Cumartesi, Kasım 15, 2008

"Arsenal İngiliz Kalmalı"

Hürriyet Spor Editörü Mehmet Arslan, 11 Kasım Salı günü şöyle yazmış köşesinde. Beğendik yazısının bu bölümünü, buraya taşıyalım istedik "Sevdiğim Yazılar" kategorisi altında.

"Arsenal bir İngiliz kulübü. Arsene Wenger, İngiliz kulübü Arsenal'in Fransız menajeri. Ve bu Fransız menajer, önüne milyonlarca sterlin transfer bütçesi koyacak olan bir Rus'un kulübü satın almasına hayır diyor.

Bir Fransız, bir İngiliz kulübünün, bir Rus'a satışına, "Arsenal İngiliz kalmalı" diyerek karşı çıkıyor. Ama bir Türk teknik adam, başka bir Türk teknik direktörün kovulduğu kulübe koşa koşa gidiyor. İngiltere Premier Ligi işte bunun için değerli.

Ve anlamlı tabii.."

Güzel bir açıdan yaklaşmış Mehmet Arslan. Elbette ki Wenger'in Arsenal'i zamanında takımdaki İngiliz oyuncu sayısının azlığı nedeniyle tartışma konusu olmuştur ama burada Wenger'in Endüstriyel futbola karşı takındığı tavır takdire şayandır. Umarım yan çizmez bu duruşundan.

2 comments:

Daima Fenerbahçe! dedi ki...

rus satın alırsa wenger genç oyuncu yetiştiremeyecek arsenalde ve ruslar arsenal e yıldız alıp hocadan şampiyonluk ve kupa isteyecek. wenger bence daha çok bunu düşünüyordur.

Adsız dedi ki...

Bütün fonksiyonlariyla, kurumlariyla, hissedarlari, calisanlari, yönetenleriyle endüstriyel futbolun en ücra damarlarina kadar kan pompalayan Arsenal ve Arsene Wenger'in endüstriyel futbola karsi ne gibi bir tavirlari olabilir ki?

Emirates Stadi'nin adi niye Emirates, stadi kim yapti, adini vermek icin ne kadar verdi? Emirates mi, 100 milyon Ingiliz Sterlini mi?

Böyle bir durus ne Arsenal'de ne de Wenger'de vardir? Üc vakte kadar gider Arsenal de?