Pazar, Şubat 27, 2011

Yüzsüzlüğün Böylesi

Bu yaklaşık iki ay kadar önce Antu'nun girişinde karşımıza çıkan görseldi. Konuyla alakalı, "Cesaretiniz Varsa!" başlıklı bir yazı karalamıştık. Merak eden buradan okuyabilir.

Bu da 27 Şubat 2011 tarihinde Antu'nun girişinde karşımıza çıkan görsel. Sanki 2 ay önce Aykut Kocaman'a "Burası Malatyaspor'a benzemez vs." diyen bendim anasını satayım. Bunları unuturuz falan mı sanıyorlar, nedir acaba tam olarak düşünceleri?

Pes doğrusu!

9 comments:

Adsız dedi ki...

bu yaptığın çok yanlış dostum ,sadece FB ye zarar vermekten öteye geçmez bu , FB kötüyse eleştirilir ,bucaya yenilirse elenirse eleştirilir bunu artık anlayın ,iyise destek görür çünkü burası spor kulübü sportif başarı birinci planda asla telafisi olmayacak en önemli öncelik , stad salon amatör şb ler ve herşey sonra gelir onlar işin tuzu biberi kaymağıdır ama ana yemek açlığı gideren şey futbol da sportif başarıdır ,evet dün dündür bugün bugündür ,bu siyaset için iki yüzlülüktür ama sporda iş bundan ibarettir , demiyor muyuz futbolda dün yoktur diye ,dün başarısız olursan eleştirilirsin bugün başarılı olursan övülürsün ,Milan da Real de ve başka heryerde bu böyledir ve böyle olmaya devam edecektir .Bırakalım bunları önümüze bakalım birlik olalım şampiyon olalım.

AiiP dedi ki...

@maçanın papazı.. , hocam herşeyden önce birlik beraberlik mesajına katılıyorum, heleki bu renklerin bu renklerden başka dostu olmadığını çok ama çok iyi biliyorum ancak bu eleştiri çok yerinde ve doğru, antu ,alanında bir ilk ve fenerbahçe için çok onemli(idi).. oluşturabılcekleri kamuoyu hatrı sayılır cinsten ancak blog yazarınında ornekledıği gibi aykut kocamanı görev başındayken hedef göstermeleri çok ama çok yanlıştı boylesi bi değeri bi çırpıda silmelerine ramak kalmıstı... bu eleştiriler yapılacak kendı içimizdeki yanlışlarda ayıklanacak..

laktat dedi ki...

@Maçanın Papazı

dostum kusura bakma ama geçeceksin o işleri. "dün dündür, bugün bugündür" bırak futbolu vatandaş olarak midemizi alt üst bir felsefedir. söylediklerinin arkasında duramayan, yavşak, kaygan, utanmaz bir anlayıştır. bu utanmazlık çark eden düşüncelerden çok içindeki pişkinlikten kaynaklanmaktadır.

yıllarca istikrar ve sabır diyen adamlara köşe yazılarında tekme tokat girişen adamlar bu cümleleri kullanmadılar mı?

fenerbahçe kötüyse nedenleri gösterilerek, sebep sonuç bağlantısında elbette eleştirilir. ancak burada gözden kaçan en önemli şey. fb'nin iyiye gidebileceği gün gibi açıkken bunun kasti yapılmış olmasıdır.


bak istanbul'da yaşamayan istanbul'daki herhangi bir çıkar grubundan etkilenmeyecek bir fenerbahçeliyim. ancak fenerbahçe'nin geleceğini inşa edebilecek bir adam olan aykut kocaman'ı kendi çıkar anlayışları yüzünden harcamaya kalkanlar bunun aksi ortaya çıktığında her lafı yemeyi haketmektedirler.


kocaman'ın yaptığı nokta transferleri, altyapı oyuncularına verdiği şansları, getirmeye çalıştığı gerçekçi anlayışı göremeyenlerin yaptıklarını eleştirmeyelim de ne yapalım?

