Çarşamba, Şubat 17, 2010

Hayırlı Olsun

Terim'in istifasının ardından, "Olmayacak duaya amin deme isteği" yazısıyla Türk futbolunu içine düştüğü keşmekeşten kurtarabilecek potansiyelde olan ve tabir-i caizse Milli Takımlar uzmanı denebilecek Guus Hiddink'in bizim için en uygun isim olacağına dair bir fikir atmıştık ortaya (hatta kampanyavari bir hareketti bu). Elbette yerli hocayla da bu iş olur ama malum artık ülke futbol gündemi "nefret" unsuruyla geçiriyor her gününü. Nerdeyse her mevzu bir yerden sonra Fenerbahçe-Galatasaray rekabetine dönüşüyor. Bu bakımdan -atıyorum- Rıdvan Dilmen ya da Abdullah Avcı gibi isimler futbol bilgileriyle çok mühim isimler olsa da göreve gelir gelmez birileri tepelerine çökeceğinden, bu gibi yerli isimlerin böyle zamanlarda göreve getirilmemesini makul karşılayanlardanım.

Hiddink'in kariyeri ve bilhassa Milli Takımlardaki başarısı ortada . Bunun anlamı, "tamamdır bu iş, kesin bir sonraki turnuvaya" katılıyoruz değildir tabii. Lakin önemli bir referanstır. Bendenizin sıradan bir futbolsever olarak Hiddink'e saygısı ve güveni sonsuzdur.

Hiddink'in buraya ikinci gelişiyle birçok eski defter de açılacak herhalde. Dün kendisine sallayan bazı isimler, bugün hala futbol yazıp çiziyorlar. Bilhassa o kişilerin Hiddink'e nasıl yaklaşacakları merak konusu. Bi' de Hıncal Uluç'un ilk olarak ne zaman "Hiddink hoca değil" yorumunu yapacağına dair bahisler açılmalıdır. İlgili kuruluşlara önerimdir.

Daha önceki Hiddink yazısını, "Bizimkisi, olmayacak duaya inandına amin deme isteği işte" diye bitirmişiz. Şimdi onu okuyunca tebessüm ettim. Demek ki bir hayal değilmiş Hiddink'i getirmek. Biraz abartmışım.

Son olarak bizim Arjantin'den Almeyda ve benim TFF'ye bir önerimiz var. Hiddink'in ülkede çıkacağı ilk maçı mümkünse Aydın'da oynayalım. İlginç bir yeniden başlangıç olur. Fılaşbekler falan... Güzel olur.


7 comments:

Adsız dedi ki...

olmayacak dua yok demek ki :)

varol döken dedi ki...

biri ne güzel yazmış ya... hiddink değil bu madame tussaud's taki mumyası...

mahmut özgener'in sırıtışa bak, tam ne olduuu oğlumm koyduk mu çocuğuuu bakışı değilse ne olayım:)

sen şimdi bir de yardımcı antrenör için van hoojidonk duasına çıkarsın ortega...

ve son olarak ne olur aydın maçı şakaydı desin biri!

dt.ibo dedi ki...

abi hiddink iyi güzel hoş da yanına yardımcı diye Abdullah Avcı dururken Oğuz Çetin'i getirmek de neyin nesidir.

bu adam daha dün Terim'in arkasından aman koltuk demiştir, önceki günde yanlış hatırlamıyorsam Denidliden sonraydı, ben imparatorum vs. laflarıyla çapsızlığını belgeliyordu.

Ne vermiştir ki TD olarak Türk futboluna Hiddink'in tardımcısı olabilmiştir. Muhetemelen de Hiddink gidince onun mirasını 2 sene içinde tüketecek adam olacaktır.

Bir işi de düzgün yapalım, tam yapalım, kulisler, torpiller dönmeden yapalım!

bakyaw dedi ki...

Aydin'a biz Kadiköyde yenilmistik yanlis hatirlamiyorsam. Aydin'da oynanmasin o yüzden, kadiköy'de oynansin.

@varol

bence sakaydi. Ama bir sakaya o kadar aglamam herhalde bir daha :)

Ortega dedi ki...

bakyaw,

O maç Kadıköy'de oynanmıştı, evet, ama Aydın'ı hatırlasın diye Aydın'a gideceğiz :)

dt.ibo,

Bir rivayete göre Hiddink'in kendisi Oğuz Çetin'i yardımcısı olarak istemiş.

Santiago dedi ki...

Oğuz Çetin Hiddink'in Fenerbahçe zamanından öğrencisi yanlış hatırlamıyorsam.E şu an zaten teknik kadrodaydı dolayısıyla önceki ekibin neler yaptıgını neler yapamadıgını yani geçmişi biliyor.Hem tanıdıgı bildigi hemde kendisinden onceki bilgilere sahip olacağı bir yardımcıya sahip olmak en dogal hakkı değilmi Hiddink'in?

dt.ibo dedi ki...

Hiddink'in boyle düşünmesinin doğal olduğu kadar, TFF'nin de kardeşim bu adamı al biz ona yatırım yapmak, ileride milli takımı ona bırakmak istiyoruz demeye hakkı var.

tabii kabadayı edasıyla değil güzel bir diplomatik konuşmayla ikna edilir. Sonuçta o kadar parayı veren patronun da az da olsa istekleri olabilir. Ayrıca Abdullah Avcı'nın da milli takım geçmişi var ve bu jenerasyonu da oldukça iyi tanıyor.