Salı, Haziran 23, 2009

Özgür Çek demişken sormak gerek

Millet şu an Sercan Yıldırım'ı konuşuyor bizim cephede ama ben birkaç gündür yazamadığım, hatırlatamadığım bir şeyin derdine düşmüş durumdayım. Geçen hafta bir arkadaş blogunda değinmişti birkaç cümleyle. Ben kendi cümlelerim yerine, sözü Fenerbahçe Spor Kulübü resmi sitesine bırakıyorum. Daha vurucu olmak adına.. İşte sitedeki 27 Şubat 2009 Cuma tarihli haber;

"...Törende öncelikle söz alan Asbaşkanımız Şekip Mosturoğlu, Özgür'ü yetiştiren ailesine ve hocalarına teşekkür ettiği konuşmasında şunları söyledi: "Sizlere daha önce Abdülkadir'in imza töreninde birkaç genç arkadaşımızı daha transfer edeceğimizi söylemiştim. Bugün, gençleştirme projesiyle ilgili bir adım daha atıyoruz. İlk örneği Özgür Çek. Altyapımızda yetişen genç arkadaşımız, Pazartesi günü A Takım'la birlikte antrenmana çıkacak. Yetenekli genç futbolcuları kulübe kazandırma amaçlı projemiz devam edecek. Özgür'ün babası Kadir Bey'e, Altyapıdan sorumlu yönetim kurulu üyemiz Ömer Temelli'ye ve Altyapı Koordinatörümüz Şenol Çorlu'ya teşekkür ediyorum. Kendisinin üst düzeyde önemli bir futbolcu olacağına inanıyorum ve ona 'Hoş geldin' diyorum"

Altyapı Koordinatörümüz Şenol Çorlu ise öğrencisi hakkında şunları söyledi: "Genç ve yetenekli arkadaşlarımızı kulübümüze kazandırmak öncelikli hedefimizdi. Bu hedefimizi birer birer gerçekleştiriyoruz. Özgür, kişiliğiyle, karakteriyle ve yeteneğiyle uzun yollar Fenerbahçe'ye hizmet edecektir. Kendisinden sonra gelecek arkadaşlara da örnek oluşturacaktır.


...İmza atan yeni transferimiz Özgür Çek de son olarak söz aldı ve "Beni buraya layık gören Başkanımız Aziz Yıldırım'a ve Yönetim Kurulu'na teşekkür ediyorum. Bana olan güvenlerini boşa çıkarmayacağım. Bu formanın ne kadar büyük olduğunu biliyorum. Ve karşılığını vereceğime inanıyorum. Roberto Carlos benim örnek aldığım bir futbolcu. Onunla aynı takımda olmak ve idmanlara çıkmak çok heyecan ve gurur verici." dedi.

***

Özer Hurmacı'nın transferini duyuran medya organları ne yazmıştı? Fenerbahçe, Özer Hurmacı'ya karşılık 4.2 milyon Euro ile İlhan Parlak ve genç futbolcu Özgür Çek'i vermeyi kabul etti.

Şayet bir şeyler kaçırdıysam cahilliğime verin. Bu haber ilk çıktığında Özgür Çek'in verilemeyceği söylenmişti. Daha sonra sordurdum bunu birilerine, böyle bir şeyin olmadığı söylendi. Madem öyle, bu sefer de şunu soralım; bu ne perhiz be birader? İlla orada pişip, milyonluk bonservis bedeline ulaşması mı gerekiyor bu adamın A takımda Fenerbahçe formasını giyebilmesi için? Hakkında onca övgü varken, milli takımlardaki başarıları ve memlekette zor bulunan bir mevkide oynuyor olmasına rağmen neden gönderdi Fenerbahçe bu çocuğu? Altyapı koordinatörü Şenol Çorlu şu an ne düşünüyor acaba? Yahut Özgür'ün gönderilmesine tepki verebilmiş midir? Veremediyse, o zaman ne diye o koltuğu meşgul ediyor? Şekip Bey'le ilgili bir şey demek istemiyorum. O apayrı bir yazı konusu zaten.

10 comments:

sekerse tehlike dedi ki...

bizim yöneticiler bu sene artık herşeyi boşvermiş vaziyette...
nerde transfer gözdesi var onları toplamış vaziyette... gidenin arkasından ağızlarını açmazlar misal tuncay, aurelio...
bu çocukda parladıkça içte içe yanacaklar ama nafile....

Adsız dedi ki...

Bildiğim kadarıyla sözleşmesine yalnızca Fenerbahçe'ye tekrar satılabilir gibi bir ibare var.En azından öyle okudum du.

