Cumartesi, Mayıs 16, 2009

Doğan Güneş


14 Aralık 2008 günü başlayan kısa dönem askerlik vazifemiz, yarın yani 17 Mayıs 2009 tarihinde bitiyor. Bugün askeri jargonda "Şafak Doğan Güneş" diye tabir edilen gün. Son çarşı iznimizi bugün kullandıktan sonra, yarın sabah özgürlüğümüze kavuşuyoruz. Bugüne kadar bu blogu takip edenler bilir. Çok ciddi takılan bir blog yazarı olamadım hiçbir zaman. Hayatıma dair paylaşabileceğim türden birçok şeyi karaladım buradan. Askerlik de onlardan biriydi. Mümkün mertebe klavyenin ve yasaların elverdiği ölçülerde bir şeyler karaladık buraya. Bundan sonra da fırsat buldukça anlatmaya çalışırım inşallah. Çok ilginç bir deneyim, kısa ya da uzun dönem fark etmez. Hakkaten çok garip bir hadise ve ömrünüzde asla unutamayacağınız olaylar yaşıyorsunuz. Lafı daha fazla uzatmayayım. Şimdi bir müddet (kısa bir süre de olsa) dinlenme zamanı. Akabinde, "esas askerlik şimdi başlıyor" yorumları eşliğine iş hayatına atılma evresi olacak inşallah.
14 Aralık 2008 günü Hadımköy 1. Zırhlı Tugay'a girdiğimde Fenerbahçe-Antalyaspor maçı vardı. 2-0 kazanmıştık. Yarın Tugaydan çıkıyorken yine Antalyaspor-Fenerbahçe maçı var. Bu da garip bir tesadüf gibi geldi bana.
Son olarak askerliğim süresince arayan soran herkese teşekkür ederim. Yazıya bir "doğan güneş" fotosu iyi gider diye düşündüm. Adettendir ne de olsa. Askere gitmeyen hemcinslerime tez elden gidin ve aradan çıkarın bu işi derim. Çok güzel bir olay zaten (halkı askerlikten soğutmak suçtur..heheh).
Bu yazı da burada bitsin. Bundan sonrakilerde görüşmek ümidiyle..

12 comments:

ahmet dedi ki...

Hadi gecmis olsun

Blogspor dedi ki...

Oo hoşgeldin diyelim şimdiden Ortega :) Askerlik anılarını falan paylaşırsın artık,hayırlı tezkereler...

Unknown dedi ki...

geçmiş olsun:D

Flying Dutchman dedi ki...

ulan ne yedin be askerliği

Mustafa dedi ki...

ozlettin abi vallahi. sen askere gittin fenerbahce dususe gecti, geldin son 3 macı alır artık :)

ancak bloga post girdin mi hal hatır soruyorduk, arayamadık k.bakma

axel dedi ki...

hayırlı tezkereler hasan...
biz daha yeni besmele çektik...

Mucoid dedi ki...

geçmiş olsun :)

Yasemin Yıldırım dedi ki...

Hadi geçmiş olsun... Hoşgeldin :)

alperensaylar dedi ki...

özledik abi yazılarını:)

mrcool dedi ki...

geçmiş olsun. hoşgeldin.

Sencer Yücel dedi ki...

Geçmiş olmasından ziyade hayırlı olsun.. Seninle aynı zamanda giden blog partnerim de yarın dönüyor. Senin askerlik 1 hafta gibi geldi ama sanki o 2 senedir oralarda. Enteresan...

Dahke dedi ki...

hosgeldin canim :)
yeterince sarj olmusundur
artik isinin basina dön haha