Pazartesi, Temmuz 11, 2011

Srebrenica Katliamının 16. Yıldönümü

"Askerler çocukları küçük kurşunla öldürürler değil mi anne?"
(Srebrenica 11 Temmuz 1995)

2 comments:

Adsız dedi ki...

http://www.youtube.com/watch?v=i1a-_LzxDyE
Srebrenica Planned in Washington and Sarajevo
Excerpt from Dutch television documentary on Srebrenica. Features interview with Hakija Meholic the Muslim police chief of Srebrenica during the war.

İzzetbegoviç'in, uluslararası kamuoyunu harekete geçirecek, NATO müdahalesinin önünü açacak bir etnik temizliği öngördüğünü ve Srebrenitsa'yı kurban ettiğini iddia eden Boşnak yetkililer vardır ki olayların gelişimi de bunu doğruluyor (1993'teki bir görüşmede Bill Clinton'un Aliya İzzetbegoviç'e "Sırplar Srebrenitsa'da 5.000 kişiyi öldürürse askeri müdahale düşünülebilir" demesi)

Srebrenitsa'da kenti korumakla görevli bir diğer birlik ise Boşnaklara ait 28. Tümen idi ancak bu tümen saldırı başlamadan kısa bir süre önce kenti terk etmişti. Kentin güvenliğinin sağlanmaması nedeniyle Srebrenitsa'nın düşmesinden Bosna Hersek'in eski Devlet Başkanı Aliya İzzet Begoviç de sorumlu tutuluyor. Srebrenitsa eski polis şefi Hakiya Meholiç'e göre İzzet Begoviç bilerek Boşnak sivilleri sürgüne terk etmişti.

emireri dedi ki...

minareyi çalan için kılıf her zaman hazır değilmidir..? o yüzden boş iftiralarla bir savaş kahramanını lekelemekte ancak arkasına bakmakdan kaçan giden flemenklere yakışırdır zaten..

biz ezan okunan mineraninde insanlık dışı yaratıklar tarafından yok edilişini gördük, tabi sizde gördüyseniz! kalkıp insanlık suçu işlemiş bir ulusu ve bunların yaptıkları hayvanca muameleye göz yuman şerefsizleri savunmayın!

unutmayın ki tarihte yapılan bu zulümler hiçbir zaman karşılıksız kalmamıştır. gün gelecek devran dönecektir.