Cuma, Şubat 19, 2010

Kadıköy'de Turu Geçmek İçin Golcü Lazım

* Maç olabilecek en kötü senaryo ile başladı. Maçın başında gol yemek, hem de Lille gibi hücum varyasyonlarıyla baş döndüren ve gol attıkça açılan, daha çok atan bir ekibe karşı bu kadar erken gol yemek en tehlikeli şeydi. Golde orta sahadan başlayan hatalar zinciri, ve en son ayakta dursa golü engelleyebilecek Volkan'ın, anlamsız şekilde yere yatmaya çabalaması Milli Takım ayarındaki bir kaleciye yakışmadı.

* Fenerbahçe'de Brezilya kökenli olması ve Türk pasaportu taşıyor olması nedeniyle hala duruyor olduğunu düşündüğümüz Vederson'un belki de turu getirecek harika golü de hayli şaşırtıcıydı.


* Lugano'nun sakatlık sebebiyle o pozisyonu bırakması ise maçın en tartışılası üç pozisyonundan biriydi. Burada kimi suçlamak lazım; kendi kendini riske eden Lugano'yu mu, yoksa teknik heyet ve sağlık ekibinin yaklaşımını mı?

* Yenilen ikinci golde Deniz'e ne kadar söylensek boş. Oradaki hatasına şaşıran var mı? Sadece Daum şaşırmış herhalde. Rüzgar yüzünden olabilir falan demiş hatta.

* Özer dün sahadaki en etkisiz isimlerden biriydi. Daum'un onu ilk yarının bitimiyle oyundan almaması ise şaşırtıcıydı.

* Alex'in o harika paslarını harcayan Güiza her türlü eleştirilir. "Santrafor ne güzel işte pozisyona giriyor", diye saçma sapan yorumlar yapılmaz. Altyapıdan gelen genç oyuncunu sahaya sürmüş olsan, o da böyle pozisyonları harcamış olsa, o zaman bu söylenenler manalı olabilirdi ama kadronda La Liga'nın gol kralı olmuş, İspanya Milli Takımının forvetlerinden biri var. Üstelik çok ciddi para ödenerek, büyük beklentilerle transfer edildi Güiza. Bırakın da bir şeyler beklensin bu adamdan.

* Fenerbahçe'nin bu hücum anlayışında Güiza tipi santraforla ciddi sorunlar yaşadığı dün bir kez daha ortaya çıkmıştır. Güiza'nın yerinde oynayan bir santraforun fizik gücü yerinde olması ve topu ayağında tutma, geriden hücuma destek verecek orta alan oyuncularına imkan sağlaması lazım. Bir de bunların üzerine ekstra bir özellik olarak, adam eksiltebilen bir santrafor olsa, tadından yenmez tabii. Güiza'da bu meziyetlerin hiçbiri yok.

* Maçın son dakikalarında Alex'i tribünlere alkışlatmak için (!) oyundan çıkaran ve Selçuk'u alan Daum'un ne yapmak istediğini anlayan varsa, bize de anlatsın bir zahmet.

* 2-1'lik skor avantaj mıdır? Elbette avantajdır. Lakin nasıl? Fenerbahçe ne olursa olsun Kadıköy'deki rövanşta her zamanki oyununu oynamalıdır. Sabırla top çevirerek, set hücum yapmaya çalışarak. Lille malum hızlı hücumu çok iyi yapan bir ekip. Eğer Fenerbahçe golü bulmak için tabir-i caizse "cümbür cemaat" rakibinin üzerine saldırırsa, maç ilk on dakikada biter, tur da gider. Dikkatli olmak, sabırlı oynamak gerek. Bu yazdıklarımızı, elbette Daum ve yanındakiler de düşünüyordur. Bi de öyle zannediyorum ki, Kadıköy'de turu geçmek için bir golcü lazım. Semih mesela...

7 comments:

varol döken dedi ki...

valla bunu söyleyeceğimi hiç düşünmezdim ama bence burdaki maçın golcüsü gökhan ünal, ana noktası da bol bol ortadır... ama kadrosunda 5 tane 10 numara olan takımda ortayı kim kesecek bilmiyoruz tabi...

fener ve galatasaray üst üste oynuyorsa, maç aynı yerde hem de gs taraftarının sayıca çok üstün olduğu bir yerde izleniyorsa, hele ki dün akşamki sonuçlar ortaya çıkıyorsa, anlayın işte ıstırabın büyüklüğünü, ne olur haftaya perşembe daha büyüğünü çektirmeyin...

ne olur ya...

aksilaz dedi ki...

Baros - Güiza takası :)

linguisticsfc dedi ki...

guiza deplasmanda oynayacak oyuncu hiç değil, kontra oyuncusu hiç değil, dun lille üstümüze gelmeye çalışırken semih olmalıydı sahada, tek kale oynuyorsan oynat guizayı saldırıyorsan oynat, içerdeki maçta yine guizaya guvenmek zorundayız (yani guizayla başlamalıyız) tabii semihe de yer bulunmalı bazı kısımlarda.

sportifkeyif dedi ki...

guiza ile alex'in bir pozisyonu vardı. siz daha iyi bilirsiniz gerci o pozisyonda semih olsa guiza gibi en uca atmak yerine bence alex'in tam onune pas vererek golu yaptırmıstı.

Mitya dedi ki...

@varol

gokhan avrupa kadrosunda yok. hos, olsa da bence guiza'dan pek farki olmazdi. bu macta fenerbahce'nin kontrollu bir bicimde oyunu rakip sahaya yikmasi gerekiyor. vederson'un sol beke gececegini dusunursek andre santos'un fazla hucuma cikmasindan kaynaklanan savunma zaafiyetinin bir olcude bertaraf edilecegini dusunuyorum. gokhan ve vederson'un konsantre olmalari durumunda, savunmada da fahis hatalar yapilmazsa, oyunu rakip sahada semih'le oynamaya calisan fenerbahce'nin beklenenin aksine cok rahat turu gececegini dusunuyorum. herkesin odunu kopartan lille kontraataklarindan da fazla korkmuyorum - yeter ki ileride semih, ozer, alex, emre, mehmet beslisi yer alsin ve top kayiplari minimuma indirgensin. deivid de yedek kulubesine atabilirse en azindan kendini iyi olur.
skor tahminim 3-1, 4-1.

MegaDave06 dedi ki...

Fransız takımlarına karşı Guiza gibi bir forvet çözüm olur genelde ama kendisi çok formsuzdu dün akşam. Eğer ikinci maç azıcık formda olursa tur çok yakındır.

Sekhranikos dedi ki...

İkinci maçta yenmek zorunda olduğun hiç bir skor bana avantaj gibi gelmiyor. Eğer çıktığın maçı başladığın gibi -0-0a tekabul eder- bitirdiğinde tur atlayabiliyorsan o avantajdır heleki fener isen.

Bu arada Akşam gazetesine bir röportajın var Aziz Hazretlerinin. Haşmetmeabları buyurmuşlarkı GS nin golcüsü yok. O yüzden şansları yok şampiyonluk için. Yani bizim golcümüz var arkadaşlar serin olun, ferah olun, içinizi tutabildiğiniz kadar soğuk tutunki ikinci maç sırasında iç yanmaları yaşamayın.

Allah şimdiden cümlemize o maç için sabır versin, afiyet versin, sağ salim atlatmayı nasip etsin. Amin.

P.S: Allahından bul guiza!
R.T.E: Guizanıda al git aziz!