Cuma, Eylül 25, 2009

Sinema Dünyasından Haberler #8

* İlk haberimiz Varol abi için gelsin. Seinfeld sevdası malum. They're back! (And they're spectecular).. Detaylar burada.

* Yönetmenliğini Kenneth Branagh'ın yapacağı Thor filmine daha önceki aylarda Chris Hemsworth, Natalie Portman ve Tom Hiddleston katılmıştı. Hollywood Reporter'ın haberine göre Jaimie Alexander ve Colm Feore de filmde rol almaları için Marvel Studios ile anlaşmış. Alexander, filmde süper kahraman Thor'un sevgililerinden birini, Feore de bir düşmanını canlandıracakmış.

* 61. Emmy Ödül Töreni'yle ilgili bir yazı yazmadım. Daha önce böyle şeyleri es geçmezdim. Eski okurlar bilir ama her ne kadar oldukça kaliteli bir yapım da olsa, Mad Men'in böyle Emmy'nin gediklisi olacakmış izlenimi vermesi hoşuma gitmiyor. Kendimce anlamsız bir protesto yaptım. Kimse farkında olmadı ama..ya blog okuru hatırlayamadı bu merakımı ya da böyle sanatsal kaygılar tahmin ettiğim kadar ilgi görmüyor.

* Rambo V - The Savage Hunt. İnsan öyle ya da böyle heyecanlanıyor Rambo ismini görünce. Mickey Rourke'nin filmde yer alacağına dair söylentiler dolaşıyor.

* Geçtiğimiz aylarda ölen pop müziğin kralı Michael Jackson'ın sadece iki hafta vizyonda kalacak olan kısa filminin fragmanı internette izlenme rekorları kırıyormuş. Filmin adı, "This is it". Film, Michael Jackson’ın sahneye dönüş konserleri için yaptığı provalardaki çekimlerden seçilen sahnelerden oluşuyor. İngiltere’de 28 Ekim’de gösterime girecekmiş. Türkiye’ye ne zaman getirileceği isebelli değil.

* Enis aka Cornholio'ya olan benzerliğiyle bilinen ünlü Türk yönetmen Fatih Akın'ın son filmi Soul Kitchen'ın, 66. Venedik Film Festivali'nde "Jüri Özel Ödül"üne layık görüldüğünü duymayanlara duyuralım.

* Çağan Irmak'ın son filmi Karanlıktakiler'in dünya prömiyeri 33. Montreal Fİlm Festivali'nde yapıldı. “Focus on World Cinema” (Dünya Sinemasına Bakış, böyle çevirmiş haber sitesi) bölümünde gösterilmiş film. Haberlere göre, eleştirmenler ve Kanada basını tarafından olumlu not almış. Beklemedeyiz.


* 23 Temmuz 2009’da vefat eden, sinemamızın önemli ve bol ödüllü yönetmenlerinden Ersin Pertan’ın ölümünden kısa süre önce tamamladığı son filmi “Mazi Yarası” 9 Ekim’de sinemaseverlerle buluşacakmış. Gözden kaçırmamak gerek.

* Biri Hasan Karacadağ'ı durdursun. Korku filmlerinden pek hazzetmem. Hele ki Türk işi korku filmlerini ise korkudan ziyade komik bulurum. Dabbe ve Semum gibi gereksiz iki film çeken ve nasıl olduysa 1 milyon izleyici sayısına ulaşan Karacadağ, Dabbe 2'yi de çekmiş. Başrolde bir zamanlar Kurtlar Vadisi dizisinde Erdal Kömürcü karakterini canlandıran Sefa Zengin var. Film, 25 Aralık'ta 200 kopyayla vizyona girecek. Meraklısına duyurulur.

* Son olarak, 10-17 Ekim tarihleri arasında 46.sı düzenlenecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde yarışacak olan filmler, yarışma kategorileri ve ödül listesini verelim..

