Pazar, Ekim 25, 2009

Kaçınılmaz Son 3-1


Maçın ilk 15 dakikası Fenerbahçe'ye galibiyeti getirdi diyebiliriz. Daha çok isteyen, mücadele eden ve sabreden taraftı Fenerbahçe. Doğal olarak 3 puan geldi.

Baros'un oyundan çıkması ve yerine Nonda'nın girmesinin Galatasaray adına olumlu olacağını düşünmüştüm, fakat Galatasaray bir kişi istisna ( o da M.Sarp'tır), takım olarak maça iyi hazırlanmamış ve nerdeyse hiçbir olumlu görüntü gösteremediler maç boyu. Evet. Atılan bir gol var ama etkili olmasını beklenen isimler sahada hiçbir varlık gösteremedi. Elano, Keita, Arda ve Nonda... Çok kötüydüler. Yine de Arda'yı ben olsam çıkarmazdım. Bu da Rijkaard'ın hanesine eksi olarak yazılacak bir hamleydi bana kalırsa. Kornerden gelen golü iyi süzmesi gerekirdi. Arda çıktıktan sonra, Galatasaray bir tane olumlu duran top organizasyonu yapamadı.

Fenerbahça'ye gelince. Daum beni şaşırttı. Güiza'yı beklerken Kazım'ı görmek... Rakibin ağır savunmasını Kazım'la zorlama tercihi çok yerindeydi. Kazım resmen hallaç pamuğu gibi attı ortalığı. Savruk bir topçu olmasa maç çok daha farklı bitebilirdi belki de..

Fenerbahçe de şu kötü oynadı diyebileceğimiz bir isim yok. Carlos'un performansı merakla bekleniyordu misal ama büyük maç tecrübesi olan biri olduğunu bir kez daha kanıtladı. Keita ile girdikleri pozisyonda dileyen tahrik var falan desin, ama şunu unutmamak gerek, böyle maçlarda tahrik olmayacaksınız. Sonuna kadar sabretmeyi bileceksiniz. Ancak böyle kazanırsınız işte.


Ekstradan bir paragraf Alex için yazmak isterim. İyi ki varsın Alex diyorum bir kez daha. Küçük maçların büyük oyuncusu diyenler var onun için. Şayet bir oyuncu skora bu denli katkı sağlıyorsa derbilerde, keza Avrupa Kupası maçlarında, kabul etmeniz gereken tek şey Alex'in büyük oyuncu olduğu gerçeğidir. Yine üzerine düşüni layıkıyla yaptı.

Hakemi beğenmedim. Maçın ağırlığını kaldıramadı. Yardımcı hakemlerden biri de çok kötüydü. Onu da ekleyeyim.

Geleneğin bozulmaması güzel tabii.. Önümüzdeki maçlara bakalım en klişesinden.

8 comments:

sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

Gelenek Bozulmadı,biz alıştık artık. Arda,sabri,ayhan bunlar beter olsun,arda dua etsin kafasında meşale yanmamış.Hepsi beter olsun.

Efe Yılmaz dedi ki...

gelenek tabi bozulmadı, ilk gol buz gibi ofsayt. penaltı penaltı değil bence, ama hadi penaltı diyelim. maçın ilk dakikasında emreye verilmeyen kart bütün maç boyu sadece bir kez fenerbahçeliler için kullanıldı. kewell topu almış giderken, hakemi aldatmaya yönelik hareketten oyun kesilip, top fenere veriliyor. ama biz işimize geldiği için sadece hakem kötü diyelim. ama genede fenerbahçeyi tebrik ediyorum çünkü biz galatasaray olarak 3 puanı hak etmedik.

Şehzade Ali dedi ki...

Tahrikle ilgili bişey sorcam,

Maç Sami Yen'de oldu diyelim, Sabri ile Emre ikili mücadelede üstüste yere düşüyorlar ve Sabri kalkarken hafif basıyor Emre'ye.Emre de bağırdı çağırdı itti felan yedi sarıyı.Kimde şimdi suç?

Aynen böyle olsaydı yine aynı şeyleri yazacak mıydınız?

Fenerin Galatasaray maçlarında yaptığı strateji bu işte.Top oynamak değil dertleri, rakibi nasıl tahrik ederiz nasıl psikolojik olarak kazanırız diye planları hep.Daha ısınırken bile belli etti bu niyetlerini.

varol döken dedi ki...

@effe
şu sonda söyleyeceğini başından söylesen de biz de samimiyetine inansak...

@ortega
şu pankartı açıklayabiliyor musunuz yoksa mazi içimizde bir yara olarak kalacak mı? zaten telsim'in üstte açtığı pankartı da göremedim açıdan dolayı...

sarı-lacivert takım, sarı-kırmızı takımdan çok çok daha iyi oynamış, çok daha fazla pozisyona girmiş, çok daha fazla istemiş ve çok daha fazla gol atmıştır... maçın en kısa ve tartışmasız özeti de budur!

myorsa dedi ki...

Güzel bir analiz fenerli gözüyle, seni kutluyorum. Ama bazı galatasaraylı arkadaşlarımızın yazdıkları talihsiz postlar canımı çook sıktı biz onlara ne yaptık ki bu kadar nefret ediyolar bizden..

@ttention dedi ki...

Her yeni Galatasaray hocasının ve her yeni Galatasaray kalecisinin Fenerbahçe stadında yenilip, ezilip bu atmosferi ve bu acıyı tatma hakkı vardır. Bu hak onlara futbolun anayasası tarafından verilmiştir. Haklarına saygılıyız. Ayrımsız yeniyoruz, eziyoruz. Teşekkürler Fenerbahçe. Çok sağol Galatasaray.

Efe Yılmaz dedi ki...

@varol döken, gayet samimiyim ben, hakemin sonuça değil ama maçın seyrine büyük etkisi oldu. sabah kadar oynansa maç biz kazanamazdık büyük ihtimalle, ama bu hakemin rezil bir yönetmesine mazeret olmaz. sizde eğer samimiyseniz attığınız golün ofsayt olduğu gibi gerçekleri yazın. ama sırf siz değil, fener medyasından bir kişi çıkıpta bunu söyleme yürekliliği gösteremiyor. hep o övündüğünüz stadınızda, bir futbolcunun gözüne yabancı madde geliyor, herkes oh oh diye tempo tutuyor. bu çağdışılığın adı taraftar çoşkusu oluyor.

sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

Neden hep bizim kadıköyde yaptıklarımız göze çarpıyor,neden samiyende yapılanlar göze çarpmıyor acaba çok merak ediyorum.Alisamiyende pet şişelerle herhalde fabrika kurulurdu,kaç dakika top oynamamıştık,korner kullanmaya gittiğimizde kullanamıyorduk.ama bu maçta galatasaray korneri 15 saniyede kullanıyordu biz ise 10 dakika falan ne ilginç dimi.

ceza gelecek mi gelecek.umarım fazla gelmez.