Pazar, Kasım 14, 2010

Fenerli(!) Medya Yine İş Başında

Gaziantepspor - Fenerbahçe maçı oynanırken Cnn Türk Spor Servisi yöneticisi Barış Kuyucu'nun Twitter'dan yazdıklarına dikiz.

Bu saçmalamasının ardından gelen tepkilerden birine verdiği cevap ise şu olmuş: "Yorum için üzgünüm ama o maç öyle olmuştu." (2001'deki Fenerbahçe - Gaziantespor maçını kastediyor)

Spor medyasında çalışan biri bu kadar kesin konuştuğuna göre, elinde net belgeleri olması lazım. Manav Hayri abi değil ki bu, bir kahve sohbeti esnasında atıp tutan bir ademoğlu gibi sallasın. Madem bu kadar rahat konuşuyorsun, demek ki elinde belgeler var. Federasyona git, elindeki delilleri, dökümanları göster, artık her ne halt biliyorsan, bir bir anlat. Yok, eğer bilmiyorsan ve sokaktaki adam gibi atıp tutmak istiyorsan, bunu seni binlerce kişinin gözlemleyeceği bir ortamda yapma. Çünkü ekranda başka, bilgisayar başında konuşmak garip oluyor. Sıradan bir taraftar değilsin ki. Ondan sonra tabii ki adamlığın sorgulanır. Bunu da kaldırmazsın bir yerden sonra.

***

Twitter'dan İlker hatırlattı. İyi oldu. Şöyle bir olayı daha var Barış Kuyucu'nun. Bu yorumunu da not düşelim bir kenara.


12 comments:

Albertini dedi ki...

Bunun Medyanın Fenerli Olması eleştirisi ile ne alakası var ki? Barış Kuyucu çam devirmiş ama bu Fenerli Medya ithamını düşürmüyor. Döndürüp dolaştırıp her yakaladığınız açıkla Medya Bakın Fenerli Değil 'in peşinde koşmak Kuyucu'nun devirdiği çam gibi. Fenerli Medya 80'lerden gelen bir etiket. Çok farklı bir dinamik.

Adsız dedi ki...

abartıyorsun bence.adam görüşünü bildirmiş işte.büyütmeyin.

Ortega dedi ki...

@adsız,

Twitter'da yazdığımı buraya da yazayım. Sen o zaman şuna cevap ver bi' zahmet.

Güntekin Onay, Twitter’a gelse ve “bilmem kaç sene evvel Bjk, Bursaspor’a yattı zaten” dese, tepkiniz n’olurdu? Veya oradaki Güntekin Onay yerine, Gs’li olduğu bilinen bir isim yazın medyadan, takım da Gs olsun.’

Adsız dedi ki...

cevap ;
albertini ; bu dinamik nedir ? yoksa 3 kupa 3 lig finalini kaybettiren bir dinamik mi ?
adsız ; bu görüş değil suçlama karalama çamur atma .

ve ortega ; bu zaten doğru bjk 2006da gs daha öncede rize ye yattı bunları bjk lılar bile kabul ediyor bugün sergen ve cordoba nın in görüntüleri açık ,rize maçı zaten biliniyor bursa ya diyet ödendi geçen yıl ...

aks111 dedi ki...

ya orda maç satmayı falan bırakında bariz ırkçılık var ya.bu mu yani görüş bildirmek.

linguisticsfc dedi ki...

barış kuyucu antep doğumlu ve koyu bir antepsporlu. demek ki tweeterda fanatik takılıyor. bu tabii biraz provokatif olmuş. sen burda blog yazarısın akla karayı seçiyorsun birşey yazarken..:)

Prometheus dedi ki...

adam görüşünü bildirmişmiş, abartıyormuşsun, mış mış da muş muş....
bu yorumları yayınladığına yazık. bu kadar objektif olmaya çabalamana hepten yazık. herkes fenerbahçeye her türlü saldırsın, fenerbahçenin hakları gaspedilsin hiçbir sıkıntı yok. ama tam tersi olduğunda fenerbahçe şikeci olsun, temiz lig istesin birileri.
o la la, dolce vita.

Ortega dedi ki...

Maçanın Papazı, o şuna sattı, bu ona yattı muhabbetlerine girersek blogda konuşacak konu kalmaz. Aylarca tartışırız herhalde burada.

Uğur ! dedi ki...

fake hesap olabilir

Ortega dedi ki...

Maç hakkındaki yorumu ve ırkçı sözleri nedeniyle canlı yayında özür dilemiş. Demeki ki feyk değilmiş.

Adsız dedi ki...

Ben CnnTurk'e sikayette bulundum. Olay yorum ve ya fikir beyani degil, sen ben onun sike yaptigini bunun su maca yattigini dusunuruz istedigimiz kadar da kendi hesabimizdan belirtiriz Bu kadar onemli gorevdeki birinin boyle bir hakki yoktur. Cok basit ve her takim icin gecerli bir sey bu.

MOC dedi ki...

Olayın üzerinden yaklaşık 1 ay geçti.
Ne değişti?
Hiç bir şey.

Biz de bazı "objektif kişi"lerin karşısında "abartılı görüş" olarak tarihe geçtik.