Salı, Temmuz 20, 2010

Dostluk Maçı?


Alex de Souza: "...Sonrasında Galatasaray ile oynayacağız. Ancak ben bu dostluk maçını tam olarak anlayabilmiş değilim. Çünkü benim bildiğim Fenerbahçe ve Galatasaray arasında bir "dostluk" yok ki."

Bu cümleler Alex'in web sitesinden. Çeviri de bir hata yok ise, gayet ilginç ama bir o kadar da gerçekçi bir açıklama olmuş.

7 comments:

urfalı dedi ki...

doğru olsun olmasın, fark etmez. taşağını yirim alex :=)

günther dedi ki...

çeviri de hata yok. yazı değiştirildi ama. anlaşılan fener yönetimi alexe yazıyı kaldır demiş.

linguisticsfc dedi ki...

helal olsun açıkça söylemiş. birtakım paralar için organize edilen bir maç. ha gurbetçiler görsün falan diyorlarsa da bilemem. eskiden yan yana otururduk geyiklerine girilmesin. adam bu zamana kadar gördükleriyle değerlendirmiş olayı.

Adsız dedi ki...

http://www.tr.alex10.com.br/news/conteudo.asp?id=1984&categoria=Futbol

burada ceviri hatasi oldu diyor ama?

Bahadır dedi ki...

doğru demiş. burada sözde de olsa bir dostluk var ama brezilya'da derbi deyince adamlar birbirini öldürecek kadar nefret içindeler. alex de bu kafayla söylemiştir belki.

baldur dedi ki...

zaten dostluk maçı diye bir şey de yok. hazırlık maçı doğrusu.

Zak dedi ki...

Dendiği gibi çeviri hatası olabilir. Bu tür hazırlık maçlarına Friendly denildiği için Türkçe'ye çeviren arkadaş direk "dostluk yok" diye çevirmiş olabilir. Bu durumda Alex "Friendly değil" derken "friendly havasında değil, resmi maç havasında" demek istemiş olabilir.

Ya da direk herkesin gördüğü kimsenin söylemeye cesaret edemediğini söylemiştir. Şu anda GS-FB dostluğu sadece tarih sayfalarında anlatıldığı kadar var. Uygulamada, günlük hayatta maalesef yok öyle birşey.