Perşembe, Nisan 08, 2010

Milne'nin Cömertliği

"Her zaman soğukkanlı yapısıyla, farklı galibiyetlerden sonra bile koşarak soyunma odasının yolunu tutan disiplininden taviz vermeyen İngiliz hoca Milne de, Beşiktaş'ın şampiyonluk kutlama gecesinde coştu. Milne, golcü Feyyaz'ın alnına para yapıştırırken mutluluktan uçuyor ve etrafına gülücük dağıtıyordu" (Fotoğraf: Akın Sel-Cenk Atılgan)

Öncelikle fotoğraftaki Akın Sel imzasına dikkat. Bir diğer ayrıntı ise şu; fotoğrafın altındaki metinde Milne'nin Feyyaz'ın alnına para yapıştırdığını yazılmış ama bu karede Milne'nin, Feyyaz'ın alnına para yapıştırmaktan ziyade, ağzına parayı sıkıştırdığını söylemek daha uygun.

Onca yıl Türkiye'de görev yaptığı halde ağzından doğru düzgün Türkçe kelime işitmediğimiz bir isim olarak hafızalarda kalacaktır Gordon Milne. E bir de tabii Beşiktaş tarihinin efsane dönemlerinden birinde görev yapmış olmasıyla tabii.

Ha, bir de eklemek lazım. Demek ki şampiyonluk kutlamaları öncesinde soğuk nevale olarak bilinen ama kutlamalarda kendini kaybeden ilk yabancı teknik adam Daum değilmiş. Onu da öğrenmiş olduk bu fotoğraf sayesinde. Belki Milne'den öncesi de vardır. Ben bilmiyorumdur. Olabilir. Var mıdır sizce?

0 comments: