Perşembe, Mayıs 29, 2008

Turnuvanın Yedek Golcüsü

Daha önce Nihat Kahveci'nin Milli Takım adına en ümit veren isimlerden biri olduğunu yazmıştık..Şimdi de Süper Ligin gol kralından bahsedelim. Açıkçası Terim'in Semih'i tercih edeceğini düşünmezdim. Ümit Karan, Fatih Tekke gibi isimler varken sıra gelmez diyordum ama yanıldım. Sezom boyunca kendisini 2.planda tutan Zico, buna rağmen basına "Semih kadroya alınmazsa, çok yazık olur" şeklinde demeçler veriyordu. Adeta ironik bir yorumdu bu. Takımın en çok kazananlarından biri olan ve çıtkırıldım bir yapıya sahip olan Kezman'ı kurtarma adına yaptı tüm bunları muhtemelen. İşe yaradı mı, ya da hayırlı mı oldu? Yorum sizin.

1996 yılından beri Fenerbahçe camiası içerisinde Genç Semih. Benden bir yaş büyük birine genç diyorlarsa, ben de hala genç sayılırım herhalde. Boşuna hayıflanıyorum galiba. Bu da işin latifesi olsun.

"Yedek golcü" yakıştırılması yapıldı onun için. O her ne kadar buna karşı çıksa da, hem basın hem de tribünler o gözle baktı hep. İlk onbir çıktığı maçlarda bir türlü isteneni veremedi. Daha sonra bu durum, Kezman maçın başından itibaren rakip defansı yoruyor, oyuna sonradan giren Semih de yorulmuş defansın işini bitiriyor şeklinde yorumlandı..

Öyle ya da böyle 2007-08 sezonun gol kralı oldu Semih. Takımın penaltıcısı değildi, ilk onbirin değimez ismi de değildi..İşte bu nedenlerden ötürü büyük bir başarıya imza attı. 17 golle zirveye yerleşti. Peki bu Semih'in yedek golcü olma sorunsalına son noktayı koyar mı? Hiç sanmıyorum..

Kezman giderse, onun yerine ünlü bir isim alınır. Bu da Semih'e yine kulübenin yollarını gösterir. Hoca ve sistem değişirse, o zaman başka tabii..

Dönelim tekrar milli takıma..Terim'in forvetteki ilk tercihi olacağını sanmıyorum. İlk isim olm ak Nihat'ın hakkdır zira. Yine oyuna sonradan giren isim olacak gibi..Umarım tıpkı Fenerbahçe'de attığı kritik gollerin benzerlerini, milli forma altında da atar. Bu arada kulüple anlaştığına dair duyumlar alsak da, henüz resmi sözleşme imzalamadı bildiğim kadarıyla. Bu turnuva kendini göstermesi adına da olumlu olabilir..Garip bir yorum olacak ama attığı onca kritk gole, verdiği onca emeğe rağmen, Fenerbahçe'den ayrılması taraftarı huzursuz etmez gibi geliyor.

Semih Şentürk, Türk futbol tarihinin en garip golcüleri arasında yerini şimdiden aldı.Bakalım hikayenin bundan sonraki kısmı nasıl devam edecek?

1 comments:

Mucoid dedi ki...

Finlandiya maçında 80 de girip 88 de attı yine golünü..

bu adamda garip bişiler var ama ne?..=)