Cumartesi, Aralık 25, 2010

Haybeden Gerçeküstü Lakırtılar #27


* "İnsan mezardan dönemez ama hatadan dönebilir." Alexander Soljenitsin

* İnsan hatadan dönsün de, öte yandan şu bekleme derdimiz ne olacak a dostlar? Veya bekletilmek... Kadınlar tarafından sürekli bekletilip duruyoruz. Sanki kadın dünyaya bekletmek, erkek ise beklemek için gelmiş gibi bir algı var. Buna bir dur dememiz lazım artık!

* Dünya şeyinde, minare başka yerinde (biraz kibarlaştırırsak yazarsak) diye adlandırılan 'larç' yaşam tarzının günümüzdeki sıkı temsilcileri: Ece Sükan, Eda Taşpınar.

* Geçen gün de söyledim. Kendi kendime teşhisi koydum! Bu sene futbol takımından hala ümitliyim ya, sanırım Galatasaraylı blog yazarlarındaki sürekli umutlu olma mevzusu bana da geçti.

* Bu arada Güiza takımla çalışmalara başladığından beri Niang'a bir şeyler oldu.Bilmem, fark ettiniz mi?

* Scarlett Johansson için "yanındaki erkeğe mantığını kaybettiren kadın" diyorlar. Yanımda olmasa da mantığımı kaybettirmesi mümkündür. Öyle bir dişi kişiliktir kendisi.

* "Yavaşlık... Mutluluğun anahtarı budur." - Monsieur Ibrahim et les Fleurs Du Coran (2003)

* Zaytungvari yardırarak gel!.. Facebook hesaplarındaki doğum günü tarihlerini kaldırdıktan sonra, doğum günleri hiç kimse tarafından hatırlanmayan gençler yaşadıkları ruhsal çöküntü nedeniyle psikolojik tedaviye alınıyor. (becerebildim mi?)

* Ali Ağaoğlu: "Kadınların istediği her özelliğe sahibim" demiş. Özetle zenginim diyor yani.

* Türk erkekleri hakkında anında homofobik damgası vuruluyor ama stadyumda yapılan omuzomuza dahil değil sanırım bu değerlendirmelere. Veya takımınızın attığı gol sonrası tanımadığınız adamlarla sarmaş dolaş olma durumları da dahil olmasa gerek. Daha çok "bir erkekle el ele tutuşur musun?" sorusuna hayır mı dedi, yapıştır hemen homofobik damgasını gibi sanırım bu mesele. Ona bakarsan, Amerika'da bir adamın omzuna elinizi koyduğunuzda yanlış anlaşılabiliryor, o zaman anında bunlara da hemen homofobik diyor muyuz?

* En güzel askerlik bitmiş olandır.

* Ve yarın şunları yapmayacağım diye kendime söz vereceğim lakin yine o sözleri tutamadığım diğer günlere benzeyecek.

* "Kargalar gülistanı işgal ettiklerinde bülbüller siner ve susar." Mevlana

4 comments:

Adsız dedi ki...

Güiza etkisini hissetmemek mümkün mü? Adamın (Niang) basireti bağlandı resmen.

varol döken dedi ki...

fena olmamış... sadece zaytungvari olan değil... kpss yerine lakırdıdan sınava girsen geçersin yani:)

azapaza dedi ki...

çok özlemiştim senin lakırdıları be ortega ;)

Ortega dedi ki...

Eyvallah. :)