Cumartesi, Ekim 23, 2010

Fenerbahçe-Galatasaray Nostalji Sekansı #2

3 Mayıs 1989 tarihindeki Fenerbahçe'nin 3-0'dan 3-4'e getirerek kazandığı Türkiye Kupası Çeyrek final maçından bir kare. Fotoğrafta topu kapma mücadelesi veren ikiliden soldaki bilmeyen azdır herhalde. Daha sonra Galatasaray'a transfer olan Fenerbahçeli Hasan Vezir. Diğeri ise Galatasaraylı Yusuf Altıntaş. Hemen arkalarında Galatasaray'ın kaptanı Cüneyt Tanman. Fotoğraftakileri saymaya devam edecek olursak; Cüneyt Tanman'ın arkasında yine bir Galatasaraylı var. O da Mirsad Kovacevic (karıştırmıyorsak tabii). Sol tarafta yer alan futbolcuların en arkada olanı ise Fenerbahçeli Turan Sofuoğlu. Fotoğrafın ortasında, arka planda Galatasaraylı Muhammet Altıntaş var. Ve en son, pozisyona hayli uzak kaldığı halde bu karede yer alan oyuncu ise Fenerbahçeli İsmail kartal.

Tarih: 30.09.1973. Stad: İnönü. Fenerbahçe ile Galatasaray 0-0 berabere kalıyorlar. O günden böyle bir enstantane ve arka planda güzel bir tribün fonu hatıra kalıyor bugünlere...


1989 yılında oynanan TSYD kupasından bir kare. Maçı Galatasaray 1-0 kazanıyor. Erdal Keser atıyor golü. Fotoğraftakiler ise Galatasaraylı Tanju Çolak ve Fenerbahçeli Erdi Demir.

fotoğraflar: Oktay ağabeyin arşivinden...

***

7 Kasım 2008 tarihinde yayımladığımız Fenerbahçe - Galatasaray Nostalji Sekansı başlıklı ilk yazıya buradan ulaşabilirsiniz.

4 comments:

sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

Tek dikkatimi çeken 1973 yılındaki inönüdeki tribün oldu. o nasıl bir görüntüdür. Olağanüstü!

Murat YILMAZ dedi ki...

Merhaba. En üstteki fotoğraftaki stat Kadıköy Fenerbahçe stadı ise (ki öyle görünüyor) fotoğraf 2-2 biten ilk maça ait olmalı. 4-3 bu maçın ASY'deki rövanşıydı.Teşekkürler..

Murat YILMAZ dedi ki...

yine ben kusura bakma.sanırım son resimle ilgili de ufak bir yanlışlık var çünkü 1990'daki TSYD'de beşlemiştik ve ben de stataydım. bir önceki sene ve 1988'de 1-0 yenilmiştik, resim onlardan birine ait olmalı.

Ortega dedi ki...

TSYD maçı 1989'muş. Ben yanlış yazmışım. Onu düzeltelim hemen.
İlk fotoğraf için öyle not düşmüşüm. Onu tekrar araştırayım abi. Sağolasın düzeltmeler için.