Cumartesi, Mart 27, 2010

"Timsah, Belediye'nin Çukuruna Düştü!"


Bursaspor için "hele bir de skor olarak geriye düşsünler, şampiyonluk yarışında ne kadar iddialılar onu görelim" diyenler dün gece için kısmen haklı çıktı denebilir. En son Kadıköy'de skor olarak geriye düşen ama son dakikaya kadar maça asılan bir Bursaspor izlemiştik. O gün bu imtihanı başarıyla geçmişlerdi ve ülke futbol kamuoyunu şampiyon olma olasılıkları konusunda ümitlendirmişlerdi. Gerçi o maçta Fenerbahçe'nin performansı da aldatıcı olmuş olabilir. Bunu da bir yere not etmek gerek. Yine de iyi bir referanstı.

Aslına bakarsanız dün gece bilhassa ilk yarım saatte Bursaspor gayet iyi futbol oynadı. Yaptığı presle rakibi hataya zorladı ve Sercan ofsayt sorununu aşabilseydi, maçı erkenden bitirebilirlerdi ama giden bir maçın ardından, "şu şöyle olsaydı" gibilerinden yapılan yorumların, yengemin sakalı olsaydı falan filan... şeklinde devam eden o meşhur söylemden farkı pek yok.

İlk yarım saatte maçı kazanma konusunda arzulu olan Bursaspor'un, o bölümde ciddi hatalar yapan İ.B.B'den iki gol yemesi ise gecenin en ilginç olayıdır. Ve buna ek olarak Hüseyin'in iki golde de yaptığı basit hataları görünce, şampiyonluğa oynayan takımın ilk on birindeki bir topçunun bu kadar basit hatalar yapması ancak bizim ligimizde olur biçiminde yorumlanması da mümkündür.

Maçın ilk yarısı gayet hareketli ve maçı seyredenler için keyif vericiydi. Futbol katili Olimpiyat Stadı'nda bu tarz maçları az görmüşüzdür. Bu da gecenin şaşırtıcı detaylarından. Lakin, ikinci yarı için ilk yarıya dair söylediğimiz olumlu şeyleri söylemek pek mümkün görünmüyor. Belki ikinci yarının başında kısa bir süre yine Bursaspor'un etkili olduğunu söylemek mümkün ama bu bölüm de pek uzun değildi. Sercan'ın sezonun en kötü performanslarından birini ortaya koyduğunu belirtmek abes olmaz. Volkan Şen dışında, Bursaspor'un ikinci yarıda ofansta etkisiz kaldığını da eklemek lazım.

Oyunun ninni moduna geçtiği dakikalarda "İ.B.B acaba karambole bir gol daha atar mı?" düşüncesi de maç izlediğimiz ortamda gündeme geldi ama daha sonra başka gol olmaz fikrinde birleşmişken ve Bursaspor'luların "bu maç gitti hafız" diye birbirlerine söylendiği dakikalarda en beklenmedik şey oldu İ.B.B savunmasının bir anlık kademe hatası Volkan Şen'in şık golüne, bu gol de son on dakikayı hem tribünlerdekilerin, hem de ekran karşısında maçı izleyenlerin sahaya heyecanlı gözlerle bakmalarına sebep oldu. Ne var ki, Bursaspor taraftarının Kadıköy'deki gibi 2-0'dan 2-3 olur mu beklentisi tutmadı. Fenerli, Cimbomlu ve Beşiktaşlının istediği oldu denebilir. Maç 2-1 bitti. Şimdi önce bugün Beşiktaş'ın maçı ve ardından yarınki derbi daha bir önemli hal alır oldu.

Bursaspor'un hala avantajı büyük ama kendilerine oyun anlamında ciddi ciddi kafa tutan bir takım olan İ.B.B engelini aşamamaları, bundan sonra oynayacakları rakipleri için iyi bir referans oldu. Bunu da görmek lazım.

Bu maça dair son yorumu İ.B.B için yapalım. İ.B.B'yi tribünü olmadığından ve belediye takımı olmasından dolayı sevmiyoruz ama takımın mücadesi ve futbolu takdir-e şayan doğrusu.

not: Başlık için vdgrl'e teşekkürler...
foto: Hürriyet Spor

0 comments: