Çarşamba, Haziran 24, 2009

Joshua Simpson Manisaspor'da

Sinan Engin'i önce menajerliğe getirerek hayal kırıklığına sebebiyet veren Manisaspor yönetimi; daha sonra Engin'den vazgeçerek olumlu bir harekette bulunmuştu. Ne var ki, takımı tarihinde 2.kez (ve yine tabii) Süper Lig'e taşıyan Levent Eriş'le de yollarını ayırdılar. Olaylı ilgili türlü türlü yorumlar var. Şimdilik bu mevzuya hiç değinmeyelim.

Bu ayrılığın ardından ortaya Samet Aybaba, Raşit Çetiner gibi isimler atılmıştı. Bir de Mesut Bakkal. Bu üçlü arasında en uygun olanı şüphesiz Mesut Bakkal idi. Samet Aybaba ve Raşit Çetiner ikilisinin Manisaspor ve Türk futboluna verecekleri yeni şeyler olduğunu düşünmüyorum. Bir dönem Ersun Yanal'la çalışmış olan Mesut Bakkal'dan ise hala ümitliyim. Oynattığı futbolun sertliği üzerine eleştiriler çok olsa da, bu üçlü arasında başarılı olmaya daha yakın bir isimdir Mesut Bakkal. En azından hala bu izlenimi veriyor bana.

Manisaspor başkanı geçenlerde bir açıklama yapmış. Ligi ilk 5 içine tamamlama hedeflerinden bahsetmiş. Transfer yaparak bir yere varmak her şey değildir ama Manisaspor'un şu anki kadrosu da Süper Lig için yeterli değildir. Kenan Yaralı'nın bunun farkında olmaması ise gariptir. Bir de Ferhat'ı Trabzonspor'a kaptırarak mevcut kadrolarındaki bir kişiyi daha kaybettiler. Ayrıca genç kaleci Ufuk ve Sezer'in isimleri de sürekli transfer kulislerinde dönmekte. Onlar için ne düşündükleri de muaama hala.

Tüm bu yorumlarımızın yanına ek olarak bugün geliştiği iddia edilen bir transferden bahsedelim. Manisaspor ilk resmi transferini bugün yapmış. Ajansspor'un haberine göre Kanadalı Joshua Simpson ile anlaşmışlar.

Simpson orta sahanın solunda görev yapmakta ve 26 yaşında. Kimdir peki, ne biliyoruz hakkında... 2004 yılında Millvall takımına transfer olan Joshua Simpson, iki yıl burada oynadıktan sonra Almanya'nın Kaiserslautern takımına transfer oldu. Kaiserslautern'de forma giydiği 60 maçta 12 gol atan Simpson, Kanada Milli Takımı'nda 19 kez forma giydi.

Bu transfer bize Holosko'yu hatırlatıyor. Dribling yetenği olan bir isim. Holosko kadar hızlı değil belki ama bu açığını Slovak oyuncudan daha teknik olarak kapatıyor. Holosko'yu Manisaspor forması altında birkaç maç canlı izleme şansım olmuş ve tez zamanda Fenerbahçe'ye gelir inşallah diye dualar ettiydim ama tutmadı. Simpson için konuşmak daha erken ama sanırım Manisaspor sezon boyunca adından sıkça söz ettirecek bir adamı kadrosuna kattı denebilir.

Sözleşme imzaladıktan sonra Milli Takım kampına katılmak üzere ABD'ye uçtuğu söylenmiş. Haberin resmi kaynaklarca teyid edildiğini görmedim henüz, ama medyada detaylı olarak işlendiğine göre doğru olmalı. Manisaspor'a hayırlı olsun.

4 comments:

Adsız dedi ki...

26 yaşında ve ekşisözlükte hakkında bir tane bile entry girilmemiş.

çok kötü transfer!!

Ömer dedi ki...

OoOo Canadaaaaaaa :) guzel ulkem'e guzel bir ulke'den gelen Kanadali. Hayirli olsun.

dertasacimbom dedi ki...

Başlığı görünce n'oluyoz dedim. Bart simpson kütahyasporda başlığı geldi aklıma. joshua simpson da kimmiş dedim bir an :)

Santiago dedi ki...

Ne zamandır kıstasımız ekşisözlük entry'leri oldu????