Cumartesi, Aralık 05, 2009

İsyan Etsen Neye Yarar?

Eskişehirspor 2 Fenerbahçe 1

Bugün isyan bayrağı Eskişehir'de açılmış.
Bugün bu hakemlerle olmuyormuş.
Bugün Federasyon aklına başına alsınmış.
Bugün Türk futbolu bir yere gitmezmiş.
Bugün Fenerbahçe takımının hakkı korunacakmış.

Her şey iyi güzel hoş tamam da, bunları söylemek için bugünü mü beklediniz? Daha önce nerelerdeydiniz? Aslına bakarsanız Daum ve Aziz Yıldırım sanırım önce 2006 yılının Mayıs ayında yaşananların hesabını vermelisiniz. Her ikiniz de o günlerin baş mimarlarıydınız malum.

Bir de şu var tabii; hem Türkiye'de hem Avrupa'da lideriz. Eleştirmeyin, takıma köstek olmayın diyordunuz. Şu an kağıt üzerinde hala lideriz. Niye tepki veriyorsunuz o zaman? Hala tepedeyiz, eleştirilecek bir şey yoktu, her şey güllük gülistanlıktı hani?

Takım bitmiş okeye dönüyor demiştik geçen hafta. Bu hafta da aynen devam. Araya yalancı bahar modunda, biraz da şansın yaver gitmesiyle kazanılan Twente maçı girdi ama yine gözler yalandan boyanmış oldu. 3 gün sonra foya yine ortaya çıktı.

Kalecisinden en ileri uçtaki adamına kadar üzerlerinde taşıdıkları formadan bihaber insanlar topluluğu isteksiz ve de ruhsuz futbola devam ediyorlar. Bir takım arka arkaya maçlar kaybedebilir. Futboldur nihayetinde, olabilir. Lakin Fenerbahçe takımında oynayan futbolcular bilmelidirler ki, o formayı taşıyorsanız sonuna kadar mücadele etmelisiniz. Taraftarın sizden tek beklentisi budur. Kadıköy'de Beşiktaş'a 3-4 yenildiği halde o günkü takım niye alkışlanmıştı? Onu hatırlasınlar. Birileri hatırlatsın...

Bugün futbolcuların hem sahada hem saha dışında lakayt, vurdumduymaz. Takımın başında Alman hoca var ama bir Alman'ın olduğu yerde olması gereken ilk şey, disiplin o takımda yok. Takım maçları seriye bağlamış kazanırken de bazı uyarılar yazılyordu, söyleniyordu. Bugün kaybedince ortaya çıkan kişiler değil bunları söyleyenler.

Bir ara sürekli Fenerbahçe maçları önde götürüyordu, kazanıyordu ama bir de skor olarak geriye düştüğünde Daum ne yapacak, takım ne yapacak görelim dedik. Eskiden Daum böyle durumlarda çılgınca hamleler yapıyordu, onun dışında takımı pozitif oynamaya, daha ileri götürme adına hiçbir hamle yapmıyordu. Kenardan oyuna müdahale edemiyordu Yedek kulübesindeki oyuncuların da şevkini kırıyor diyorduk. Bugün bir kez daha gördük bahsettiğimiz şeyleri. Aksayan, ileri çıkamayan orta sahayı ve de işlemeyen kanatları değiştirmek için illa gol yiyerek skor olarak geri düşmek mi gerekir?

Eskişehirspor takımının hakkını verelim elbet. Eksiklerine rağmen çok mücadele ettiler ve kazandılar. (Bando EsEs'e de ayrı tebrikler tabii)

Fenerbahçeli oyuncular ve teknik heyet bugün yedikleri iki golü de tekrar tekrar izlesinler. Şampiyonluğa oynayan ve de Avrupa'da iyi yerlere gelmeyi hedefleyen bir takımın yiyebileceği türden goller midir bunlar? Tek kelimeyle rezalet. İstek, mücadele ve de ruh yok. Bir de bunlara ek olarak konsatrasyon sıfır ve ciddiyetsizlik hakim.

