Çarşamba, Aralık 22, 2010

Cesaretiniz Varsa!

Bucaspor maçı ve bu maçın öncesindeki döneme dair Aykut Kocaman'a eleştiriler yapılabilir. Buna kimsenin karşı çıkacağını sanmıyorum ancak; Antu'nun bu görseli üzerine "hele soğuklan yeğenim!" demek lazım. Bu ne kin, bu ne gaz?

Madem bu camiada işini iyi yapmadığını düşündüğünüz kişilere böyle sağlam bir şekilde çakma yeteneğiniz var, Aziz Yıldırım'ın 13 yıllık başkanlığı döneminde futbolda kaybedilen şampiyonluklardan ve genel olarak camianın değerlerini yerle bir edişinden sonra çıkıp "Burası Fenerbahçe, bla bla ..." demediniz veya diyemediniz? Neden? Yalandan rüzgar yapmalarınız vardı ara ara, bunları hatırlamak mümkün ama Aziz Yıldırım başkanlığında Fenerbahçe futbol takımının büyük harcamalar ve beklentilere rağmen ligi nerede bitirdiğini, neler kaybettiğini tıpkı şu yukarıdaki görselde yaptığınız gibi yapsaydınız da görseydik. Madem böyle bir duruş sergiliyorsunuz, bunu yapmış olmanız da gerekmez miydi?

"Burası Fenerbahçe ey Aziz Yıldırım!" diyebilirdiniz herhalde, bunu demekten korktuğunuzu yahut bir takım sebeplerle geri adım attığınızı düşüneceğiz yoksa.

Şimdi bu sözler üzerine, "Fenerbahçe Spor Kulübüdür. Dün kadın voleybol takımımız kulüpler dünya şampiyonu oldu" mu diyeceksiniz yoksa bu laflarımız üzerine? Ama böyle dememeniz lazım. Böylesine önemli bir başarının ardından sayfanızın girişine o başarıyı değil de, bu sorgulamanızı koymuş olmanız alakasız olurdu değil mi?

Fenerbahçe bir spor kulübüdür diyorsunuz. Evet, bu doğru. Diğer branşlardaki başarıları gösteriyor ve başkanı alkışlıyorsunuz mütemadiyen. Ama şunu da demek lazım; her zaferde "ama başkanımızı unutmayalım" diye başımıza kakanlar, mağlubiyetlerde neden başkalarını işaret ederler? Bu ne derece samimi bir yaklaşım acaba? Ve özellikle siz Antu yöneticileri; bugüne kadar Fenerbahçe mensuplarını her fırsatta kollayan, onlara destek çıkan bir oluşum nasıl oluyor da site girişinden Aykut Kocaman gibi birine bu kadar rahat çakabiliyor? Yoksa ortada başka hesaplar mı var? Geçmiş yıllara dayanan, Ali Şen'in başkanlık günlerine dayanan...

İnsan ister istemez şüpheleniyor. Antu'nun geçmişteki yaklaşımı ve bugün yaptığına bakınca; sormadan, sorgulamadan edemiyor insan.

Böyle bir hesaplaşmanız, çıkarınız, kaygınız yoksa ve cesaretiniz varsa, şu görselin bir benzerini Aziz Yıldırım için yapınız. Biz de duruşununuz ne kadar sağlam olduğunu görelim.

Ve son bir paragraf da taraftarın bir kısmına. Dün akşam Fenerbahçe kalecisini ıslıklamakla ve maçta rakip Bucaspor lehine bağırmakla elinize ne geçti? Amacınız neydi? Biri anlatsın. Lütfen!

10 comments:

alperensaylar dedi ki...

abi antunun meşhurl 4-2 lik konya maçından sonra aykut hoca için yazdıklarını bilirsin. ben o yüzden şaşırmadım. bir de tabi taraftarın ıslıklaması kötüydü de teknik direktör ile yönetim de düşünmeli fenerbahçede oynayamayacak adamları alırken, kadroda tutarken ve ilk 11 oynatırken.

Adsız dedi ki...

özet geçseydin iyiydi

aytu dedi ki...

abi söylediklerin kesnlikle haklı,aykut hoca bu kulübe gelmiş bi şansdır ona tanınacak her zaman kulübümüze kar olarak döneceğine adım gibi eminim adam herkesi değerini biliyor yanlışlar illa ki yapacak her insan gibi ama aykut kocaman adam gibi adam dır ve en azından benim gibi düşünen binlerce taraftar için en iyi teknik direktördür gökay ortada okan ortada yakında recep de çıkacak ve aykut hoca bu isimlere hakettiği değeri her zaman vereceğine emin olarak tribünde yerimizi alacağız...fenerbahçem sokakta oynasın,biz kaldırımda desteklerizzzzzzz

Adsız dedi ki...

