Çarşamba, Temmuz 29, 2009

Kamuoyuna Duyurulur

Ariel Ortega Blog yazarı olarak bendeniz, dün akşam oynanan Anderlecht-Sivasspor maçının ardından Bülent Uygun ve Sivasspor'la dalga geçen bir yazı yazmayacağımı, fotoğraflarla, esprilerle Sivasspor camiasıyla dalga geçmeyeceğimi belirtmek isterim.

Zaten bunları yapanlar yeterince mevcut futbol blogları aleminde.

Bu arada maçla ilgili en iyi analizi yaptığını düşündüğüm Noat Samisa'ya da selam ederim buradan.

8 comments:

feetdeep dedi ki...

mesele sivasspor camiasıyla dalga geçmek değil zaten bu kimsenin haddine de değil.asıl mesel bülen uygunun ağzından çıkanları artık kendisinin duymasını sağlamak. İşin acı yanı o tokadı yerken olan Türk takımlarının Avrupa'daki iamjına, ülke puanına vs. oldu.

ziggytheking dedi ki...

Ekseriyetinin de mor menekşe olması ve kuyruk acısından böylesi seviye düşüklüğüne girdiği belli zaten.

Blogspor dedi ki...

Ulan çok ilginç ya.Türkiye'yi temsil eden bir takım yenildi diye insanlar seviniyor.Ee burası Türkiye,birlik ve beraberlik vefat dışında mümkün değil.Ayrıca rakibini havaalanında karşılayan insanlarda bu topraklarda yaşıyor,peeeh.
Bir insana antipati duyulur,eyvallah ama o bir insan yüzünden Türkiye'yi temsil eden bir takım yenilsin diye dualar edip yenilince sevinilmez.Neyse,kolay gelsin.

servet dedi ki...

Tebrikler kardeşim...

Sivaslı ve blog okuru olmanın zorluğunu çektim bugün :) görünce çok hoşuma gitti teşekkür edeyim dedim...

Bülent sayesinde acaip antipatik bir takım oldu farkındayım ama bu kadar kıçıyla gülünecek durumda olduğumuzu düşünmüyordum...

Flying Dutchman dedi ki...

Şimdi öncelikle şunu söyleyeyim. Ben ömrü hayatımda Inter kazandı diye sevinen Milan'lı, West Ham kazandı diye sevinen Bolton'lu görmedim. Ha diyeceksiniz ki bu ülkelerin zaten Avrupa kupalarında ülke puanına ihtiyacı yok hava hoş, e ben Feyenoord kazandığında sevinen NEC Nijmegen'lı da görmedim ki Hollanda'nın Avrupa karnesini acilen düzeltmesi lazım. Ertesi gün iş yerinde bir NEC'li gidip Feyenoord'luyu kızdırdığında adam "yahu Hollanda takımı yenildi Avrupa'da, dalga geçiyorsunuz" derse o adama herkes kıçıyla güler.

Ben Türkiye'den Avrupa kupalarına katılan Galatasaray dışında hiç bir takımı desteklemek zorunda değilim, bu zaruret olmadığı için de üzüntü ,sevinç, rahatlama duygusu bana kalmıştır. Hiç bir taraftar kendi ülkesinden giden diğer takımı desteklemek zorunda olmadığı gibi, mağlup olduğunda da üzüntü duymak zorunda değildir.

Gelelim şu meşhur "mor menekşe" meselesine. Bu müthiş akıl yürütme şunu diyor. Sözüm ona Nasreddin Hoca misali faka bastıracak ya insanları. Mor menekşe----Galatasaray-----Bülent Uygun----Eski Fenerbahçe'li...böyle gidiyor...

Bir kere Bülent Uygun'un Sivasspor'un başında çizdiği profile yaptığımız eleştirilerin hiç birisinin Uygun'un eski bir Fenerbahçe'li olmasıyla alakası yok. En azından benim yok. Zira bu şekilde olsaydı otomatik olarak Aykut Kocaman'ın her Ali Sami Yen Stadı'na gelişinde ağız dolusu küfür yemesi gerekirdi. Ama yemiyor, sebebi de Aykut Kocaman'ın haddini bildiği, ağzından çıkanı kulağı duyan bir adam olduğu...