hem bu nasıl bir çelişkidir? hata yapınca eleştirilir dediğin aykut kocaman'ın eleştirilmesinin doğru olduğunu söylerken, onu zamansız ve yanlış eleştirenler eleştirilince bir anda "ama o geçmişte kaldı" demek ne ile açıklanır gerçekten bilmiyorum.

daha fazla uzatmayayım. aykut hoca eğer rahat bırakılırsa fenerbahçe'yi en az önümüzdeki 10 yılın takımı yapacaktır.
bu içi boş ve altı doldurulmayan bir argüman değildir. görmek isteyen, dünya ve türkiye futbolunu yakından takip eden apaçık bir gerçektir. aykut hoca çok hızlı adapte olan, yıllarca beklediğimiz bir adamdı. açık söylüyorum bu sene takımı yapamasa dahi kesinlikle takımın başında tutulması gereklidir. geldiğinden beri ortaya koyduğu bu anlayış kendisinin fenerbahçe için en doğru kişilerden biri olduğunu göstermektedir.

şahsen yeni gelmiş bir teknik adamın fenerbahçe'yi tanıma sürecinden, sürekli değişen yorum farklılıklarından, devamlılık göstermeyen yapılardan sıkıldım.

laktat dedi ki...

@Maçanın Papazı

dostum kusura bakma ama geçeceksin o işleri. "dün dündür, bugün bugündür" bırak futbolu vatandaş olarak midemizi alt üst eden bir felsefedir. söylediklerinin arkasında duramayan, yavşak, kaygan, utanmaz bir anlayıştır. bu utanmazlık çark eden düşüncelerden çok içindeki pişkinlikten kaynaklanmaktadır.

yıllarca istikrar ve sabır diyen adamlara köşe yazılarında tekme tokat girişenler bu cümleleri kullanmadılar mı?

fenerbahçe kötüyse nedenleri gösterilerek, sebep sonuç bağlantısında elbette eleştirilir. ancak burada gözden kaçan en önemli şey. fb'nin iyiye gidebileceği gün gibi açıkken bunun kasti yapılmış olmasıdır.


bak istanbul'da yaşamayan, istanbul'daki herhangi bir çıkar grubundan etkilenmeyecek bir fenerbahçeliyim. ancak fenerbahçe'nin geleceğini inşa edebilecek bir adam olan aykut kocaman'ı kendi çıkar anlayışları yüzünden harcamaya kalkanlar bunun aksi ortaya çıktığında her lafı yemeyi haketmektedirler.


kocaman'ın yaptığı nokta transferleri, altyapı oyuncularına verdiği şansları, getirmeye çalıştığı gerçekçi anlayışı göremeyenlerin yaptıklarını eleştirmeyelim de ne yapalım?

hem bu nasıl bir çelişkidir? hata yapınca eleştirilir dediğin aykut kocaman'ın eleştirilmesinin doğru olduğunu söylerken, onu zamansız ve yanlış eleştirenler eleştirilince bir anda "ama o geçmişte kaldı" demek ne ile açıklanır gerçekten bilmiyorum.

aykut hoca eğer rahat bırakılırsa fenerbahçe'yi en az önümüzdeki 10 yılın takımı yapacaktır.
bu içi boş ve altı doldurulmayan bir argüman değildir. görmek isteyen, dünya ve türkiye futbolunu yakından takip edenler için apaçık bir gerçektir. aykut hoca çok hızlı adapte olan, yıllarca beklediğimiz bir adamdı. açık söylüyorum bu sene takımı şampiyon yapamasa dahi kesinlikle takımın başında tutulması gereklidir. geldiğinden beri ortaya koyduğu anlayış kendisinin fenerbahçe için en doğru kişilerden biri olduğunu göstermektedir.

şahsen yeni gelmiş bir teknik adamın fenerbahçe'yi tanıma sürecinden, sürekli değişen yorum farklılıklarından, devamlılık göstermeyen yapılardan çok ama çok sıkıldım.

