Pazar, Aralık 06, 2009

Basiretsiz Olan Sadece Önder Mi?


Fenerbahçe'nin futbolcusu Önder Turacı dışarıda takıldığı bir gecenin ardından evine gitmiş ve de artık her ne olduysa bir şekilde kendini yaralamış ve bileğini kesmiş. Hastanedeki doktorunun yaptığı açıklamaya göre yara gayet ciddi bir yaraymış ve uzun sayılabilecek bir operasyonun ardından gerekli onarma işlemi yapılımış. Ve çok şükür oyuncunun durumu şu an iyiymiş.

Şimdi bu haberi duyduktan sonra ortalama bir futbolseverin, hadi diğerlerini geçtim herhangi bir Fenerbahçe taraftarının vermesi gereken tepki şudur, "Artık he ne yaptıysa yapsın, Önder ciddi şekilde yaralanmıştır. Neyse ki tehlike geçmiştir. Geçmiş olsun Önder" der geçersin. Çoğu kişi de olayı duyar duymaz bunu demiştir.

Fenerbahçe Spor Kulübü Resmi Sitesi'nin de bu olayın üzerine yapması gereken şey basittir. "Oyuncumuz Önder Turacı evinde talihsiz bir biçimde bileğini kesmiştir. Operasyon geçirmiştir. Şu an durumu iyidir. Bilmem kaç gün sonra antremanlara başlayacaktır. Oyuncumuza geçmiş olsun dileriz"şeklinde bir mesaj yayınlamak. Evet. Yapılacak şey bu kadar basit. Peki, bakalım Fenerbahçe Spor Kulübü resmi sitesi olayın üzerine ne yazmış. Uzun yazının en can alıcı kısmını alıntılıyoruz;

Futbolcumuz Önder Turacı sakatlığı sebebiyle Eskişehirspor maçı kadrosuna alınmamıştır. Tedavi olması ve dinlenmesi gereken Önder Turacı, gece geç saatlere kadar bir gece kulübünde eğlenmiş ve daha sonra evine gitmiştir.

Evde sebebini bilemediğimiz bir hadise sonrası sağ el bileğinde radial atar damarında ve el bileği kirişinde kesik oluşmuştur.

Daha sonra ailesi tarafından Ataşehir'deki bir polikliniğe sonrasında da Kadıköy Acıbadem Hastanesi'ne götürülmüştür.


Devamında hastanede geçirdiği operasyon ve şu anki durumu aktarılmış Ve ne zaman sahalara dönebileceği açıklanmış. Girizgaha dikkatinizi çekerim. Sütten ağzı yanan (Colin Kazım olayı) resmi sitenin yoğurdu üfleyerek yeme (Önder Turacı olayı) komedisidir bu. Nerden baksan tutarsız, nerden baksan rezil bir görüntü.

Colin Kazım olayında ters köşe(!) olduğunuzda birileri sizi eleştirdi, ama siz yine "vur" dendiğinde "öldür" şeklinde anladınız bu kritiği. Yani insan ne diyeceğini şaşırıyor. Bu nasıl bir cümledir. Neden oraya yazıyorsunuz bunu? "Dinlenmesi gereken Önder Turacı, gece geç saatlere kadar eğlenmiş ve daha sonra evine gitmiştir". Bu nasıl bir hedef gösterme/suçlama cümlesidir. E bir de adresini, arabasının plakasını yazsaydınız da tam olsaydı. Taburcu olur olmaz birileri gidip tekme tokat dövebilsin rahatlıkla. Koskoca bir kulüp kendi içinde halledebileceği türden bir meseleyi nasıl eline yüzüne bulaştırır ve aleme kendini madara eder örneğinde son noktadır bu hadise. Bundan kötüsünü görür müyüz? Umarım görmeyiz. Fakat resmi sitenin bu tarz konulardaki performansı her geçen gün artıyor. Tedirginim açıkçası.

Ayrıca onca şey yazmışlar haber metninde ama ne başında, ne ortasında, ne de sonuna "geçmiş olsun" mesajı yok. Yazıklar olsun. Koskoca Fenerbahçe Spor Kulübünün resmi sitesinin düştüğü duruma ve de seviyesizliğine bakar mısınız yahu. Yazıklar olsun. Resmi sitemiz futbolcusuna geçmiş olsun diyemeyecek kadar basiretsiz, aynı zamanda onu herkesin önünde yerden yere vuracak kadar dengesiz.