Aykut Kocaman'ın gelişine ne kadar çok sevinmiştik ama sadece kazandığımız maçlardan sonra demeç veren, onun dışında ne konuşmalarıyla ne de icraatlarıyla ortada görünebilecek bir Aykut Kocaman var. Yoksa yoksa... Aman Tanrım! Düşündüğüm şey olmasın!!!

Bugün hakem orada Bilica'ya yapılan faulü verseydi ve kornerden gelen gol yenilmesiydi, her şey normal mi olacaktı yani? O zaman sayın Başkanımız hakemlere ve de Federasyona laf söylemeyecek miydi? Elbette ki takımın hakkı gaspedildiğinde sesiniz çıkacak, hakkımız savunulacak ama önce bir çabalasın takım, mücadele etsin oyuncular. Hele bir görelim sahada koşanları, forması çamur içerisinde olanları mesela, ondan sonra sallayalım hakemlere ve de Federasyona.

Takım şu haldeyken isyan etsen neye yarar?

7 comments:

Volkan Yavaş dedi ki...

Ergen Fener yüreğim isyan ediye :/

mrcool dedi ki...

camia olarak köklü bir değişime ihtiyacımız var, bununda ilk adımı aziz yıldırım ın gitmesidir. yıllardır aynı hataları tekrar tekrar yapan birisinin hala suçu başkalarına atması kabul edilebilir birşey değil.. hele hele o koltukta oturuyor olması ise hiç mi hiç kabul edilebilir birşey değil..

The Last dedi ki...

hah şimdi naneyi yedik.
1- istifa etti
2- savaş ilan etti

Sonuç belli 3 sene üst üste şampiyon olacaktık ama engellediler! Ya arkadaş sen necisin orada? Ağlama duvarı mı orası? Kulübe bir bak. Sporcuların bardan, hastaneden çıkmaz oldular.

Başkanlığı bırak sayın Yıldırım, hakkımızı savunacak birileri mutlaka çıkar. Siz sürekli gündem değiştirin.

solo dedi ki...

es-es'i tebrik etmeli öncelikle, sonuna kadar hakkettiler galibiyeti, hele taraftarı bambaşka es-es taraftarı gibisi yok, her yerlerinden öpüyorum.

aziz yıldırım hakkında söylenenlere katılmakla beraber aziz yıldırım'ın söylediklerinde doğruluk payı olduğuna inanıyorum. medyada aziz yıldırım ve fenerbahçe aleyhine çok fazla manipülatif haber yapılıyor ama yine de bu aziz yıldırımın yaptığı yanlışları doğru çıkarmaz.

Takımın durumu ise içler acısı bence; iki metre yanında adama pas atamıyorsan, doğru dürüst hücum organizasyonun yoksa, forvetin sürekli kanatlara deplase oluyorsa bunda hakemin ne suçu var, hakemleri suçlamakla olmaz bu iş, gerekirse çıkıp hakemi de yeneceksin. Forvetsiz takımız güiza ve semih'i toplayıp avakadro sayısıyla çarpsan yine bi forvet etmiyor. DİEGO TARDELLİ isterük.

sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

İsyan bayrağını çekse ne olur
hakem hakem hakem nereye kadar be kardeşim insaf yani.
takımını eleştirsene sen
öpen takım değil öpülen takım oldun aziz başkan
ondan 2 şundan 3 averaj takımı mı olmak istiyorsun.

varol döken dedi ki...

ya o değil de, kaybedilmiş mahalle maçını babasına şikayet eder gibi etti aziz yıldırım, çocuk bu dedim daha, güldüm, geçtim... kulaklarımda es-es bandosu...

lay la la lay lay lay la la lay lay, oooo oooo...

Sekhranikos dedi ki...

Hafızam mı yanıltıyor? bu adam ne zaman kime ne isyanı ettide başarılı oldu?! yaramaz sokak bebeleri gibi kimsenin sallamadığı bir adam. Kime ne gücü yetmiş kulüp üyeleri hariç? tuhaf.