Cumartesi, Ağustos 23, 2008

We're not English - We are Scouse!

Did anyone think that we're English?

Barça'nın ayrılıkçı yanını antipatik bul, ama Liverpool taraftarının "Biz İngiliz değiliz" laflarından hoşnut kal.. Kolpalık mı? Bence değil.. Aynı şeyler değil çünkü.

Liverpool'a olan çocukluk yıllarımdan kalan sevgi belki beni böyle konuşturuyor ama Barça'nınkiyle aynı şey değil cidden...cidden..cidden

9 comments:

Derda KASAL dedi ki...

bundan sonra dakika başı bana çamur atmazsın di mi Katalan bağımsızlığı üzerine ;)

is not Spain der çekilirim kenara

Ortega dedi ki...

Sipeyn iz sipeyn ulan
:D

Unknown dedi ki...

Ben de saglam bir liverpool taraftarıyım ama bu meseleyi bilmiyordum. Bunu daha detaylı bir sekilde anlan bir post cok makbule gecerdi gercekten.

aşkın dedi ki...

Dünyada yalnızca Türkiye'de görüldüğüne emin olduğum bir olay, sırf kendisi ayrılıkçı problemlerle uğraştığı için başka ülkelerdeki ayrılıkçılara kin gütmek.Hey Allahım ya, o zaman Doğu Türkistan, Çeçenistan vb. ne oluyor?
Ve bir de adamlar o problemlere nasıl çözüm getirmiş diye incelemek yerine adamlardan binlerce kilometre ötede onların ayrılıkçılarına sallamak, kesinlikle bu ülkeyi seviyorum...

Unknown dedi ki...

benim bildiğim scouse = liverpool veya merseyside'da ki şive ve aksan'dır.

barca'nın katalanlıklarıyla arasında çok fark vardır. ve avrupa kupasında ispanya'nın yaşadığım şehire düşmesinden sonra bir çok ispanyolla konuştum. konuştuklarımın 90%ı barcelona taraftarıydı. ve katalonya is not spain olayının sadece bi kaç kendi deyimlerinle "stupid" tarafından dünyaya böyle yayıldığını söylediler. bu da ilginç tabi. türkiye de barca sempatizanı olan biri katalunyayı katalanlardan daha çok savunur oluyor.

Adsız dedi ki...

scouse anlami ne yau?

Ortega dedi ki...

Kutup açıklamış gerçi ama ekleyelim. Onun dediği gibi Scouse Liverpool'da yaşayanların aksanıdır. Şuradan detaylı olarak bilgilenebilirsiniz..

http://en.wikipedia.org/wiki/Scouse

Ayrıca Türkiye'deki Barça fanlarının Katalanlık mevzusundan bihaber , onu ateşli biçimde savunduklarına sıklıkla şahit olmaktayız. Bu hakkkaten de garip bir durum.

Bu konularla ilgili kafa karıştıran ama her zaman aklımızın bir köşesinde durması gereken sözlerden biri de şudur;

"Bir başkasının özgürlük savaşçısı olarak gördüğü, senin teröristin, ayrılıkçın olabilir.."

efecantekin dedi ki...

"karşıyaka is not izmir" diyerek noktayı koyalım. =))

Protanopia dedi ki...

Birşeyi merak ediyorum. Katalonya kavga döğüş olmadan İspanya'dan ayrılsa ne oluuuur ayrılmasa ne oluuur? Bize ne...