Çarşamba, Ekim 08, 2008

Fabregas'ın Barça'ya Dönme Hayali

Cesc Fabregas 2003 yılında Barcelona genç takımından Arsenal'e geldiğinde, bu transferi birçok kişi pek önemsememişti aslında. Lakin biri vardı, ve muhtemelen kıs kıs gülmekteydi bu transfere. 15 yaşında Arsenal akademisine kattığı bu çocuğun, 21 yaşında dünyanın sayılı orta alan oyuncularından biri olacağını çoktan öngörmüştü belki de. Bu kişi tabii ki Arsene Wenger'di.

Cesc henüz 21 yaşında ama Avrupa futbolundaki otoritelere göre oynadığı pozisyonun en iyilerinden biri olduğu söylenmekte. Fabregas vites yükselttikçe, Barça'dan Ada futboluna geçiş yapmasından mütevellit, sürekli tekrar İspanya'ya dönme olasılığı üzerine haberler çıkmakta.

Fabregas durumla ilgili bir açıklama yapmış ve bu açıklamasında şu an için tamamen Arsenal'in hedeflerine %100 konsantre olmuş durumda olsa da, devamlı eski takım arkadaşı Hleb'le telefonda görüştüğünü ve Barça'nın maçlarını televizyondan takip ettiğini itiraf etmiş.

"Şu an için Arsenal'de mutluyum ama Barcelona'ya dönmek benim için gerçekleşmiş bir hayal olurdu herhalde" diyor Cesc Fabregas. Geçen yaz İngiltere'de kalmayı tercih edenin de kendisi olduğunu yineliyor ama..

"Sezon sonunda işlerin nasıl sonladığı hepimiz göreceğiz" diyor Fabregas ve ekliyor,"Gerçek şu ki Barça şu an sinematik (bunu şahane diye de çevirebiliriz belki) futbol oynamakta. Geçen hafta Atletico'yu 6-1 yendikleri maçta, takımda benim gibi Barça genç takımlarından gelen 7-8 oyuncuyu görmek fantastikti" diye duyduğu heyecanı anlatıyor Cesc Fabregas.

Son olarak, Fabregas'a da Messi'yi sormuşlar ve yanıtı şöyle olmuş, "Böyle devam ettikçe ve sakatlanmadıkça önünde müthiş bir gelecek var. Bana göre, oranın en iyisi o"

1 comments:

a.c. sedef dedi ki...

fabregas iniesta xavi oyyyyyy böyle orta saha olmaz ki yaw :D