İkinci olarak Sivasspor iki senedir bizle kritik maçlar oynadı. Birincisi 2 sezon önce Sivas'taki 5-3 kazandığımız maç. ŞL şansları halen devam ediyordu ve gidip kazanarak ligi aldık. Bu sezon son hafta yine kazandık ve ŞL şanslarını tehlikeye attık (ki Trabzon kazansa idi 2 sene üstüste bu şanstan mahrum bırakmış olacaktık)

yani demem odur ki GS ile Sivas arasında bir "kuyruk acısı" davası söz konusu ise bunu duyması gereken biz değiliz onlardır...2 senedir alt ettiğimiz takımın nesine kuyruk acısı duyalım....

Telif Hakkı dedi ki...

yok duyulması gerekiyor :) öyle isteniyor belki de .. ama mesele o değil, mesele biraz adam olmakla alakalı. Bakınız örnek verilmiş Aykut Kocaman türbülentten daha çok fenerbahçeye fayda sağlamış hizmet etmiş bir insandır ama bugüne kadar kimsenin Aykut için kötü bir laf ettiğini görmedim. Ama sen Arsene Wenger gelsin sivasa görelim, istanbulda laila, Türbülent sistemi, hele ki 5-7 ama 6 değil 7-9 ama 8 değil gibi abukluklarla insanların damarlarına basar laflar eder, aklınca lafı gediğine soktum edalarıyla işler yaparsan, bu tip kötü sonuçlarda bu laflara da katlanacaksın.Atalarımız boşuna dememiş büyük lokma ye büyük laf konuşma diye. Sİvas kentine de takımına da kimsenin bi antipatisi yok ama Bülent uygun denen adamın yaptıkları,cıvık cıvık ağlamaları, kolpadan yazdığı şiirleri,kızıma küfrettiler 10 dakikadır ağlıyo içerde ajitasyonları, arkada koro halinde küfürler edilirken sivasta küfür yok falan demeleri, 6 yemem 8 yemem diyerek yaptığı ucuzlukları gözönüne alırsanız bunları da normal karşılayacaksınız.Öyle ben laf soktum ama aksi bir durumda onlar bana ilişmesin mantığı yok.. Ya yapmayacaksın yada yaptıklarının getirilerine katlanacaksın.

Neyse ki sözünün eri çıktı 5 yerim dedi sözünü tuttu.

Sekhranikos dedi ki...

Mesele tamamen bülentin kontrol altına alınamayan ağzıdır. yoksa sivas ne yaparsa yapsın herhangi bir büyük takım taraftarının muhatabı olmak için 40-50 sene süperlig mücadelesi geliştirmesi gereken bir kulüptür kin bir fenerli olarak benim için beşiktaş bile tatmin edici bir rakip değildir. haliyle işler bülentin ve mecnunun hayal ettiği bir boyutta değildir haliyle bu ikili yüzünden olan ve olmayan ne varsa sivasın başına kalmaktadır. Bir başka bülent takipçisi tolunayda benzer bir yoldadır birden aklıma geldi.

dertasacimbom dedi ki...

@ortega

1.si SİVASSPOR'u aşşağılayıcı yazılar ben pek göremedim nette. Daha çok B.U.'nun sözünün eri olduğu yazıları hakim.

2.si "5 yerim 6 yemem,7 yerim 8 yemem" diyerekten kendince dalga geçen ve bi yerlere şirin gözükmeyen çalışan B.U. gereken cevabı dün almıştır. Elbette bunun bir bedeli olacak. Bu kadar şovmenlik, boşboğazlık yaparsan gereken cevabı alırsın.

Sivasspor'un 5 yemesi kimseyi mutlu ettiğine inanmıyorum. Şahsen sevinmedim Sivasspor'un bu yenilgisine napsın gücü bu kadar sağlık olsun. Ama B.U.'un sözünü tuttuğu içinde mutlu oldum! bi de 2.maçta tutarsa önünde saygıyla eğilirim.