diyeti olduğunu iddia edenler vardı. Onlardan biri de GsBasket sitesiydi. Yukarıdaki görsel de GsBasket sitesinden alıntı zaten (kendilerine teşekkür edelim yeri gelmişken). Aynı sitenin forumlarında Taurasi'yi aklama operasyonunda Amerika'nın (Amerikan başkanının diyen de vardı) devreye girdiği de iddia edilmişti. Hatta Taurasi'yle birlikte Gençlerbirliği'nden Orhan Şam ve Karsspor'dan Ali Mesut'un da bahaneyle aklandığı ileri sürülmüştü.

Velhasıl kelam yine aradan belirli bir zaman geçti. Önce Taurasi Galatasaray'la anlaştı. Bugün de Gençlerbirliği başkanı İlhan Cavcav, Orhan Şam'ın transferi konusunda Fenerbahçe'yle anlaştıklarını açıkladı. Son anda bir pürüz çıkmazsa önümüzdeki sezon Orhan Şam Fenerbahçe forması giyecek.


İlk bakışta bu transfer size normal görünebilir. Ama yapboz'un parçalarını dikkatlice incelediğinizde GsBasket sitesindekilerin ne kadar haklı olduğu ortaya çıkmıyor mu? Doping yapan Taurasi'yi kurtaran Amerikan lobisi, arada bahaneyle kurtardığı Orhan Şam'ı da bugün Fenerbahçe'ye hediye etti diyemez miyiz? TBF ve TFF de bu oyuna ortak olmuş durumdadır.

Bütün bu olup bitenden sonra, "diyet ödenmeye devam ediyor" denmez de ne denir? Sorarım size a dostlar...

8 comments:

Adsız dedi ki...

eheheh böyle komiklikler şakalar..

Adsız dedi ki...

iddialar üzerine kurulu böylesi bir yazıya, lütfen kızmayınız: "amerikanın işi bunlar, arkasında israil var.."
yorumu yapılır.

arda dedi ki...

Alakası yok. Böyle paranoyak düşünceler ile medyayı meşgul etmeyin. Hazmetmeyi öğrenin...

Jes Hogh dedi ki...

Karsspor'dan Ali Mesut'u alınca bence tüm taşlar yerine oturacaktır..

Jes Hogh dedi ki...

Karsspor'dan Ali Mesut'u da alınca bence tüm taşlar yerine oturacaktır..

Adsız dedi ki...

Taurisiyi de Cimboma hediye etmişler o zaman..Bunun sonnda bu cümle de olmalıydı bence..

Adsız dedi ki...

zorlama olmamış mı birazcık???

kutay dedi ki...

keşke gs baketteki o iddiaları daha iyi irdeleseydın.. "adamlar amerıkayı bıle kattı" demekten daha ıyı olurdu