Perşembe, Temmuz 30, 2009

Bakalım Elano'yu İlk Kim Alex'le Kıyaslayacak?

Galatasaray transferde iyi işler yapmaya devam ediyor. Haldun Üstünel tribün peşinde koşan Galatasaraylıların sevgilisiydi dün, bugün sanırım en entel dantel taraftarından tutun, 3G ile maç seyreden seyyar köfteciye kadar herkes Haldun Üstünel hayranı olmuştur.

Eminim ki, Haldun Üstünel Fenerbahçe yöneticisi olsaydı ve böyle önemli isimleri takıma kazandırsaydı, çok geçmeden Aziz Yıldırım tarafından ipi çekilirdi. İsminin camianın önüne geçtiği, ve kişisel şov yaptığı da iddia edilir, ardına teneke bağlanarak Antu vb. sitelerde küfürlerle hatırlanan eski bir yönetici olurdu. İşte gördüğünüz üzere her camianın olaya bakışı aynı olmuyor.

Elano girizgahta da belirttiğimiz üzere oldukça yerinde bir transfer. Galatasaray'da da başarılı olacağına eminim. Lincoln'ün bile doğru düzgün bir şey yapmadan uzun süre baş tacı olduğu bir takımda, eminim ki Elano kısa sürede tribünlerin sevgilisi olacaktır (bu kısmı Arda düşünsün). Ve bu durum da onu yeterince motive eder.

Bir ara Türkiye'ye gelen her oyuncuyu Hagi'yle kıyaslama ekolü vardı. O günler geride kaldı sonra, Alex'le kıyaslanmaya başladı yeni transferler (Alex de Hagi de tribünlerinin çok sevdiği, ve kimseyle kıyaslanmalarını istemedikleri isimlerdir, bu çabalar bu bağlamda hoş karşılanmaz aslında). Sanırım Elano da yakında bu tarz bir kıyaslamada ismi zikredilen bir oyuncu olacaktır. Bir ara Lincoln için hararetli tartışmalar yaşanmıştı ama herhalde dün Lincoln'ü öve öve bitiremeyenler sonradan Alex'e haksızlık yaptıklarını fark etmişlerdir.

Şimdi milli takımının formasını defalarca sırtına geçirmiş bir isim olan Elano geldi memlekete. Ama adam daha sahaya adımını atmadan yazıp çizmeye başlayacaktır değerli spor medyamız. . Bakalım ilk kim yapacak bu işi?

14 comments:

Temur dedi ki...

İlk karşılaştırma bir ayva diğeri elma. Alex bildiğin forvet oyuncusudur. Senede ölüsü 10 üzeri gol atar. Bir o kadar asist yapar. Elano bu skorları 3-4 sezonda ancak bulur. Lakin Alex2i orta saha göbeğinde oynatırsanız verim alamazsınız. Elano zaten göbeğin oyuncusudur. bu arada ikisi de on numara kıvırcık saçlıdır.

FASLI dedi ki...

Bloglar da başladı bile kıyaslamalar.

Blogspor dedi ki...

Alex mi Sergen mi?
Alex mi Ricardinho mu?
Alex mi Lincoln mü?
Alex mi Elano mu?
Alex mi ......?

daha devam eder böyle...

beckham07 dedi ki...

alex ve elanoyu kim kıyaslarsa kıyaslasın orası beni ilgilendirmiyor ama taktığım nokta bu haldun üstünel olayı bnde dediğinizi uzun zamandır düşünüyorum. aziz yıldırım başkanlığında bir yönetici olsaydı gerçekten ipi çekilirdi üstünel'in. ön plana çıkan başta kutlualp olmak üzere gönderildi. şuan da yanında olan yöneticelerin hepsi her transfer için ilk söyledikleri ''önce başkanımıza teşekkür ediyoruz'' yada ''başkanımız sayesinde yaptık bu transferi hiçbir fedakarlıktan kaçınmadı.'' Bunları demeseler biliyorlar ki klüpten uzaklaştırılırlar.

bundan vazgeçmeli aziz yıldırım artık, iş bitirici adamları yanında tutmalı. bu huyunu sevmiyorum geri bütün yönden benim için en büyük başkandır ve öyle kalacaktır.

Sekhranikos dedi ki...

bir onu izlemeli bir onu izlemeli zevkten dört köşe olmalı. Güzel gidiyor bu sene takım transferleri. Ciddi ülkelerin millai takımlarında yer alan oyuncular olucak ligimizde. Nerden baksan harikulade. Kıyaslama işi ise bambaşka. Alex kadar skora etkin oyuncu zor gelir, az bulunur netekim. bir tanedir kendisi ve bizdedir ne keyif ki:)

Başkanson dedi ki...

arkadaşımın yalancısıyım demiyim diye hayatta yapmayacağım birşey yaptım, antu ya girdim : elano bilmemkaç alex eder şeklinde bir topic vardı
........
yuh
............
inanın adamlar dalga geçmiyor, kıyaslama ortamı felan vardı.
enteresan...

Adsız dedi ki...

"eminim ki Elano kısa sürede tribünlerin sevgilisi olacaktır (bu kısmı Arda düşünsün)"

Arda'nın kredisi apayrıdır, bunu siz de biliyorsunuz. Yapmayın şimdi.

Ortega dedi ki...

Chao Grey,

Bir maç hatırlıyorum. Arda'nın forması çamurdan gözükmüyorken, taraftar tertemiz formasıyla mücadeleden kaçan elemana, "Lincoln Lincoln" diye bağırıyordu. O görüntüyü unutmak mümkün değil bence.

Ondan öyle yazdım.

Adsız dedi ki...

Gençlerbirliği maçıysa eğer Lincoln o maçta herkes kadar mücadele etti. O da herkes kadar çamura bulandı. Lincoln'cüler hep oldu, ben de onlardan oldum. Ama tüm Galatasaraylılar Arda'cıdır. Neyse kusura bakma, biraz aşırı tepki verdim.

steven_stiffler dedi ki...

Osbir tane Alex edermiş Ortega...

Kaynak : Sinan Engin

Şaka bir yana,benim şahsi düşüncem Türkiye'ye gelen yabancı oyuncu kim olursa olsun Alex'in hayvani istatistiklerini yakalayamadığı sürece Alex ile kıyaslanamaz.

esen dedi ki...

Fener de, Galatasaray da iyi transferler yapti bu sene. Iki takim da UEFA'da basarili bir sezon gecirirler de bol bol avrupa kupasi maci izleriz. Dusunun, bu kadrolarla iki takimin da UEFA'da ses getirmesi gerekmez mi?

PVH dedi ki...

Alex'in kosani diye yazan bir ton adam var bile :) Bu kacinci Alex'in kosani sayamadim, yakinda usanacaklar Alex'in yuzenini getirecekler.

Unknown dedi ki...

Elano ve Alex'i Fener ile Galatasaray'ı masaya yatıran herkesin ilk yapacağı şey. Ama ben bunu en iyi Avrupa liginde göreceğimizi düşünüyorum.

YapiYapo dedi ki...

Bitmedi be kardeşim şu Alex'in koşanı familyası.