Cuma, Ekim 03, 2008

Edirne'den Ötesi


Turkcell -fevkalede- Süper Ligimizde bu sezon kendimiz çalıp kendimiz oynarken, Edirne'den ötesi için takımlarımızın yeterince hazır olmadığını fark edemedik ne yazık ki..

Euro 2008'de gelen Milli Takım başarısı da gözlerimizi bir nebze olsun kör etmiş olabilir tabii..

Fenerbahçe geçen seneki topunu oynasa, Salı gecesi oynanan Kiev maçı 0-0 biter miydi ki?

Peki ya Galatasaray? İsviçre ligindeki pozisyonu belli olan Bellinzola'dan 2 maçta toplam 4 gol yemeleri, ve güle oynaya geçmeleri gereken turu sıkıntılarla atlatmaları..

Beşiktaş'a gelince.. Geçtiğimiz sezon Anfield Road'da yaşanan yaşanmıştır gözüyle bakmak lazım. Geçmişte kaldı o. Ama yan dün gece Metalist maçı neydi öyle? Kuralar çekildiğinde, Beşiktaş bu takımla 10 maç yapsa, 10'unu da alır gözüyle bakmıyor muyduk hepimiz? Neden böyle oldu o zaman?

Kayserispor için bir şey diyemeyiz. Güçlü bir rakiple eşleştiler. Buna rağmen korktuğumuz türden bir tarihi fark gerçekleşmeden elendiler. Verdikleri mücadeleden ötürü onları tebrik etmek düşer.

Dönelim yeniden "3 büyükler " denilen takımlara. Bu 3 takımı da takip edenler biliyordu ki, ne Fenerbahçe bu futbol anlayışıyla grubundan çıkacak durumda, ne de Beşiktaş ve Galatasaray Kadıköy'de final oynayacak gibi duruyordu..

İşte Beşiktaş erkenden havlu attı. Elde kaldı Fenerbahçe ve Galatasaray. Fenerbahçe'yle ilgili çok yazdık çizdik, peki ya Galatasaray ne alemde? Birçok sakatlık sorunuyla boğuşuyorlar. Bir türlü ideal kadroyu kuramadılar ama yine de şu haliyle bile Galatasaray takımının kadrosu çok iyi. Buna rağmen zorluk seviyesi yüksek maçlar için hiç de olumlu bir görüntü vermiyor Galatasaray. Bunu Bükreş maçlarında çok iyi gördük. Bugün günü kurtarmış olabilir Galatasaray ama şu anki futbolla kupayı hedeflemek fazlasıyla hayalci bir yaklaşım. Şimdi bu dediğime cevap olarak her zaman aportta bekleyenler, "Cimbom'a laf söyletmeyiz ulan!" diye yorum yağmuruna tutabilir bu yazıyı, ama ben gördüğümü söylüyorum sadece. Galatasaray'ın futbolu sizi tatmin ediyorsa, bunun için bir şey diyemem elbette..

Uzun lafın kısası, Türk takımları Avrupa arenasında umut vermiyordu, şu an elde kaldı 2 takım. Onların da dönüşü erken olur gibi geliyor bana. Şu oyunlarıyla, Fenerbahçe'nin gruptan çıkması, Galatasaray'ın da Kupa 2'de değil Kadıköy'deki finali, çeyrek finali bile görmesi bana göre imkansız. Aksini düşünen varsa, yorumlarını okumaya hazırız..

1 comments:

Adsız dedi ki...

ortega galatasaryliyim dogru soylemissin abi. kotusu besiktasinda farki yok hadi avrupada fener gecen seneki gibi olsa desen yine mutlu oluruz ama hepsi kotu.