Çarşamba, Eylül 01, 2010

Şimdi Bilica Düşünsün

8 yıldır Premier Lig'de oynayan bir oyuncuyu uzun uzun anlatmaya gerek yoktur herhalde (üşengeçliğe gel). Kendisini tanımayan varsa, spor haberlerinde bir şekilde tanıtacaklardır Yobo'yu. Olmadı, Wikipedia denen meret var zaten, di mi ama?

Neyse, yıllardır "acep defansta Uche-Högh ikilisi gibi bir ikiliyi yine yakalayabilir miyiz?" sorusunu soran Fenerbahçe taraftarını heyecanlandıran bir isimdir Yobo. Aslında her şeyi geçtim, sadece ve sadece Bilica'yı takımdan kessin, başka bir şey istemez bu taraftar diye de abartabilirim herhalde. Zira, Yobo transferinin taraftar üzerindeki etkisi bellidir: o da, gerek performansıyla gerekse de üzerindeki formaya yakışmayan hareketleriyle kendinden iyice soğutan Bilica'yı sahada görmeyecek olma ihtimaline sevinmektir.

Hayırlı olsun. Satın alma opsiyonlu kiralama olayı da iyi olmuş bu arada.

foto: dailymail.co.uk

10 comments:

Sinan Yılmaz dedi ki...

Devre arası da Bilica - Baroni ikilisini satıp sağlam bir ön libero almalı Fenerbahçe

Apoiantes dedi ki...

Yobo takımı Bilica'dan mı kurtarıcak yoksa Baroni'den mi?
Bence son zamanlarda formu düşen, savaşçı kimlikten uzalan Baroni yerine Yobo'yu Bilica Lugano 2lisinin önünde kullanarak top geçer adam geçmez tarzında bir defansif hat kurgusu düşünülüyor olabilir. Top tekniği düşük fakat savaşçı bir hat olur, Emre, Alex,Özer ile top yapmayı planlıyor da olabilirler. Bekleyip görmek lazım bence ama Bilicasız kadro görmeden sevinilmemeli diye düşünüyorum.

Yedinci Samuray dedi ki...

Bilica veya Lugano veya Yobo hangisi yedek kalırsa kalsın artık içimiz rahat olacak.
Ne zaman bi stoper cezalı ya da sakat olsa bir sonraki hafta "yine gol yiyecek miyiz ?" endişesiyle geçiyordu.

Evet gol yiyeceğiz ama bu sefer öyle kolay değil !

Supernaut dedi ki...

Daha dünkü yorumumda "dualarımız kabul olsa artık" ve "Slavia Prag ilk 11'indeki stopere bile razıyız" şeklindeki serzenişlerimden sonra, bu kadar çabuk beklemiyordum açıkçası.

Hayırlı olsun, zenci-sarışın / uche-högh kıvamını yakalamaya çok yakınız dediğin gibi.

Bilica konusuna gelince, gelmeyelim bence artık, mümkünse kulübümüz de gelmesin !!

Ortega dedi ki...

@Apoiantes,

dediğin şey de olabilir tabii. Yobo orada da iyi iş yapar ama açıkçası Aykut Kocaman'ın onu daha çok stoperde deneyeceğini düşünüyorum.

Adsız dedi ki...

bu arada resmi sitedeki niang transfer haberindeki aynı olay yobo'da da var.

linguisticsfc dedi ki...

bilica düşünür mü düşünmezmi bilmem ama bütün sezon lugano ve bilicanın olası eksikliğinde yerine ilhan'ı veya bekir'i düşünenler young boys ve paok maçlarından sonra bir kez daha düşünmüşler orası belli.

Sekhranikos dedi ki...

Ne çabuk yediniz güzelim bilicayı. nerde vefa? takımın efsane oyuncusunu bir yobo uğruna attınız iki dakika. yazıklar olsun. takımı için gerektiğinde hendek kazan, gerektiğinde maç öncesi gerginlik yaratan, her maç bir rövöşata atan bilicayı bir siyahi topçu uğruna -ki rövöşata bile atamıyanından- siliverdiniz. Bumudur vefa! tekrardan yazıklar olsun diyorum ve alın yobonuzu başınıza çalın diyorum.

kuzen larry dedi ki...

Takımın iskeletini afrikalılardan oluşturmak ne kadar mantıklı peki? 2 yılda bir sezon ortasında afrika kupası var. Bu sene de var mesela. Kritik maçlarda muhtemelen dia, niang ve yobo yu kullanamayacağız.

benden bu kadar dedi ki...

o daha korner direğinin oradan röveşatalar çekecekti abi.. yazık oldu..