Perşembe, Mart 11, 2010

Melekler Final Four'da

Bayanlar Voleybol Şampiyonlar Ligi'nde Rusya'da 3-0 yendiği Odintsovo'yu burada da 3-0 yenen Fenerbahçe, Cannes'da düzenlenecek Final Four'a gitmeye hak kazandı. Bir set aldıkları takdirde bile dörtlü finale adını yazdıracaktı Melekler ama yine set vermeden ve tabii ki yine mağlubiyet almadan, net bir skorla işi bitirdiler.

İlk seti aldıktan sonra, kenardaki oyuncular haliyle oyuna girdi. Melekler zaman zaman sendeler gibi olsalar da, diğer iki seti de almasını bildiler.

Voleyboldan çok iyi anlayan ve Fenerbahçe'yi takip eden kişiler var blog aleminde, onlar daha iyi bilir gerçi ama yine de yazmadan edemeyeceğim. Hollandalı oyuncu Alice Blom transfer edildiğinde hakkında gayet olumlu şeyler okumuştum ama sezon başladıktan sonra kendisini pek piyasada görmedim (beklentinin aksine yani). Bugün oyuna girdiğinde, hiç abartmıyorum, "Yahu sen yaşıyor muydun?" tepkisi verdim hatta. Maçı anlatan Güven Göktaş ve yorumcu Alev Anakök (isimler konusunda yanlışım varsa düzeltin), Blom'un bu maçtaki performansının şaşırtıcı olduğunu belirttiler. Hakkaten de iyi bir oyun çıkardı. Şimdi burada bir gariplik var. Blom sıradan bir oyuncu mudur ki, bugün çok iyi oynaması şaşırtıcı oldu? Yahut sıradan bir oyuncuysa, o zaman neden geldiğinde hakkında gereğinden fazla olumlu şeyler yazıldı, çizildi? Evet, sorum budur.


Esas mevzuya dönecek olursak, 3-4 Nisan tarihlerinde Fransa'nın Cannes şehrinde oynanacak final-foura kalan Fenerbahçe ilk maçını 3 Nisan'da CR Cannes ile yapacak.

Her zaman yazdığımızı tekrar yazalım, adettendir, "Meleklerin sözü var!"...

***

FENERBAHÇE -ODİNTSOVO: 3-0

Salon: TVF 50. Yıl

Hakemler: Dusan Hodon (SVK), Ritvars Alksnis (LAT)

Fenerbahçe Acıbadem: Seda, Çiğdem, Gamova, Natasa, Eda, Dirickx, Nihan (L), Songül, Naz, Blom, Merve

Odintsovo: Zhadan, Kosheleva, Lisovskaya, Fateeva, Pequeno Paula, Oliveria, Kryuckova (L), Pankova , Shmeleva, Bogacheva, Markova

Setler: 25-17, 25-22, 25-23

Süre: 75 dakika (24-25-26)

***

Varol Döken'e özel not: İpek'in yarın doğum günüymüş, haberin ola!

2 comments:

turkuaz0707 dedi ki...

Bloom öyle sıradan bir oyuncu değil ortega. Her ne kadar ilk 6 oynamasa da geçen senenin avrupa ikincisi Hollanda milli takımının kadrosunda olan bir oyuncu. sezon başında bizde ilk 6 oynadı epey ama mevkiinde, türkiyenin en iyi oyuncusu olan Seda Tokatlıoğlu sakatlıktan döndükten sonra kulübeye mahkum oldu. Seda müthiş fizik avantajı ve gençliği ile hem smaçta hem de blokta Bloom'un önünde ve hak ederek o oynuyor.Sezon başında sakat olan Seda ise kendine ancak geliyor. 3-4 nisanda daha da iyi olacak inşallah. Bloom ise çok iyi profesyonel ve alternatif. Üstelik defansif özellikleri çok iyi, smaç servisleri de cabası. takımın en komple oyuncusu Nati Osmokroviç'in en zayıf yönü attığı yumuşak servisler. Bana göre Nati'nin servis sırasında Bloom'u oyuna alarak oldukça etkili smaç servisler atan bu oyuncudan faydalanmayı düşünmeli Jan de Brandt... Bu arada dün Novara'yı izledim. Kozuch değil de Logan Tom gözümü korkuttu. Nati'nin daha atletik ve boylusu, haliyle de bir gömlek daha iyisi. Biz yine de, çaresini bulur Prof. Brandt deyip takıma, hocaya ve şampiyonluğa inanmaya devam edeceğiz tabi ki...

varol döken dedi ki...

burayı okuyorsan ipek gülden fileler sereceğim yarın yollarına...