Perşembe, Eylül 10, 2009

Suçu Kabullenebilmek

Bosna Hersek 1 Türkiye 1

Kaybedilen bir maç ya da yitip giden bir şansın üzerine suçlu göstermek çok basittir. Buna amenna derim. Sadece dünkü maça bakarak "Terim gitsin!" diyen varsa, bu yorumunda hatalıdır elbette. Tek maça bakarak adam göndermek manasızdır.

Lakin öyle zannediyorum ki Milli Takım'a gönül vermiş ve artık Terim'in gitmesini isteyen kitle daha çok meseleye "Fatih terim miadını doldurmuştur", "Bu grupta olur olmadık puanlar kaybetmek ve İspanya'nın ardından 2. konumda olamamak başarısızlıktır" ekseninde bakıyorlar. Böyle bakanlar ziyadesiyle haklılar, zira bu bakımdan Milli Takımın teknik heyetinin savunulacak bir yanı yok.

Dün gece için çok ah vah edilebilirdi aslında. Arda'nın şutu direğin biraz içine çarpsaydı top filelerdeydi, yahut Sercan biraz dikkatli vursaydı orada gol olabilirdi, gibi.. Lakin unutmamak gerekir ki, Bosna da çok önemli pozisyonları değerlendiremedi. Dün gece bir mağlubiyet alsaydık, sahadaki düzenimizin düzensizliği yüzünden olacaktı bu..

Papaz her daim pilav yemiyor işte. Bu lafım hem artık geri dönüş hakkımızı tükettiğimiz hem de Fatih Terim'in hakemlerle bu kadar çok uğraşmasıyla alakalıdır. Bu hareketleri kimilerine hoş geliyor olabilir ama elin oğlu arasından affetmeyen biri de çıkabiliyor böyle zaman zaman. Gerçi dün geceki itirazları geçmiştekilerin yanında çok sadeydi ama olan oldu bi kere..

Beraberlik üzerine, "o niye kadroya çağırılmadı, falanca neden hep sahada" gibi sorular sormak da manasız bir yerden sonra. Orada da olan oldu işte bir kere. Çok az bir ümit varmış gibi görünse de, atı alan Üsküdar'ı çoktan geçti demek lazım...

Bundan sonrası için ne olur'u konuşmak lazım. Fatih Terim dediğim gibi miadını doldurmuştur. Bu bir gerçek. Federasyon onu göndermeyi düşünür mü, pek emin değilim. Umarım Fatih Terim gitmeyi kendi tercih eder. Suçu kabullense iyi olur..

Yola yine bir yerli isimle devam etmek pek uygun olmaz bu saatten sonra (Denizli'nin gözleri mi ışıldıyor ne?). Yapılacak en mantıklı hareket yabancı bir isme takımı emanet etmek. Gönlüm, Capello'yu ister ama boşta değil. Hiddink güçlü bir aday olabilir sanki. Bir de Lucescu hastalığı var Federasyondaki bazı abilerde. Boşta değil o da tabii.. Yine de ismi gündeme gelecektir ileriki günlerde...

8 comments:

Unknown dedi ki...

fotoğrafta Fatih Terim hakemin bacağına işiyor sanki

tamchee dedi ki...

Aslında hazır "kovulmuşken" Zico bile düşünülebilinir..!!
Terim'in agresif tavırlarından sonra futbolculara iyi gelir..!!
Hem bizide tanıyor(başına gelecekler bakımından!)..!!

Sekhranikos dedi ki...

Fatih Terim gelsin diyenlerin şu a gitsin demeleri sakil duruyor. Oysa ben ve eminim ben gibi pek çoğu gelmezden evvel gelmesin istiyorlardı. Mümkünse hiç bir takımın başında durmasın. Alsın tüm çirkinliklerini ve terketsin bu sathı bir an evvel.

genncer dedi ki...

aynen zico diyorum, en azından köpek gibi sağa sola boşa saldıran sarbi yada hakan balta gibi gereksiz oyuncularla kadroyu doldurmaz.. aynı zamanda hazır önümüzde uzun bir zaman varken seçenekler daha iyi değerlendirilebilir, M.denizli nin ağzının suyu akmasına rağmen bence peçete verilip geçilmeli..

Protanopia dedi ki...

Ben Şenol Güneş'i geri istiyorum.

Adam bizi dünya 3.sü yaptıktan sonra grupta birinci torba takımı İngiltere haricindeki hiçbir takıma puan kaybetmedi. İki ingiltere maçında da başa baş oynadık.

Sadece final maçları olan Letonya maçlarında tökezledik ki anlamı çok büyük maç olduğundan bize genel çerçeveyi olumsuz gibi gösterdi. Halbuki başarılıydı toplamda.

Protanopia dedi ki...

Yazmayı unutmuşum.

Şenol Güneş'in ayrıca bizi Konfederasyon Kupası'nda 3. yaptığını da unutmayalım.

Ortega dedi ki...

Konfederasyon Kupası'ndaki jenerasyondan çok ümitliydik hakikaten.Aklıma o geldi şimdi.

varol döken dedi ki...

ben de ilk arkhe'den duydum, zico brezilya'nın başına yazarken...

zico gelsin türkiye'yi brezilya'dan büyük yapsın...

sadece zico ve arda diyorum...

- türkiye'de en beğendiğiniz futbolcu kim?

- arda'yı takımımda görmeyi çok isterdim...

gel gör zico, arda da seni görsün, bizi avrupa şampiyonu yapın!