Kusura Bakmayın Fakat Çok Haklılar. Aynı Resim Bu Adamı Başa Getiren Aziz Yıldırım İçin de Yapılmalıydı.

Aykut Bir Değer Hepimiz İçin Fakat, Kendi Kendini Bitiren Bir Değer Olmadan Sportif Direktörlüğe Geri Dönmeli.

Fenerbahçe'nin Teknik Adamı Olacak Kapasiteden Zerre Kadar Nasibini Almamış Bu Adam.

Yahu Tüm Maçları İzleyin Allah Aşkına Dakika 60-65 Arası İlk Değişiklik, Alex Oyundaysa Çıkar veya Değilse Girer, Dia Varsa Çıkar, Stoch Varsa Çıkar.

Futbol Özürlü Selçuk dahi Senelerdir Alamadığımız Kupayı Kazanabilmek İçin İyi Gittiğimiz Bir Senede Oyuncu Diye Sahaya Sürülür Falan.

Aykut Bu İşleri Bıraksın Çünkü Zerre Kadar Başarı Elde Etmek Şansı Yok.

Benim gibi Bilet Alıp Maçı Tribünden İzlemesi Hepimiz İçin Daha İyi.

Supernaut dedi ki...

Son iki satırına kadar çok güzel bir yazı. Katılıyorum. "Kupa gene gitti" düşüncesiyle sinirle yapılmış anlamsız bir görsel. Antu'ya yakışmadı.

Bucaspor alkışı haketti, taraftarımızın tezahuratını da haketti, bunda bir yanlış yok, Serkan'ın ıslıklanması ise bana göre fazla uzadı, tamam 2-3 topla buluşmasında ıslıklanır, maksat kulağını çekmek ise... Ama maç sonuna kadar ıslık ne oluyor yahu?

Prometheus dedi ki...

Aykut Hoca'dan önce Aziz Yıldırım gitmeli bir daha dönmemecesine. Ama bugünlerde muhalefet de dahil olmak üzere herkes susuyor malesef, hükümetle bir işleri var, bin işleri var devletle, Fenerbahçe amaç değil araç olmuş durumda milyon dolarları kazanma yolunda...

Adsız dedi ki...

Cesaretin Var mı ? .....

aykut u seviyoruzda ,ortada büyük bir başarısızlık var görmek istemeyen gözünü kapatsın , aykut kocaman geçen sene daum un istediği oyuncuları almadı aldırmadı daum kovulunca o iki mevkiye transfer yaptı hemen , o zaman geçen sene aykut hoca daum a destek olsaydı belki fb şampiyon olurdu , şimdi biz niye aykut a destek olalım ,istediği tüm transferler yapıldı ,takımıda tanıyor geçen seneden, daum a sırtını dönüyordu sen semih i onu bunu oynatmıyor fb yi mahvediyorsun diye , hadi geldi ne oldu semih ne oldu devrim ? üstelik tk tüm hedeflerden daha ilk yarı sonunda kopmuş ... NE EKERSEN ONU BİÇERSİN ...geçen yıl kaçan şampiyonlukta nedense kimse sportif direktörü suçlamadı ? oysa solknat ve santrafor u gerek yok diyerek aldırmayan sportif direktörümüzdü.

Ortega dedi ki...

@Supernaut

Bucaspor lehine tezahürat yapmalarının sebebi takımı protesto etmek içindi. Bu taraftarlık değil. Çok meraklılarsa rakipler lehine bağırmaya, gitsinler Boğaz'ın karşı yakasındakileri desteklesinler o zaman.

Supernaut dedi ki...

"Çok meraklılarsa rakipler lehine bağırmaya, gitsinler Boğaz'ın karşı yakasındakileri desteklesinler o zaman."

HOP DEDİK !!! Herşeyin bir sınırı var :) Buca renkdaş takım hem, ligde de düşmeme mücadelesi filan veriyorlar, taraftarın içi ezilmiş alkışlamış :)) diyelim geçelim.

Bu arada kupada başarısızlık sonrası gene çatlak sesler (belki haklı belki haksız) çıkmaya başladı anında, bu mudur hocaya sabır, bu mudur sistem oturana kadar beklemek? İlk 3de de bitirsek hocamızın arkasındayız, iyi işler yapılıyor diyenler nerede?

Murat Aydin dedi ki...

Bu görseli gördüğümden beri antu forumlarına girmiyorum