Cuma, Ekim 10, 2008

1990-91 Sezonu Fenerbahçe Kadrosu

Ayaktakiler (soldan sağa) :Schumacher, Turhan, Jacolsewicz, K.Şenol, Sercan, Oğuz
Oturanlar: B.Şenol, Serdar, Aykut, İsmail, Müjdat

***

Şu günlerde medya Fenerbahçe tarihinin en kötü sezonlarını araştıyor malum. Aragones'le ne kadar devam edecek yönetim, orası muamma. Ama Aragones en azından devre arasına kadar
takımın başında kalacak gibi görünüyor. Medyada henüz bahsedilmeyen, 90-91 sezonunu yazayım istedim ben de.. Bakalım herhangi bir paralellik bulacak mısınız?

Fenerbahçe tarihinin başarısız sezonlarından biri olan 1990-91 sezonun kadrosu yukarıdaki. O dönemin teknik direktörü günümüzün en mühim hocalarından biri olan Hiddink'ti. Takımın kötü performansı Hiddink'i ligin 22. haftasına kadar takımın başında tutmaya yetebildi. 23. ve 24. haftalarda takımın başında Erol Togay geldi idareten. Daha sonra da sezon sonuna kadar Tınaz Tırpan teknik adam koltuğuna oturmuştu..

Fenerbahçe o sezonun 12 galibiyet, 8 beraberlik ve 10 mağlubiyetle 5. sırada tamamlayabildi. Takım ligi 44 puanla bitirmişti ve şampiyon Beşiktaş'ın puanı 69'du.

90-91 sezonu Fenerbahçe tarihindeki aynı sezonda 2 Galatasaray mağlubiyetinin yaşandığı ender sezonlardan biridir ayrıca.

O sezon gördüğünüz üzere, hatırlanmaması gereken, Fenerbahçe tarihinin en kötü sezonlarından biridir..Böyle giderse, Aragones'li Fenerbahçe de buna benzer bir performans orataya koyacak gibi..Umarım, yanılan ben olurum.

13 comments:

Santiago dedi ki...

88-89 sezonundada 103 gollü şampiyonluk yaşanmıştı demekki Fenerbahçede en başarılı olduğu sezonlar sonrası hayal kırıklığı yaşanıyor...

Adsız dedi ki...

antep maçından sonra bobilerde bir msn iletisi gördüm , gayet hoştu..

" sabah 8:30 da evden kaç , antep'e git...bilet yok , antep tribününe gir,90 dk.bağır..1 tane ye,geri dön.."

peralta dedi ki...

ya o değil de formaya takıldım. askerlik muayanesinde renk körü çıktım, acaba ben mi yanlış görüyorum. lacivert değil resmen açık mavi sanki sarının yanındaki renk.

Cüzzamlı Melek dedi ki...

bence fenerin hiçbi şeyi hatırlanmaya değer diil:p

Adsız dedi ki...

aydına 6-1 yenilen takım da budur. ertesi sene tanju gelmişti.

Murat YILMAZ dedi ki...

Bu seneyle ilgili kötü anılardan biri de BJK'nin bizi yenerek şampiyon olmasıdır, hem de kadıköyde atmışlardı turu, bizim sadece 2 bin seyircimiz vardı tribünlerde. Yine bir önceki sene İnönüde 3-1 yenerek turlamışlardı. Off ne karanlık günlerdi. Ve ben bütün bunları Beşiktaş Atatürk Anadolu Lisesinde okuyan peşpeşe 3 BJK şampiyoluğu gören, bir sürü BJK hezimeti yaşayan bir Fenerbahçeli olarak yaşamıştım. Ama sarı lacivertli çubuklu formanın gönlümdeki sevdası acılarla daha da büyümüştür. Sevgili Ortega ne gere vardı bu hüzünlü günleri hatırlatmaya. Bi tuhaf oldum.

GK dedi ki...

Kadro da kaliteli gibi görünüyo aslında.Schumacher Oğuz Aykut vs sıradan topçular değillerdi.Yanlış mı?

Ortega dedi ki...

Murat Yılmaz,

Eskiyi hatırlamak lazım, hatırlatmak lazım abi :D

Ben biraz nostalji manyağıyımdır. Blogu uzun süredir takip edenler iyi bilir. Bazı şeyleri hatırlamak istemesek de, eskiler iyidir, güzeldir genelde. En azından daha samimiydi.

Murat YILMAZ dedi ki...

Sevgili Ortega,

Blogunu çok uzun süredir zevkle takip ediyorum, nostaljiyi seven biri olarak yazıların çok ilgimi çekiyor. ben de kend blogumda ara sıra nostalji yapıyorum.

Eskiyi özlememek, hele Kadıköy'ün Fenerbahçe Stadı olduğu halini, tribünlerini, maratonu, Kemik ve Adnan abiyi, vs vs elde değil.

dreamweaver dedi ki...

@gk
demek ki kadroda iyi oyuncuların olması yeterli olmuyor. farklı şeylerin de olması gerekli başarı olmak için.

Ortega dedi ki...

Blog adresinizi mailime paslarsanız sevinirim.

Murat YILMAZ dedi ki...

standbymeforever.blogspot.com

graSS dedi ki...

fotoğraftaki forma şahane.