Cuma, Ağustos 06, 2010

Aptalız, Aptalsınız, Aptallar


Dün oynanan OFK Belgrad - Galatasaray maçını Cevad Prekazi yorumladı. Prekazi'nin maç yorumu üzerine sosyal alemde bayağı tartışma yaşandı. Beğeneni var, beğenmeyeni var haliyle. Lakin anlamadığım bir şey daha var. Olayı nasıl oluyor da Fenerbahçe-Galatasaray rekabetine getirebiliyoruz her sefer? Mesele anladığım kadarıyla önce "Rıdvan Dilmen vs. Cevad Prekazi" kıvamındaydı (maç yorumlama anlamında), daha sonra büyüdü ve her zamanki gibi Fenerbahçe-Galatasaray rekabetine dönüştü.

Rıdvan Dilmen'e küfür ederek, çaktırmadan Fenerbahçe'ye ve Fenerbahçelilere küfür edeni var; keza Cevad Prekazi'ye küfür ederek yine çaktırmadan Galatasaray'a ve Galatasaraylılara küfür edeni de var...

Arkadaş; aptal mısınız? Aptal mıyız? Nedir olay? Benim yorumcum senin yorumcunu döver yaklaşımı mıdır bu? Derdiniz nedir?

Twitter'a yazdığımı buraya da yazayım. Meseleyi herhalde bu cümle en iyi şekilde özetler.

"Bir Türkiye gerçeği: Maç yorumcularını tartışırken bile Fener-Cimbom çekişmesi yaşamak."

13 comments:

Adsız dedi ki...

galatasaraylıların en büyük özelliğidir kendi futbolcularını tanrılaştırmak, hele bir de sen, ben beğenirsek o adamı tamamdır o kişi dokunulmazdır. bunu yeni transfer olan adam için de, efsaneleri için de hiç çekinmeden yaparlar .

MuL€ dedi ki...

Maçı bi Galatasaraylı arkadaşımın evinde izledim nete girme imkanım yoktu ancak Prekazi'nin her iiiinanıllllmaazzzz deyişinde yarılmamız bi yana onu dinlerken kesin Rıdvan-Prekazi kıyaslaması yapılıyodur şimdi demiştim.O an keşke net olsaydı da bakabilseydim dedim ve aslında şimdi eve gelince ilk yaptığım iş böyle bi muhabbetin dönüp dönmediğine bakmak oldu.Şaşırmadım.Şaşırtmadılar :))

Erdem Karakuş dedi ki...

Adsız şu yazdığın yorum konuya o kadar tezat ki. Yine olayı "sizin takım" mevzusuna getirmişsin bak :)

Adsız dedi ki...

Cevad Prekazi'nin beğenilmesi gayet doğaldır zira Galatasaray'ın hakkını adam gibi savunan, her hamlede art niyet aramayan şekilde, güzel futbol bilgisi ile maçı yorumladı, oldu bitti. Neden bir Gs maçını Rıdvan Dilmen yorumlayacak ki? Rıdvan "Türkiye'de 60 tane Cana var" der, Cevad ise "Cana fiziği ile hava topuna çıkıyor, takıma dinamizm getiriyor." der. Aradaki fark budur işte, kalite. Yorumun "taraflılığı" değil kastettiğim(taraflılık da değildir aslında zira adam görüleni söylüyor", futbol içeriğidir.

lions dedi ki...

yaparız evet çünkü bizim çok efsanemiz var ama sizin efsaneniz en iyi rıdvan işte kaç maça çıkmışlığı var ise :)) adm kendi kendini efsane yaptı fenerlilerde yedi efsane diye..efsane dediiğinde siciline bir bakacaksın neler yapmış ne vermiş sana ameliyat masrafından başka..

Adsız dedi ki...

Aha, al bir aptal daha...

Anoz dedi ki...

Adsiz arkadas yorum yapmadan önce bir kere, hani bir saniye icin olsa düsünsen derim? Yahu adam Fener-Cimbom kavgasi YAPIYORUZ diyor, sen ilk post olarak GSlilere sallamisin, mizahi bi durum ortada resmen...

Öbür konuya gelince: twitterde mesela cogu saka yapmistir, bende saka yapanlarin aralarindaydim. Herseyi cok ciddiye almamak lazim... Ridvanin yorumculugu ortada, ayni sekilde prekazinin! Hani artik maclara söyle izliyeceksek hic yorumcu olmasin daha iyi: Fener macina fenerli yorumcu, gs macina gsli yorumcu, bide ardindan ligtv ye sallamakda hic olmaz!

Bence zaten ille de macta bu yorumcu aski nedir, yok bilmem ne avrupada böyleymis, neresi öyle yahu? Adamlar "konferans" anlamda bundesligayi yayinliyorlar, birtane spiker var oda cok iyi anlatiyor...!

günther dedi ki...

ortega aptalları gözümüze daha iyi sokmak için mi yazıyorsun böyle yazıları? :D

biri de rıdvan dilmen'in futbolculuğunu yargılamaya kalkmış. hayatında rıdvan'ı izledimi acaba onu diyen adam?

Ortega dedi ki...

Az konuşan yorumcudan yanayım ben. Buna Rıdvan Dilmen ve Cevad Prekazi örnekleri de dahil. Az ama öz konuşsun. Bir de sesi biraz gür çıksın ama, "mıy mıy" şeklinde olmasın.

Anoz dedi ki...

lothar matthäus (bir yerde okumustum) al jazzera icin yorumculuk yapiyormus mac arasi ve buda mac ici ceviriliyormus, yani simültane... öyle birsey olsa Van Hojdonk falan gelse (Euro2008 de herzaman biz diyordu türk milli takim hakkinda konusurken). Mert Cetinde tercümanlik yapsin, ne dersiniz? Can you make some comments pilis?

Eren dedi ki...

Bazı yorumcular başlıkta kendi ismini görünce kendilerini yorum vasıtasıyla tanıtmak istemişler, yazıya daha da anlam katmış :)

Geçende GS'lı bir blogda okumuştum, GS taraftarının yüzde sekseninden nefret ediyorum diye, yazıda bahsettiğin tarz adamlar yüzünden, GS-FB ayrımı yapmadan etrafımdaki birçok kişinin düştüğü durum bu sanırım.

6Slılar, 7Bliler, 8JKliler siziiiii...

(Bu arada bir 87-88 GS takımı romantiği olarak Prekazi'yi ne kadar çok sevsem de arada bir yaptığı alakasız yorumlardan dolayı gülme krizine girmedim değil.)

Ortega dedi ki...

@Anoz,
Güzel fikir. Hele Mert Çetin'li kısım çok önemli :)

Adsız dedi ki...

@günther

rıdvan'ı izlemekle yorumculuğunu eleştirmek arasında nasıl bir bağlantı kurdun? 2 gündür düşünüyorum valla?