Çarşamba, Nisan 14, 2010

13.Final

Türkiye Kupası Yarı Final rövanş maçında Fenerbahçe deplasmanda Manisaspor'la 1-1 berabere kalarak bu kupada 13. kez finale yükseldi. Muhtemelen yarınki gazetelerde bu cümleye benzer bir cümle okuyacaksınız. Belki gazetenin birinde kendini tutamayan bir kaç arkadaş, o meşhur "1-1'lerini yediler" başlığını da atabilir. Gerçi konsepte pek gitmez ama olmaz demeyin. Olabilir.

27 yıllık mesele bu malum. Uzatmaya gerek yok. Fenerbahçe her finale çıktığında aynı şeyi Türkçe söylemenin/yazmanın artık pek bir anlamı kalmadığına inandığım için bu kez hissiyatımı İngilizce yazacağım müsaadenizle;

"We want to end the 27-year wait & lift the cup"

İngilizce söyleyelim bu kez. Belki işe yarar. Ne dersiniz? Yoksa Fenerbahçe bu lanetli kupayı yine kazanamayacak mı?

Yukarıda yazılı olan İngilizce cümlenin çevirisini Rijkaard'ın tercümanı Mert Çetin yapsın mümkünse. Bu konuda çok hassasım.

Son paragrafı da Alex'e ayırmak lazım. Alex büyük topçusun, büyük kaptansın vesselam.


3 comments:

Adsız dedi ki...

yakışır yakışır fenere ancak böyle bir final yakışır hakemiyle,luganosuyla.... hele hele taraftar güzeldi ve komik her kafadan bir ses... dün gece çok güldüm çok....
birde luganoyla ilgili bi başlık açıcakmısın merak ediyorum şahsen çünkü sen meraklısın ya böyle konulara... hani yok böylesi diye..

Adsız dedi ki...

http://ouynbzoan.blogspot.com/2010/04/igneyi-kendine-cuvaldz-baskasna.html

Major dedi ki...

o değil de fenerbahçe bu senede kupayı alamazsa artık gazetelerde fenerbahce turkiye kupasını son aldığında taksimetre yoktu, renkli televizyon yoktu, tek kanallı televizyon vardı yok efendim x başbakandı y cumhurbaşkanı falan.. gerçi kupayı kazanılsa da kesin yazarlar bunları tekrar.. =))))