Perşembe, Mayıs 26, 2011

Duygu Bal

Geçtiğimiz sezon İtalya Serie A1 takımlarından Riso Scotti Pavia takımında forma giyen orta oyuncu Duygu Bal, Fenerbahçe'ye transfer oldu.

Öncelikle hem Fenerbahçe hem de Duygu için hayırlı olsun diyelim. TVF'nin 2+1 yabancı sınırlaması nedeniyle yerli oyuncuların ehemmiyetinin bir kat daha arttığı bir ortamda, İtalya'da tecrübelenen Duygu Bal'ı transfer etmek yerinde bir hamle. Zaten bu bölgeye de takviye gerekiyordu.

Duygu Bal, sosyal medyada aktif olan yerli oyunculardan. Bilhassa Twitter'da. Adı Fenerbahçe'yle anılmadan önce Twitter'dan da takip etmeye başladığım bir isimdi. Fenerbahçe'ye yakıştırdığım da bir isimdi ayrıca. Melek dövmesiyle bir Sarı Melek olmaya adaydı zaten diye bir espri yapmak da mümkündü. 17 Mayıs tarihinde Twitter'da "#duygubalfenerbahceye" etiketiyle oyuncunun Fenerbahçe'ye gelmesini temenni ederken, aynı zamanda bir kampanyada başlatmıştım. Sağ olsun Burak ağabey de desteğini esirgemedi. Daha sonra diğer Fenerbahçeli arkadaşlar da aynı etiketi kullanarak bu transfer için Duygu Bal'ın deyimiyle "totem" yaptılar. Geçtiğimiz hafta Trt Spor'da Telesmaç programının canlı yayın konuğuydu Duygu Bal. Orada kendisine "Fenerbahçe taraftarı seni sosyal medyadan Fenerbahçe'ye davet eden bir kampanya başlattılar, buna ne diyorsun?" dendiğinde, bunun çok hoş bir olay olduğunu söylemişti. Ve gözlerinde "artık bitsin şu transfer, Fenerbahçe'ye gideyim" bakışı vardı bana kalırsa.

En sonunda dün akşam Duygu Bal, Twitter'da Fenerbahçe'yle anlaştığını açıkladı. Keza voleybol sitelerinde de bu transfer yazıldı. Akabinde gerek sosyal medyadan gerekse de telefonuma gelen mesajlardan bir şekilde bu transferin gerçekleşmesinde "totem" veya "kampanya" her ne diyorsanız, katkımın olduğuna dair şeyler yazdı arkadaşlar. Abartmamak lazım. Benimkisi sadece gönlümden geçen bir isteği cümlelere dökmek oldu. Gerçekleşmesi ise şans işte. Tabii şöyle de bir güzellik var, bugün doğum günüm. Bu vesileyle benim için güzel bir doğum günü hediyesi de oldu bu transfer.

Tekrardan hem Fenerbahçe hem de Duygu Bal için hayırlı olsun. Takımdaki yeni Sarı Melek Duygu Bal'a hoş geldin diyelim.

Not: Bu arada yeri gelmişken, 2+1 yabancı sınırlamasındaki +1 kısmını anlamadığımı da belirteyim. Ya 2 ya da 3 diye net bir sayı belirtilmeliydi. Yabancı oyuncu sınırlandırmalarındaki bu "+"ları anlamakta güçlük çekiyorum.

2 comments:

Prometheus dedi ki...

Doğum günün kutlu olsun :)

muyek dedi ki...

Goz zevkini fena bozucak seneye, dovme ayri bir itici daha buyugunu yaptirsaymis