SŞB dedi ki...

antu heralde fenerbahçeli olarak utandığım tek unsur olabilir fenerbahçeyi içinde bulunduran bir platform olarak. her girdiğimde resmen yüzlerce sergen yalçın fenerbahçe muhabbeti yapıyormuş gibi geliyor kahvede.
bu işin yanlışı doğrusu yok. insanlar düşünmekten aciz, şu an fenerbahçe td'liğine aykut kocaman'dan daha yakışan daha aklı başında bu camiayı daha iyi bilen insan yok, inişler çıkışlar hep olacak ama yeterki camia kaypak olmasın böyle.
fenerbahçe 3 sene 14. bitirsin ligi yine de 4 sezon için şampiyonluğu ümit edebilirim aykut kocaman orada olduğu sürece... bu kadar da güveniyorum kendisine.

Rambo Okan dedi ki...

'FB kötüyse eleştirilir' olayı değil
ali şen-(kan bağı)-metin şen x aykut kocaman savaşı
umarım bi zayıflama olmaz aykut hocanın kredisinde olursa antu yine saldıracaktır
metin şen aykut kocaman hoca iken maça gitmeyeceğini söylüyor
Fenerbahçe'ye zarar veren bence apaçık

Adsız dedi ki...

@maçanın papazı
yani antu ,aykut kocamanı eleştirirken fb'nin birlik ve beraberliği sapasağlamken; ortega antunun yavşakça tutumunu eleştirirken fb'nin birlik ve beraberliği bozuluyor zarar veriyor.
Yıllardır siyasiler aman ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü,aman milli birlik ve beraberliğimizi tehlikeye atacak unsurlar diye diye kafa skmediler mi?
Hiç laga lugaya falan girmeye gerek yok antu rezil bir oluşumdur.Dahası birilerinin taşeronluğunu yapmaktadır.Birilerinin tekelinde,fb taraftarını manipüle etme amacındadır.
Yukarıda bir arkadaş bahsetmiş İstanbul dışındayım diye.Ben de dışındayım ve bağımsız olarak konuşabiliyorum.
Antu fb taraftarını kahvede oturan tayfaya hitap eder gibi,onları galeyana getirir gibi yayın politikası güdüyor.
Bir kere rezil bir forum ortamı var rafine değil açıkçası.
Stada giden,adam gibi bilinçli destekleyen tayfa da şükür ki geri döndüler Okul açıktaki elemanlardır.Vamos,Unifeb,CK'dır.
Diğerlerinin cidden fb üzerinden rant peşinde koştuklarını düşünüyorum.
ANTU bunların başında geliyor.
Ve yaptıkları bu haber ne kadar yavşak ve yüzsüz olduklarını gösteriyor.
Çağlar

Murat Aydin dedi ki...

Dün dündür, bugün bugündür...

Çok doğru bir laf, her durum kendi zamanında değerlendirilir.

Ama, Antu'nun yaptığı basit bir durum değerlendirmesi veya eleştiri değildir. O introyu yapan(yada siparişi veren) kişiye sormek lazım "Sen kimsin ki Aykut Kocaman'a Fenerbahçe'yi tarif ediyorsun?
Arkadaş, Fenerbahçe tarihinde 1988 den beri KOCAMAN bir adam var, sen kimsin ki O na bir şeyler anlatmaya çalışıyorsun?" Şaka gibi ama eşşek sakası.

O introyu gördüğüm günden beri Antu forumlarına girmiyorum, elim varmıyor. Bir de ekşi sözlükte Antu'yu savunmaya çalışırken bir şeyler yazmıştım, o yazdıklarım da bana kapak oldu.

Kaan Eren dedi ki...

Bir siteye Fenerbahce taraftarinin resmi sitesi diyebilen, kendilerini Aykut Kocaman'dan daha Fenerbahceli olarak lanse eden insanlarca yurutulen bir olusumun yaptiklarina sasmiyoruz tabi ki.