Cuma, Ekim 02, 2009

FC Sheriff 0 – Fenerbahçe 1


Semih-Alex uyumuyla gerçekleşen golle gelen bir deplasman galibiyeti.

Tek santraforlu sistemde bu takımın ileri ucunda olacak adam Semih'tir. Bugün Alex'e attırdığı golde bu görülmüştür. Topu ayağında tutabilen, adam eksiltme yeteneği olan santrafor tipi için takımdaki en uygun isim Semih'tir. Kaldı ki Alex'le de gayet uyumlular. Nazar değmesin.

Sheriff takımı çok koşan, iyi mücadele eden bir ekip. Fakat teknik açıdan da çok zayıflar. Bu da daha çok ceza sahası dışından zorlama vuruşlarla gol aramalarına sebep oldu.

Semih'in attığı ve ofsayt gerekçesiyle verilmeyen golde yardımcı hakem muhtemelen Kazım'ın topa dokunduğunu düşündüğü için ofsayt kararı verdi. Temiz gol güme gitti. Yazık oldu.

Daum'un işlemeyen kanatlarda oyuncu değişikliğine gitmesini olumlu bir hareket olarak değerlendirebilir. Sonlara doğru Semih'i çıkarıp Vederson'u alması da Deivid'in sol kanatta ne ofansif ne de defansif anlamda bir şey yapmamasından dolayı idi. O bölgede Sheriff'li topçular R.Carlos'u tek başına buldukları için, ciddi zorlamalar yapmaya başlamışlardı. Daum ondan oraya bir önlem aldı. Oyundan Semih mi çıkartılmalıydı? Daum'un bu kararı tartışılabilir ama yine de Vederson'un sol taraftaki açığı kapatmak için oyuna alınması da doğru bir hamleydi.

Bu arada, Daum'un Özer'i yine denememesi ise kimseyi şaşırtmamıştır herhalde.

Tüm bunların yanında Fenerbahçe kalitesindeki bir takım, oyunun geneline bakıldığında çok zorlanmaması gereken bir maçın son 10 dakikalık bölümünde taraftarına gerilim dolu anlar yaşatıyorsa, orada da bir sorun var demektir. Teknik heyet umarım bunun farkındadır.

Bu gruptan çıkamamak komedi olur. Büyük bir sürpriz olmadığı takdirde Fenerbahçe gruptan çıkacaktır. Lakin ondan sonrası muamma işte.

3 comments:

PIERREMANU dedi ki...

Hiçbir şey oynamadığımız koskoca bir doksan dakika daha. Yalnız özellikle bir isimden bahsetmek lazım; Önder Turacı. Otuzuma merdiven dayadım ve bir maçta bu derece kötü futbol oynayan bir Fenerbahçe savunma oyuncusu hatırlamakta zorluk çekiyorum. Bir futbolcunun yaptığı herşey yanlış olur mu? Oluyormuş.

Ayrıca birileri artık Roberto Carlos'u Brezilya'ya giden bir uçağa bindirsin. Her fırsatta Brezilya'ya dönüşe ilişkin açıklamalar yapılmazki. Tarihin en büyük sol beki, hatta modern sol bek kavramını yaratan adam geldi, top oynadı ve gidecek ve çok ilginçtir adamı seven yok. En azından benim çevremde yok. Adam geldiğinden beri gidip bir Carlos forması, atkısı alayım demiş bir tane FB'li tanıdığım yok. Herkes tez elden gitsin diye adamın gözünün içine bakıyor. Örneğin benim bütün formalarımın (Van Hooijdonk geldikten sonraki) arkasında 17 Van Hooijdonk yazar. Carlos'un geldiği sene de forma almaya gitmiş ve arkasına 17 Van Hooijdonk basılacak demiştim ve Fenerium görevlisi hazır Carlos var ondan verelim demişti. Ben de önce top oynasın, numarasını görelim o zaman alırız demiştim ve maalesef elle tutulur bir numarasını göremedik.

sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

Kötü Futbol ama Üç puan ,bu böyle nereye kadar gidecek doğrusu çok merak ediyorum. Ama bir maçta elbette takılcaz,bu böyle gitmez,taraftarlar futboldan memnun değil,zevksiz maç nereye kadar izleyeceğiz,her ne kadar bazı taraftarlar önemli olan skor dese de ben bu düşünceye fazla katılmıyorum.Roberto carlos afedersiniz ama işin hala taşşağında. Carlos'un numarasını göremedik.Maçta gördüğüm en iyi futbolculardan biri Emre idi,sevmem kendisini ama iyi mücadele ediyor,çok sert tekmelere maruz kaldı.

Sallanyuvarlan.blogspot.com

Saygılar.

PVH dedi ki...

Prestijini de al git Carlos.