Perşembe, Haziran 10, 2010

Gökhan Gönül'ü Nezle Yapan Adam

Şunun şurasında 10 gün kadar önceydi, Fenerbahçe'nin transfer politikasının değiştiğine dair alınan duyumlar üzerine, "değiştiyse icraat görelim, şöyle Avrupa'dan, gelecek vaad eden, transferinden sonra kendini ülkede geliştirebilecek ve daha sonra da sağlam bonservis bedelleriyle satılabilecek bir genç yetenek alınsın da görelim" diyordum. İsim isteyenlere de ilk olarak söylediğim oyuncuydu Miroslav Stoch.

Gerçekçi olmak gerekirse pek ihtimal vermiyordum bu transfere, yöneticiler düşünmüyordur diye tahmin ediyordum. Totem de değildi bunlar. Bir de bunların üstüne, Galatasaray'ın onunla ilgilendiğini duyunca moralim bozulmuştu, transfer edecekler diye üzülüyordum...

Akşama doğru arkadaşımın attığı mesajla öğrendim transfer haberini (Fenercell'imiz yok ki anında öğrenelim böyle şeyleri). Yine de kendi gözlerimle görmek istedim. Resmi sitenin girişinde transferi duyurduklarını görünce çok sevindim. Herhalde bu tamamen, çok beğendiğin bir oyuncunun transfer edilmesiyle alakalıdır.


Twente ile oynadığımız iki maçta da Gökhan Gönül'ü tabir-i caizse nezle yapmıştı Stoch. Şampiyonlar Ligi maçlarında bile Gökhan'ı pek öyle görmemiştik. Birçok Fenerbahçeli o gün eminim ki şunu demiştir, "şöyle bir adamı biz niye bulup oynatamıyoruz ya!"

Şimdi bu transferle birlikte, oyun tarzını çok beğendiğim Stoch'u Fenerbahçe'de izleyecek olmanın verdiği hazzı da derinlemesine yaşayacağımızı ümit ediyorum.

Son olarak, Hollanda liginin uzmanlarından Uçan Hollandalı varken, bizim Stoch hakkında uzun uzun yazmamıza pek gerek yok gibi diyerek blogun takipçilerini Uçan Hollandalı'nın Stoch transferi yorumuna yönlendirmeyi elbette ki bir borç bilirim.

1 comments:

azapaza dedi ki...

o maçta bizi daha çok zorlayan kara forvetleri diye hatırlıyorum ama yine de yanlış hatırlıyor olabilirim.1-2'lik maçta çok sahayı izleyememiştim ama kara bir adam vardı forvette o çok övülmüştü sanki.