Cumartesi, Kasım 21, 2009

Müjdat Yetkiner , Rıza Çalımbay ve Derbi Havası


Fenerbahçe'nin "Miço"su Müjdat Yetkiner ile Beşiktaş'ın "Atom Karıncası" Rıza Çalımbay bir pozisyonda böyle mücadeleye girmişler. Fotoğraf 1985 yılında oynanan Beşiktaş -Fenerbahçe maçından. 20 mayıs tarihinde oynan maç 2-2 berabere bitmiş. Fotoğraftaki Müjdat'ın maçta golü varmış bu arada.

Arkada da Paşalı Birol'un panlartı dikkat çekiyor;
"Hepimiz kardeşiz renklere zevklere hürmet edelim".

Bu akşam oynanacak maç n'olur? Avantaj Fenerbahçe'de tabii. Son yıllarda İnönü'de ciddi bir Fenerbahçe üstünlüğü var ve buna ek olarak, Zico döneminden beri Fenerbahçe derbilerde nasıl oynaması gerektiğinin farkına vardı. Diğer tarafta ise kaybederse ciddi manada karışacak olan Beşiktaş var. Yani puana daha çok ihtiyacı olan takım ev sahibi Beşiktaş. Derbilerde puana daha çok ihtiyacı olan takımlar çok sürpriz yapmıştır.

Denizli yine ilginçlik yapar mı? Yahut Alex yine her büyük maçta olduğu gibi gemisini kurtaran kaptan olur mu? Bu soruların cevabını göreceğimiz derbi için 18 saat kadar zaman kaldı.

Gönlümüz Fener diyor tabii.
Maksat Fener'e gol olmasın...

not: fotoğraf Sedat Tüfekçi'den...

8 comments:

Chemedya dedi ki...

Fenerbahçe ile ilgili ilk hatırladığım maçlardan biridir. Selçuk Yula'nın da 1 golü vardı yanlış hatırlamıyorsam. Bu maçın skoruyla şampiyon olmuştuk. O günler futbol farklıydı tabiki. Çok daha yavaş oynanıyordu. Bu maçın oynandığı zemin zaten inanılmaz kötüydü. Balçık gibi sahada şu anki futbolla bile birşey yapmak çok zor. O dönemin oyuncularını sevgiyle anıyoruz.

adını sen koy dedi ki...

müjdat tam bir kumarbaz oldu çıktı. içkisi, sigarası, kumarı hepsi var. oğlu da ona çekti. aile darmadağın. akşamki maçta beşiktaş'a kalpten başarılar.

canadian dedi ki...

ah be sevgili kardesim... madem blogun var neden bizim haberimiz olmaz...

bu mac 2-2 bitti. ve 2-2 bizi averajla sampiyon yapti. baskaninimiz rahmetli fikret arican'di. yani buyuk fikret. bu macta bjk'den husammetinoyundan cikmasa ( ya da stankovic cikarmasa) sonuc baska olurdu ama 2-1 maglupken 2-2 bitirdik. mujdat 35 metreden gol atti. sor ki bize soliyelim. maci oncesiinde kapali icin dovusen ve yara alanlara sor. yoksa ne ehemmiyeti var ???

saygilarimla,

canadian

Ortega dedi ki...

Canadian,

Vay abilerin abisi Canadian abimiz blogumuza teşrif etmiş. Abi, selam verip borçlu çıkabilirsin bak. Çok soru sorarım, kafa yorarım. Pişman olma sonra :)

canadian dedi ki...

canim benim,

sen yeterki iste. bizim yorumumuzun ne ehemmiyeti olur ?

bizim besiktasa olan ilgimizin(!) gecmisi eskidir. sen sor ki biz yanitlayalim.

bu maci verdik. olabilir. futbolda var bu tip isler. ama kabul edilemeyecek seyler varsa benim gibiler icin, o da mac oncesi maglubiyettir. bunun "acilimi" sudur : 1- geceden maglubiyet 2- mac oncesi tribunde tezahurat ba'binda maglubiyet.

ilki fena... allah saklasin. ikincisi kabul edilebilir. ama ikisi bir arada oldumu ... tadindan yenmez.

artik kalmadi ikisi birarada. idare ediyoruz kendimizce. yapacak bir sey yok.

sayet bloga kayit sart ise oluruz da.. nedir yani ?

saygilarimla,

canadian

Ortega dedi ki...

Eyvallah abi, okuduğunu, takip ettiğini bilelim yeter bizim için.
Dediklerinin altına da imza atılır öte yandan.

Saygılar bizden...

nohut dedi ki...

ben bu maça gitmiştim hatta galiba gittiğim ilk derbi maçıdır , müjdat hayatının golünü atmıştı.Hatta ben bununla ilgili benim ufaklığın sitesine bir şeyler yazmıştım , iyi oldu hatırlattığın o yazıyı toparlayıp kendi siteme koyayım :)

Ortega dedi ki...

Maç anılarını okumak çok zevkli oluyor valla. Merakla bekliyoruz diyeyim o zaman :D