Festivalde yarışacak 16 film:

* Emre Şahin’in ilk filmi ‘40’
* Kutluğ Ataman’ın yönettiği ‘Aya Seyahat’
* Meriç Demiray’ın ilk filmi “Babam Büfe’
* İlksen Başarır’ın ilk filmi ‘Başka Dilde Aşk’
* Onur Ünlü’nün yönettiği ‘Beş Şehir’
* İnan Temelkuran’ın yönettiği ‘Bornova Bornova’
* Murat Saraçoğlu’nun yönettiği ‘Deli Deli Olma’
* Ümit Ünal’ın yönettiği ‘Gölgesizler’
* Orhan Eskiköy ve Özgür Doğan’ın birlikte ilk filmleri ‘İki Dil Bir Bavul’
* Yavuz Özkan’ın Yönettiği ‘İlkbahar Sonbahar’
* Mehmet Bahadırer ve Maryna Gorbach’ın birlikte yönettikleri ilk filmleri ‘Kara Köpekler Havlarken’
* Zeki Demirkubuz’un yönettiği ‘Kıskanmak’
* Reha Erdem’in yönettiği ‘Kosmos’
* Miraz Bezar’ın ilk filmi ‘Min Dit’
* Bahadır Karataş’ın ilk filmi ‘Usta’
* Mahmut Fazıl Coşkun’un ilk filmi ‘Uzak İhtimal’


Festival Yarışma Kategorileri ve Ödüler:

* En İyi Film: 300 bin TL ve Altın Portakal heykeli
* En İyi İlk Film: 50 bin TL ve Altın Portakal heykeli
* En İyi Yönetmen: 50 bin TL ve Altın Portakal heykeli
* En İyi Senaryo: 30 bin TL ve Altın Portakal heykeli
* En İyi Görüntü Yönetmeni: 30 bin TL karşılığı film ve Altın Portakal heykeli
* En İyi Müzik: 30 bin TL ve Altın Portakal heykeli
* En İyi Kadın Oyuncu: Altın Portakal heykeli
* En İyi Erkek Oyuncu: Altın Portakal heykeli
* En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu: Altın Portakal heykeli
* En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu: Altın Portakal heykeli
* En İyi Kurgu: Altın Portakal heykeli
* En İyi Sanat Yönetmeni: Altın Portakal heykeli
* Behlül Dal Jüri Özel Ödülü: Altın Portakal heykeli
* Dr. Avni Tolunay Jüri Özel Ödülü: Altın Portakal heykeli


***

kaynak: bilimum sinema sitesi..

7 comments:

PVH dedi ki...

Curb Your Enthusiasm Seinfeld casti olmasa da Seinfeld seven herkesin sevecegi bir dizi zaten ama cast komple gelince duble keyifli olacak. Seinfeld'i cok ozluyor insan. Curb Your Enthusiasm'i da cok ozlemisiz gerci, gecen hafta yeni sezon basladi 2 sene aradan sonra, aylar sonra koltuktan dustum bir sey izlerken. Insallah 20 sezon daha devam eder.

Ortega'nin haberlerine ek yapayim ben de musadesiyle. Bilmem Trailer park boys izleyen var miydi aranizda ama super diziydi o da. Dizi bitti ama filmleri ve ozel bolumleri devam etti. Ilk filmi TPB: The Movie pek basarili degildi ama yarin ikinci filmi gosterime giriyor. Sanirim son olacak bu, bir daha film ve ozel bolum yok, huzunlu olacak. Turkiye'de pek bilinen bir dizi degil o yuzden Turkiye'de gosterime girmez heralde. Ilgilenenler yakinda internette bulur ama.

Unknown dedi ki...

kızlar duydunuz. fatih akına benzeyen kişi benim. benimle yatmak isteyenler blogumdan mail adresime ulaşabilirler.

kutay dedi ki...

"And they're spectecular"..
o zaman teri hatcher da gelsin..

Adsız dedi ki...

abi varol doken kadar bos gereksiz islerle ugrasan bir adam gormedim yahuu :)

Ortega dedi ki...

Neden yahu, ne boşluğunu gördün adamın? :)

pudra dedi ki...

seinfeld kısmında bir şok yaşadım.

varol döken dedi ki...

@ortega
bloglara erişim saçma sapan bi hale dönüştüğünden beri takipte aksamalar oluyor... bu post vesilesiyle geri dönüşümüzü ve teşekkürlerimizi iletelim... haberi detayıyla incelemedim ama anladığım kadarıyla larry david'in dizisinde ortaya çıkacaklar...

seinfeld konusundaki görüşümüz bellidir, gelmiş geçmiş en büyük dizi! bunun ötesindeki tartışmalar flying dutchman sitesinde takip edilebilir...

@adsız
cern deneyinden çağırdılar da gitmedik mi? idare et...