Cumartesi, Aralık 19, 2009

Alternatif Medya: Zaytung


Deplasman Röportaj Yönetmeliğine Uymayan Futbolcuya 6 Maç Ceza

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu(PFDK), geçtiğimiz hafta oynanan Gençlerbirliği - Manisaspor maçı öncesi kendisiyle yapılan röportaj sırasında yönetmelik dışı yanıtlar verdiği gerekçesiyle Manisaspor'lu oyuncu Nihat Doğan'a 6 maç ceza verdi.

Kuruldan yapılan açıklamada Manisasporun 14 sırt numaralı futbolcusu Nihat Doğan'ın maç öncesi kendisiyle röportaj yapan Lig TV muhabirinin sorularını, ilgili yönetmelikte belirtilen standartlara uygun olmayan bir şekilde yanıtladığı için kendisine 6 maç, böyle bir davranışa izin verdiği için kulübü Manisaspor'a da 10.000 TL para cezası verilmesinin uygun görüldüğü, söz konusu davranışın tekrarı halinde ise futbolcunun lisansının iptalinin gündeme geleceği belirtildi.

Yönetmelikte Açıkca Belirtiliyor

Manisaspor'un genç stoperi Nihat, maç öncesi kendisiyle yapılan röportaj sırasında muhabirin "Evet Nihat, Gençlerbirliği, zorlu bir deplasman, rakibiniz kendi evinde oynadığı son 3 maçını da kazandı, bugünkü maç için ne düşünüyorsun?" sorusuna "valla adamlar takır takır top oynuyor, kesin çakacaklar bize bu akşam, en az 3 yeriz gibi geliyor eheh" diyerek geçtiğimiz haftanın futbol gündemine damgasını vurmuştu.

Oysa "Futbolcular İçin Röportaj Standartları" yönetmeliğinin, kendisinden daha güçlü bir takımla deplasmanda karşılacak takım oyuncularının maç öncesi vermesi gereken beyanatları düzenleyen 16. maddesinde Nihat'ın bu soruya vermesi gereken cevap açıkça belirtiliyor. Söz konusu maddeye göre Nihat'ın, "Rakibimiz iyi bir hava yakaladı ama biz de bu maçla birlikte çıkışa geçmek istiyoruz, buraya puan ya da puanlar almaya geldik, çıkıp topumuzu oynayacağız, öncelikle taraftarlarımıza güzel futbol izletmek istiyoruz, hakeden kazansın" demesi gerekiyordu.

Genç Oyuncu Şaşkın: "Vallahi Haberim Yoktu!"

Ceza kararının ardından muhabirimizin sorularını yanıtlayan genç Nihat, böyle bir yönetmeliğin varlığından bile haberdar olmadığını belirterek, "yıllardır futbolcu ağabeylerimin her maç öncesi kelimesi kelimesine aynı şeyleri söylemelerini onların yaratıcılıktan uzak, kafası fazla çalışmayan adamlar olmalarına bağlıyordum. Kendimce bu zinciri kırmak istedim. Bu konuyla ilgili bir yönetmelik olabileceği aklıma dahi gelmemişti. Taraftarlarımızdan ve tüm futbol camiasından çok özür diliyorum. Yapacak bir şey yok. Hayat devam ediyor. Artık bu cezayı unutup önümüzdeki maçlara bakıcaz" dedi.

***

Hanidir bahsedecektim ama bir şekilde hep unutmuşum. Gavurun "the Onion" sitesi varsa, bizim de Zaytung'umuz var ulan, diyebiliriz artık gönül rahatlığıyla. Her konuda haber yazılabiliyor. Güzel ve de yararlı anketler mevcut. Günlük falınızı da okumayı eksik etmeyin. Hadi bakalım.

5 comments:

JCP dedi ki...

abi çocuk hobi olarak yapıyor heralde bu sporu yalnız o ne psikopat bi yönetmelikmiş ya:)

Santiago dedi ki...

Madem cevaplar belli niye sorduruyolar ozaman :)))))

Jordan dedi ki...

saka gibi:D

pclion dedi ki...

Vallahi ben yazacaktım, benden önce davranmışsın. :)) Acayip bir site gerçekten...

Takip listem dedi ki...

Siteyle alakalı olarak şöyle bir yazıyıda ben ele aldım. İlgilisinin hoşuna gideceğini düşünüyorum: Zaytung - Ahlaksız Haber