Perşembe, Aralık 27, 2007

Koemann istiyor ama peki ya Soler?



Trabzonspor'dan onu ilk transfer ettiğimizde, pek önemsenmemişti ismi. Sağ açık oynadığı dönemleri hatırlıyorum, Daum'la birlikte ön liberoya çekildi, sonrası malum.


Endüstriyel futbol sayesinde, artık tribündekiler ve televizyon ekranlarından futbolu takip edenler ön libero mevkiinin ne kadar önemli olduğunu, bir futbol takımı için adeta hamal vazifesi taşıdığını biliyor. Bu bağlamda Aurelio için "underrated" imasında bulunmaya lüzum yok. Ne var ki,bir dönem, hem Daum hem de Zico, Aurelio'yu takımda görmek istemediklerine dair rapor vermişti yönetime. Aziz Yıldırım ise Mehmet Aurelio'yu çok sevmekte, bu yüzden teknik kadronun raporlarına rağmen hep arkasında oldu. Öyle bir destek verdi ki, Brezilyalı bir sakatlık yaşamazsa, 2008 finallerinde boy gösterecek. Yıldırım'a ne kadar teşekkür etse azdır.


Psv ile oynadığımız maçlarda Koemann'ın ilgisini çekti, Valencia'ya götürmek istiyor onu. Sözleşmesinde 7 milyon doları getiren Aurelio'yu alır diyor (bugünkü gazeteler euro yazmış, ama Bayram Tutumlu 7milyon dolar demişti) . Bu Bayram Tutumlu bildiğiniz üzere herkesle kanka, Koemann'la da arası çok iyiymiş. Oyunucuyu devre arası Valencia'ya getireceğim diye söz vermiş hatta. Aurelio bu takıma çok şey vermiştir, çok iyi bir fırsat yakalamıştır, gitmeyi istemek en doğal hakkıdır bu yüzden. Yalnız önünde iki engel var. Biri Aziz Yıldırım, ki manevi babasıdır, diğeri ise Valencia başkanı Juan Soler. Aurelio, Aziz Yıldırım'ı ikna edebilir ama şu aşamada Koemann'ın Soler'i ikna etmesi zor gibi duruyor. Valencia başkanının savunması oldukça makul çünkü; "Birkaç ay sonra çok daha ucuza alabileceğimiz bir oyuncuya devre arasında 7 milyon dolar vermemiz mantıklı değil"

0 comments: