Cuma, Mayıs 03, 2013

Şans eseri olmadığını göstermek gerek




Bu takımın yaklaşık 2 yıldır yaşanan malum süreçten sonra Uefa'da yarı finali görmesi ve 1 gol farkla finalin kapısından dönmesi ciddi başarıdır. Fenerbahçeli olmayanların bile bu başarıya saygı gösterdiğini görünce insan daha iyi anlıyor zaten.

Bu takımdan yarı finali beklemediğimi itiraf etmeliyim. Lazio eşleşmesi gerçekleştiğinden daha ileri gidileceğine ihtimal vermiyordum.

Aykut Kocaman'ın "bu seviyede oynamak başka" diye bahsettiği oyunu Fenerbahçe kadrosunda kupa boyunca oynayabilen yalnızca Gökhan Gönül, Kuyt ve Sow'du ne yazık ki. Benfica'ya karşı çok yetersiz bir durum. Bu da Fenerbahçe'nin bir adım öteye gidememesinin sebeplerini yazarken zikredilmesi gerekenlerden.

Fenerbahçe tarihinde ilk ve ülke futbol tarihinde sıkça rastlanmayan bu yarı final başarısı azımsanmamalıdır. Bu başarının şans eseri olmadığını ispat etmesi gereken yönetim ve teknik heyet -umarım- gerekli eksikleri görür ve planlamayı daha iyi yapar.

Teşekkürler Fenerbahçe...

Not: Gökhan Gönül sakatlandığı an maçın geri kalanını rahat izleyemedim. İçim gitti. Neyse ki çok ciddi bir şeyi yokmuş. 

Bir dip not Cristian Baroni için gelsin. Cristian şu saatten sonra ne yaparsa yapsın akıllarda hep Benfica'yla oynanan ilk maçta kaçırdığı penaltı gelecek. 

1 comments:

emre dedi ki...

Türk takımları yarı finallere, finallere abone olur inş :)