Şimdi eleştiri oklarını dinlenmesi gerektiği halde dışarıda eğlenen ve evinde bir sakarlık sonucu bileğini kesen basiretsiz Önder'e çevirdiler. İşin içinden kurtulduk gözüyle mi bakıyorlar acaba?

Basiretsiz olan sadece Önder mi?
Hiç sanmıyorum.

8 comments:

Gürkut Gürsoy dedi ki...

Bu açıklama, hatalı bile olsa yaralanmış ve ciddi bir tehlike atlatmış kendi sporcun için yapılmaz. Bu kulüp konuşmayı ve açıklama yapmayı bilmiyor! Vefa desen hak getire zaten. Sadece Aziz Yıldırım'a vefa. Geri kalan tu kaka.

Al sana komplo teorisi benden:
Önder geçen sezon yurtdışına gidip geri döndü. Bu transfer ile ilgili kulüp bir menajere tazminat ödemeye mahkum oldu. Önder'e "kendin öde" demişlerdir. Önder "bana ne" demiştir. Fırsat bu fırsat Önder'i şutlama planı.

solo dedi ki...

haberi resmi siteden okuyunca benim içim acıdı önce, sonra dedim bu konunun üzerine kim eğilir acaba, sağolasın yakalamışsın durumu. gerçekten çok kötü bir durum, sen futbolcunu korumazsan ona aidiyet duygusu vermezsen sonra nasıl çık bu forma bu taraftar için savaş dersin.

Jordi Metal dedi ki...

Aslında Aziz Yıldırım'ın stili bu. Daha önce Rüştü'yü 'dövdürten' zihin yapısının yıllar geçsede zerre değişmediğinin göstergesidir bu açıklama. O yüzden hiç şaşırma Ortega.

il Capitano dedi ki...

bir galatasaraylı olarak ben de çok rahatsız oldum bu açıklamadan.aynısını bizim yönetim de yapsaydı ben de aynı tepkiyi verirdim.Önder'e içerde istediğin cezayı kes,istediğin tepkiyi göster ama oyuncunu kurtlar sofrasına atma...kendi blogumda da yazdım aynı şeyi Alex yapsa(ki yapmaz) Alex'e de yapılır mıydı bu???

http://tacsizkralmetinoktay.blogspot.com/2009/12/gecmis-olsun-onder-turac.html

Sade dedi ki...

resmi sitenin yazılarını yazan insan kimin aklı ile oraya yazı yazıyor, yazdırılıyor? Bir değil iki değil abzürt işler müdürlüğü gibi çalışmaktan vazgeçmiyorlar. Başkan, yandaşları ilişkisi, sinir olan taraftar oda başkanın umurunda değil.

Yasemin Yıldırım dedi ki...

Bence bu durum hiç şaşırtıcı değil. Adamlar Kazım'ı siteden savundu ama tüm kanallarda gece eğlencede olduğu görüntüleriyle yayınlandı. sonra kazım bize yanlış bilgi verdi açıklaması yapılmak zorunda kaldı. Tedavi amaçlı İstanbul'da bırakılan ve buna rağmen içmeye giden bir futbolcu için ne diyeceklerdi.

Ortega dedi ki...

Yalandan da olsa bir cümleyle "geçmiş olsun" denmelidir. Sokaktaki adam değil ki bu. Tv kanalında çalışan personelin için bile resmi siteden "geçmiş olsun" mesajı yayınlıyorken, futbolcuna bunu diyememen gariptir Yasemin abla. Bu konuda sana katılmıyorum.

Önder hatalıdır, Önder eşşeklik etmiştir vs. bunlar ayrı meseleler. Lakin ne olursa olsun "geçmiş olsun" demek bu kadar zor mudur?

Sekhranikos dedi ki...

tekzib.org kıvamına birde auction.org halini eklediler. Gelişiyor süper bir şekilde. Sizde beğenmiyorsunuz! Oh olsun! başlığı atmadıklarına dua edin.