Cumartesi, Ekim 16, 2010

Haybeden Gerçeküstü Lakırtılar #26


* "Nasıl gemide giderken ilerlememiz kıyıdaki nesnelerin geri çekilmesiyle, dolayısıyla da küçülmesiyle kendini belli ediyorsa, ihtiyarlamamız da büyük yaşlardaki insanların bize genç görünmeleriyle kendini belli eder." Arthur Schopenhauer

* Twitter, Feysbuk (bunu da neden okunuşuyla yazıyorsam artık) vb. sosyal mecralarda aynı şeyi yazıyorsun eleştirisi de ne saçmadır. Twitter'a başka, Feysbuk'a başka yazsam eleştirilmesi gereken şey esas bu olmalı. Oramız buramız ayrı oynasın mı istiyorsunuz, nedir olay?

* Yıldırım Demirören'ini de Ntv Spor'da katıldığı programda biraz izledikten sonra fikrim değişmedi: lafına en çok güveneceğim başkan Sadri Şener.

* Twitter'daki "bio" kısmına şunu yazmış bir hatun kişi: "age 25 oldu hala akli kafasinda kafasi da bosh deil :p." Eyç 25 oldu ha! O da güzel monako.

* "Hiddink'in tek derdi para" diye eleştiri mi olur lan? İyice uçtu millet. Babasının hayrına mı çalışacaktı adam?

* Ne elbiseler gördüm içinde insan yok, ne kadınlar gördüm üzerinde elbise yo... Yok lan, böyle değildi sanırım.

* Çocuk taklidi yapan kızlardan tiskiniyorum. Dünyalı dostum, anlamadın galiba: tiskiniyorum.

* Murat Kazanasmaz'ın trafiğin son durumunu bildirmediği bir haber bülteni izlenmez, izlenmemeli.

* 70 milyonluk ülkeden çocuk oyuncu çıkmıyor mu ya? Hep aynı çocuk dizilerde demiştim geçenlerde. Hala aynı şeyi düşünüyorum.

* Feysbuk'un ilk günlerinde (yani memlekette daha yeni yeni keşfediliyorken) tanımadığım bir abi ekleme talebi yollar. "Hayırdır abi?" diye sorarım kendisine. Tanışıyor muyuz gibilerinden... "Yo, ben sadece deniyorum da..." diye cevap verir. Neyi deniyorsun la manyak?

* Allen Iverson gelmesin diye ülkeyi kötüleyesim var. Gelme hacı abi, yollara tükürüyoruz.

* Feysbuk'un 'People you may know' bölümünde Ercan Taner'in çıkması. Evet, tanıyorum abi. Öte yandan Ercan Taner'in Feysbuk'ta bir hesabının olmadığını açıklaması. Ne kadar meraklı millet, meşhur simalar adına çakma hesap açmaya.

* Fenerbahçe'nin korfbol takımı var mıydı? Yoksa açalım bence.

* Aybars Hünalp, "Fenerbahçe'nin kadın voleybolcuları Dünya Güzellik Yarışmasına davet edilse yeridir." diye yazmıştı geçenlerde .Bunu ben desem, anında sapık diye damgalanırdım.

* Chuck Lorre da Alex gibi; koşmuyor ama çok üretken.

* Imdb'deki "Ezelus" meselesi hala devam ediyor. İlginç.

* Erin Cummings'i giyinik görse, tanımayacak arkadaşlarım var.

* Kediyi öldüren psikopata verilen tepkilere katılmakla birlikte, öldürülen tüm masumlar için aynı tepki vermek elzemdir derim. Herhangi bir canlıya yapılan vahşete hayır! İnsan, hayvan, bitki vs. ayrım yapmadan.

* Bu da son Feysbuk tespiti olsun. Bu kez nedense bol bol Feysbuk üzerinden şekillendi tesptiler... Feysbuk kapatılırsa hakkaten de en çok üzülecek olanlar sabah akşam Yılmaz Özdil yazısı paylaşanlar olur (gibi geliyor bana yoksa şüphen mi var?)

* "Çoğunluğun azınlık tarafından yönetimi tiranlıktır; azınlığın çoğunluk tarafından yönetimi de tiranlıktır. Her iki durumda da ‘senin istediğin gibi değil, bizim istediğimiz gibi yapacaksın’ kuralı geçerlidir." Herbert Spencer

2 comments:

varol döken dedi ki...

erin cummings öğrendik iyi oldu...

twitter hakkındaki düşüncelerimi kasmayayım bir daha...

blog rakı içmeye yarıyordu, bir süredir ona da yaramıyor...

blog ligi kurulsun sürekli maç yapalım bari ya!

Ortega dedi ki...

Twitter adamı tembelliğe itiyor. Zaten tembelliğe meyilli bu bünye de ister istemez daha bir Twitter'a kayıyor. Neyse, Twitter bize kaymasın da.