Ortega dedi ki...

Özgür'ü bonservisini geri alma opsiyonuyla vermdiği iddia ediliyor Fenerbahçe'nin. Özgür de bunu yalanlamış sözde..ama diyelim ki doğrudur..

Kiralamayı anlarım da, bonservisini geri alma opsiyonu nedir arkadaş? Hadi diyelim Ankaraspor oyuncuyu sezon ortasında Antalyaspor'a sattı. Eleman orada palazlandı ve 2 yıl sonra İstanbul'a geldi ama Fenerbahçe olmadı bu tercihi. O zaman ne diyecek değerli yöneticilerimiz?

Lord Ricko Joel dedi ki...

Umarım yorumlarda bahsedildiği gibidir sözleşme şartları. Yani kiralık değilde bonservisiyle verilmiş olmasına çok fazla şaşırmış ve üzülmüştüm. Özer geldi diye sevinemedim bir bakıma..

muyek dedi ki...

Sekipin kendine hayri yok kaldi fenere olucak. Herifin tipe bak ayakta uyuyo resmen :)top gorse bomba die karakola goturur

mondo trasho dedi ki...

yıllar sonra sansasyonel bir ücretle geri alındığında ancak bir anlamı olabilir özgür'ün. fenerbahçe'de kabul edelim ki böyle bir kültür yok, alt yapıdan gelen bir oyuncunun böyle uçuk ve anlamsız paralar saçılarak alınan oyuncuların arasında ne hükmü geçer ki? başka topraklarda nadasa bırakılan, ürün olunca hammaddeykenki halinden 20-30 kat fazla para ödenerek alınacak potansiyel bir yıldızdır çek... öte yandan fenerbahçe'den alt yapı kadrosundan gelen kim var ki çek çıkabilsin bu junior galacticos'un içinden. kendisi için gidişi doğru bir şey aslında... kariyeri açısından doğru olmuş, fenerbahçe'nin görünürdeki yanlışı! transfer obezi aziz yıldırım ve yönetiminin gözüne batmayacak müthiş bir detaydır, özgür çek ve onun parlayan geleceği.

A . A dedi ki...

hatırlarsanız mahmut hanefi de yerli roberto carlos olarak transfer edilmişti fenerbahçe'ye. ama çürüdü gitti.

özgür çek henüz 18 yaşında. keşke bu çocuk wederson'un yerine carlos'un yedeği olarak kalsaydı takımda. ama gönderilmese dahi böyle olmayacağını biliyoruz..

solbek için üçüncü yedek olarak ilk 18'e giremeden çürümesindense ankaraspor'a gidip birkaç yıl sonra -milyon dolar da verecek olsak- alınması beni mutsuz etmeyecektir.

umarım, önemli bir sol bek problemi bulunan türk futboluna uzun yıllar hizmet edebilecek kıvama ulaşsın ankaraspor'da..

UÇAN SALİH dedi ki...

devre arasında sakaryada 2 topçu almıştık.
sezonu orda bitirip ,sonra bize katılcaklardı.
onlara noldu harbiden yaşıyolar mı ?

pascal dedi ki...

Acaba altyapılar takaslarda kullanılmak için mi vardır?

alperensaylar dedi ki...

@ortega

abi bu geri alma opsiyonu geri alınacağı zaman pahalıya mal olmasın diye yapılmış. buna en güzel 2 örnek cazorla ve de la red olur. cazorla vilarreal'den recreativo'ya giderken oldukça cüzi bir miktara geri alma hakkı konulmuştu. yani villarreal 3 milyon verdi, valencia 8 atıyorum; recreativo valencia'yı reddedebilir(hangi mantıkla:)) ama anlaşmadan dolayı villarreal'i reddedemez. gel gelelim recreativo'da oynadığı 1 sezonda yanılmıyorsam yılın oyuncusu gibi bir ödül aldı cazorla ve 10-15 e gidebilecekken 3 milyon gibi bir paraya geri döndü. de la red'de getafe'den milli takıma kadar yükselmesine hatta euro 2008'de oynamasında rağmen yine ederinden düşük bir fiyata geri döndü real'e. tabi burada en mantıklısı bu tip transferlerde kiralık vermek olacaktır. yaşına göre 2-3 yıla kadar uzayabilecek kira sözleşmeleriyle bu oyuncuları göndermek tabi ki mantıklı olacaktır ama maalesef birkaç yıldır bizim takımın transfer politkasının yanında mantıktan pek bahsedemez olduk.