Perşembe, Kasım 19, 2009

Sinema Dünyasından Haberler #9


* Tim Burton'ın 2010 Mart'ında gösterime girecek olan Alice In Wonderland filminden yine bazı posterler piyasa sunuldu. Onların arasından girizgah için bunu seçtik.

* Gwyneth Paltrow (ne zor ulan bu hatunun adını yazmak), Nicole Kidman'ın başrolünde oynadığı The Danish Girl isimli filmin oyuncu kadrosuna katıldı.

* Merakla beklenen Avatar'ın gösterime girmesine çok az kala bir videosu daha net ortamına düştü



* Scream 4 kadrosu da yavaş yavaş şekillendi. Kimler var projede; Neve Campbell, David Arquette ve Courtney Cox Arquette yine kadrodalar. Senaryo ilk filmdeki gibi Kevin Williamson'a ait olacak ve yönetmen de Wes Craven.

* Efsanevi bilgisayar oyunlarından Prince of Persia'nın (hey yavrum hey ne oynardık) sinema uyarlaması olan The Sands of Time filmi Mayıs 2010'da gösterime girecek. Yönetmenlik koltuğunda Mike Newell var. Oyuncu kadrosunda ise; Jake Gyllenhaal, Alfred Molina ve Ben Kingsley gibi isimler mevcut. Dileyen net ortamına düşen ilk fragmana şuradan ulaşabilir.


* Spielberg'in Oldboy'u yeniden çevirme planından vazgeçtiğini söyleniyor. Gerekçe ise Will Smith ve Steven Spielberg ikilisinin filmin hayranlarının homurtularından çekinmesiymiş. Bu arada Türkiye'de de bu olaya Noat Samisa, Uçan Hollandalı ve Varol Döken (bu sefer doğru yazdım abi heheh) sert tepki gösteren isimlerin başında geliyordu...

* Ezel Akay'ın Yedi Kocalı Hürmüz filminin galası, 4. Uluslararası Bursa İpek Yolu Film Festivali kapsamında dün gece gerçekleşti. Filmin oyuncuları arasında; Nurgül Yeşilçay, Erkan Can, Halit Akçatepe, Mehmet Ali Alabora, Sarp Apak, Haluk Bilginer, Gülse Birsel, Müjdat Gezen, Erol Günaydın, gibi isimler var. Bakalım film nasıl çıkacak?


* Ali Turan'ın projesi No Ofsayt, 11 Aralık'ta vizyona giriyor. Filmin konusunu oluşturan ofsayt kuralına kafayı takmış Ali Tarantula karakterini Yıldırım Memişoğlu canlandırmış. Ayrıca tribünlerden tanıdık simalar da var. Fenerbahçeli Yücel abi, Beşiktaşlı Alen, Galatasaraylı Ömer, Sivassporlu Mesut ve Trabzonsporlu Mehmet... Yukarıda bahsi geçen ekibi, testi kebabı yerken ve ofsaytı tartışırken görüyoruz.

* Yılmaz Erdoğan'ın son filmi Neşeli Hayat da 27 Kasım'da vizyona girecekmiş.

* Avrupa Yakası dizisinde canlandırdığı Burhan Altıntop karakteriyle şöhretine şöhret katan Engin Günaydın'ın başrollerini yine aynı diziden Binnur Kaya ile paylaştığı, yönetmenliğini Taylan biraderlerin yaptığı Vavien isimli film 18 Aralık'ta vizyona girecek. Filmin diğer ağır topları ise İlker Aksum, Settar Tanrıöğen ve Serra Yılmaz.

* Oscar belgesel listesinde sezonun başarılı birkaç belgeselinin yer almaması Amerika'da tartışma konusu olmuş. Listede belgeseli olmayan isimlerden biri de Michael Moore. Ünlü yönetmenin Capitalism: A Love Story adlı çalışması listede yer almıyor.

* Ünlü oyuncu Edward Woodward 79 yaşında terk-i diyar eyledi. 1973 yapımı The Wicker Man filmiyle şöhreti yakalamış bir aktördü.

* Bir başka kayıp da ülkemizden geldi. Sinema ve telvziyon dünyasında başarılı çalışmaları bulunan gazeteci Ömer Lütfü Mete'yi kaybettik. Merhuma Allah rahmet eylesin temennilerimizle haberlere son verelim.

kaynak: bilimum sinema siteleri

3 comments:

csyasoo dedi ki...

Güzel bir bilgilenirme olmuş teşekkürler.


Burton'un filmi sabırsızlıkla bekliyoruz.

varol döken dedi ki...

will smith biliyorum okuyorsun burayı, google translate ten çeviriyorsun bazen saçmasapan şeyler çıkıyor ama akıllı adammışsın mesajı almışsın... sen tek tabanca güzelsin, dünyanın sonuna yakışırsın, uzaylı yumruklamaya devam et... yenge de taş gibi, bak google yanlış çevirirse yanlış anlama dur ingilizcesini yazayım jada is like a stone, ingilizce yazınca problem yok, zaten dünya matrix bacımız olsun... steven sana gelince, seni hiç sevmedim hiç boşuna öyle ekrana şaşırmış gibi bakma, sevmem senin gibi adamı ben, e.t falan kesmez beni, a.i gibi bir film yapıp haley joel osmond u kabus gibi çökerttin ya hayatımıza... robotunu oynatsan da aynı şeydi... neyse işte takıl kafana göre, oldboy a bulaşmadıktan sonra ne yaparsan yap... hadi dağılın şimdi yani ingilizcesi move, move, move...

signature: varol güven

Santiago dedi ki...

Ofsaytın kalkmasını zamanın Liberal Demokrat Parti Başkanı Besim Tibuk savunurdu..ŞerefliKoçhisarın başkent olması ile birlikte :D
Ordan esinlenmişmidir senarist bilmem ama iyi bi hikayeye benziyor seyretmek lazım..
Birde şu testi kebabı yemeği fotosu bana rezervuar kopeklerindeki restoran sahnesini anımsattı filmdede bakmak lazım...