Cuma, Ekim 02, 2009

Milliyet Arşivlerinden Bir Kare


Arşivciliğe gönül vermiş, futbol bloglar aleminden King Santillana rumuzlu Alper Ağabey, blogunda Milliyet'in Arşivlerinden bahsetmiş. Bakmanız tavsiye edilir.

Oradaki fotoğraflaran biri ilgimi çekti. Son yıllarda

Fotoğrafın altına şöyle bir not düşmüş Alper Ağabey;
"1996.. Fenerbahçe'nin Gaziantepspor tarafından karşılanışı; "Kurtuluş Savaşının Simgesi, Atatürk'ün Takımı Fenerbahçe.. Hoş Geldiniz.."

Son yıllarda dönen bir geyik var. Fenerbahçe, Anadolu'da en çok nefret edilen takımmış filan. Bunu söyleyenler başta kendileri inanıyor mu bu dediklerine acaba? Şimdi muhtemelen bu yazdığımıza; Ali Şen, Aziz Yıldım, herkese karşı tek olma fikri vb. sebepler sayarak karşılık verilecektir. Geçiniz efendim. Bu iddianın aslı astarı yoktur. Sanki gerçekliği su götürmez bilimsel bir araştırma yapmış gibi, övünerek (nedense artık?) söylenen bu iddiaya gülmeden edemiyor insan.

Öte yandan, bir takım kişiler şu yukarıdaki fotoğrafın üstüne, "Gaziantepspor, zaten hep Fenerbahçe'ye yatmıştır" geyikleri yapacaktır. Bırakın, yapsınlar...

3 comments:

aksilaz dedi ki...

komik

Adsız dedi ki...

komik olan ne aksilaz. senin aynı anda 4-5 tane takım birden tutuyor olman mı? o zaman haklısın. komik tabi.

kutay dedi ki...

3 buyuk takımın da anadoluda sevenleri çoktur, galatasarayın daha çoktur belki, (veya daha azdır bılmıyorum) ama sonuçta 3 buyuk takımın sevenleri de var.
fb anadoluda sevilmiyor kim dedi bilmiyorum ama yanlış hatırlamıyorsam "siz 17 biz tek" mealinde bir pankartı vardı fenerbahçenin. demek anadoluda sevilmediğini dusunen fenerbahçeliler de çoğunlukta..