Pazar, Aralık 26, 2010

Fenerbahçe Uğruna Bir Yıl Daha


1999-2000 sezonu itibari ile faaliyetlerine başlayan grubumuz, 26 Aralık tarihi itibari ile Fenerbahçe’ ye hizmette 12.yılını taçlandırmış bulunmaktadır.

Karşılıksız ve çıkarsız olarak başladığımız faaliyet sürecimizden bu güne dek geçen sürede somut icraatlar ile var olmanın gururu şüphesiz ki tarafımızdan ziyadesi ile yaşanmaktadır.

Taraftarlık kavramının çeşitli organlarca yok edildiği şu dönemde, almış olduğumuz ‘’faaliyet dondurma’’ kararının burukluğu, yıl dönümümüzü kutladığımız bu günde fazlasıyla hissedilmektedir. Buna rağmen taraftarlık sorumluluklarımız, çeşitli konularda yürütülen çalışmalarla yerine getirilmektedir.

Geride kalan 11 sezonda vazgeçilmez bir olgu olarak benimsenen ‘’karşılıksız hizmet’ anlayışı bundan sonra da artarak devam edecektir. Özellikle ‘’endüstriyel kültür’’ safsatası ile içi sistematik olarak boşaltılmaya çalışılan ‘’taraftarlık olgusunun’’, yaratılmak istenilen şekilde değil, geçmiş nesilden aldığımız ‘’geleneksel değerler’’ ile yaşatılması bizler için ödün verilmeyecek asli bir görevdir.

Şu dönemde tribünde var olan ve endüstriyel kültürün birer tetikçisi görünümünde bulunan ‘’yaratılmış profillere’’ karşın, Fenerbahçe’ ye ‘’amatörce’’ sahip çıkmak bizler için önemli bir ilkedir. Özellikle Fenerbahçe’ ye destek vermeyi herhangi bir beklentiye odaklamış zihniyetlere ve bu zihniyetleri oluşturan birimlere karşın mücadele sonuna kadar sürdürülecektir.

Bu güne kadar geçen hizmet serüvenimizde emek vererek yaptığımız sayısız pankart, koreografi ve sosyal birçok etkinlik, bundan sonra da artarak devam edecektir. Bu yolda alacağımız en büyük güç önce Fenerbahçe, sonra da geçmişten miras olarak kalan vazgeçilmez değerlerdir.

Bir yılı daha geride bıraktığımız bugün, işbirliği yaptığımız tüm kişi, grup ve kurumlara bir kez daha teşekkür ederiz.

Saygılarımızla ;

Cefakar Kanaryalar

0 comments: