Cuma, Haziran 20, 2008

Scolari'nin Gözyaşları

Euro 2008- Çeyrek Final Maçı
Portekiz 2 Almanya 3


Hemen girişte itiraf etmeliyim ki, grup maçları başladığından beri Almanya ile karşılaşmanın hayalini kuruyorum. Bu yüzden maçın skoru beni fazlasıyla mutlu etti. Umarım bugün güçlü Hırvatistan'a karşı bir sürpriz sonuca daha imza atarak yarı finale çıkarız.

Löw'ün tribünde olması takımın lehine oldu sanki. Shweinsteiger ilk devre sahanın yıldızıydı. Almanlar kendisinden çok şey beklenen Ronaldo'yu da çok iyi kilitledi (bildiğin tuş kilidiydi). İlk goldeki atak varyasyonu mükemmelin ötesindeydi. Tam o golün öncesinde Portekiz'in yıldızları olabilir ama Almanlar daha derli toplu bir takım derken, Bastian Schweinsteiger'in ağları yolladığı topu görünce kendimi "ben demişdim"ci futbbol yorumcuları gibi hissettim.

Açıkçası sahada Portekiz adına bir şeyler yapmaya çabalayan iki kişi vardı; Deco ve Bosingwa. Bilhassa Bosingwa çok iyiydi. Almanların sol tarafını hallaç pamuğu gibi attı ama Nuno Gomes aynı ölçüde eşlik edemedi ona. Yine de Portekiz'in ilk golünü atması ilginçti. Her ne kadar golde Ronaldo'nun topu alışındaki kalite farkı ön planda olsa da, Nuno Gomes golünü atmış oldu.

Maç yayını yapan kanalın sürekli kenar yönetiminlerine odaklanmasına çok takılmış durumdayım. Lakin dün güzel görüntüler yakaladılar. Scolari'nin gözyaşları, Löw'ün keyif sigarası gibi..

Maçı Atv'den izledik. Spiker bir ara Scolari'nin Chelsea'nin başına geçme durumundan bahsetti ama bundan bir olasılıkmış gibi söz etmesi komikti. Adam, 1 Temmuz'da iş başı yapıyor bildiğim kadarıyla. Peki spikerin bundan niye haberi yok?

Gary Lineker, "Futbol basit oyundur; 22 adam 90 dakika boyunca topun peşinden koşar ve sonunda Almanlar kazanır." demiş. Dünkü maç daha iyi olan taraftı Almanya ama iyi olmadıkları halde en azından yarı final oynadıkları çok turnuva izledik. Bakalım Hırvatistan'ı geçip, yarı finalde o çok istediğimiz Almanya-Türkiye eşleşmesine şahit olacak mıyız?

5 comments:

Adsız dedi ki...

Alla hu akhbar!!!

Adsız dedi ki...

The nice thing with this blog is, its very awsome when it comes to there topic.

Adsız dedi ki...

Well, all I can say is. Im hungry.

Ortega dedi ki...

Google aratmalarında fazla ön plandayız herhalde.. Uluslararası takılmaya başlamışız.

Adsız dedi ki...

bence bosingwa bu maçta o kadar da iyi değildi. özellikle bosingwa nın savunduğu kanattan almanların bulduğu ilk gol halı sahalarda görülebilecek cinstendi.