Salı, Şubat 09, 2010

Yılmaz Vural'a Tek Maçlık Şans Verilse


A Milli Futbol Takımımız bir değişiklik olmadığı takdirde, 3 Mart Çarşamba günü Honduras ile Türkiye’de özel maç yapacak.

Futbol Federasyonu’ndan verilen bilgiye göre, karşılaşmanın oynanacağı il ve stat, federasyon tarafından daha sonra açıklanacak. Fatih Terim’in istifasıyla boşalan A Milli Futbol Takımı teknik direktörlüğü için federasyonun arayışları sürüyor. Ortada dönen birkaç isim var ama kimse görüşmeler ne boyuttadır, tam olarak bilmiyor.

Şayet Mart ayına kadar herhangi bir gelişme olmazsa, Ariel Ortega Blog olarak bir kampanya başlatmak isterim. Yıllardır kendisine yeterince şans verilmediğini iddia eden, Fenerbahçe'yi ve Milli Takımı çalıştırma isteğini her fırsatta dile getiren Yılmaz Vural'a, tek maçlık da olsa Honduras'la yapılacak özel karşılaşmada A Milli Takım'ın teknik direktörü olma şansı verilsin. Bunu espri amaçlı söylemiyorum. Gayet ciddi bir öneridir. Ne kaybedilebilir ki? En kötü ihtimalle alt tarafı bir hazırlık maçıydı der, geçilir herhalde. Hem Yılmaz Vural'ın da bunu her türlü kabul edeceğini, hatta maçın ardından, "çok şükür, ölsem de gam yemem artık" diyeceğini beklemek yanlış olmaz.

Bu fikrime karşı çıkanlar, ya şimdi konuşsunlar ya da kampanyaya destek çıksınlar. Lütfen...

18 comments:

Adsız dedi ki...

çocuk oyuncağı mı?

Kemal Mardin dedi ki...

90'da gol yeriz.

Ortega dedi ki...

TFF'ye göre çocuk oyuncağı sanırım. Kaç zaman geçti, hala icraat yok.

sallanyuvarlan.blogspot.com dedi ki...

Tek maçlık bir şans verileceğini düşünmüyorum. Ama blog olarak kampanya başlatılması güzel fikir.Yılmaz vural a milli takıma gelse ne yapar dersen,ortalık karışır.Futbolculara dayak atar mı desem,ondan sonya medya ile atışır. Kendine güveniyor ona birşey demiyorum,ama kaç defa söylüyor.Federasyon da görsün artık.Ama bizim kampanyaya katılmamızla yılmaz vural gelecek değil ya..

Selamlar.

Donnie Brasco dedi ki...

Hiddink gelebilir her ne kadar yalanlanmış olsa da (Fener taraftarı olarak yalanlamalar bizi etkilemiyor :))
Honduras maçında hocasız çıkacağımıza Yılmaz Vuralla çıkalım bence de güzel bir fikir. Evet çocuk oyuncağı değil ama ne kaybedebiliriz. Milli takım ilgisini çok kaybetti Terim döneminde, Yılmaz Vural hem iyi de "reyting" demek. Terim döneminden kötü de olamaz. Bir maçlığına ve özel maç olarak oyuncuların motivasyonunu da sağlar. Bence birşey kaybetmeyiz.

Öte yandan bu adam yıllardır Feneri çalıştırmak istediğini söyleyip duruyor. Düşünsene Hasan hocam, şampiyonluk maçı, Galatasarayla oynuyoruz, Aziz Yıldırım dedi ki Daum sen bu maç dur tek maçlığına Yılmaz Vural yönetecek takımı. 5 atarız valla :D:D
tabi ki Fener de çocuk oyuncağı değil. Şakaydı sadece. Öyle birşey yok, öyle birşey yok !

Dejan dedi ki...

antrenörü o zamana kadar belirlemeyeceklerse caretaker manager hesabı Vural olabilir. Başarılı olursa manager'liğe terfi eder. Zaten bir yanım hep istiyor bu adamın Türk milli takımını çalıştırmasını.

Unknown dedi ki...

YılmazVural; Türkiye'nin en büyük futbol soytarısıdır. Bu şahsı ciddiye almak bile futbolu bilenler için ciddiyetsizliktir...

Gürkut Gürsoy dedi ki...

özel maç, 80 dakika üzerinden oynansın. Yılmaz Vural kariyerine 2-0 lık galibiyet eklesin. 90 olursa sıkıntı büyük.

Fabio Luciano dedi ki...

yılmaz vural'ın teknik direktörlüğünü senede fb,gs ve bjk ile oynadığı 6 maç ile değerlendirmek bence çok yanlış.en son antalya maçı buna en güzel örnek.yıllardan beri savunma yapmayı öğretemedi takımlarına.o yüzden antalya ile düştü o yüzden bu kadar konuşulmasına rağmen hala kasımpaşa ile düşme hattında ve son 2 maçını 2-0 dan verdi.ben onun iyi hoca olduğuna katılmıyorum.

sadece her türk antrenör gibi kısıtlı teknik bilgisini motivasyon ile kapatma derdinde.hadi aslanım hadi koçum ile 2 bilemedin 3 maçı alırsınız ya da çeviririsiniz.ne bir sistem takımı olursunuz ne de bir ekol yaratırsınız.

Ortega dedi ki...

Hadi aslanım, hadi koçumlarla son Avrupa Şampiyonasında yarı finali gördük. 2008'de defans yapmasını bilen bir Milli Takım var mıydı? Yoktu. Bizim Milli Takımınızı zaten ne zaman defans yapmasını becerdi ki :)

Fabio Luciano dedi ki...

anlatmak istediğim şu. 2002-2006-2010 dünya kupası ve 2000-2004-2008 avrupa şampiyonası toplam 6 büyük turnuva.3 tanesine gidip yarı final görmek yerine hepsine gidip gruptan çıkmayı tercih ederim.aynısı şampiyonlar ligi için de geçerli.bir kere çeyrek final görmek mi yoksa her yıl gruptan çıkıp 2.tura kalmak mı?

hiçbir zaman defans yapmayı öğrenemedik zaten tamam da birinin de gelip öğretmesi lazım değil mi?o isim yılmaz vural mı onu sorayım o zaman?almanca bilmekle,köln spor akademisini 1. bitirmekle ya da ne bileyim feneri yenmekle büyük hoca mı olunuyor?

ortalığı bu kadar sulandıran,bizim türk hocalarında ikide bir çıkıp ben şöyle hocayım,bu göreve talibim deyip kafa ütülemelerine izin veren federasyon da bu kadar süredir neyi bekliyor çok merak ediyorum.

bir de bi insanın ikide bir çıkıp kendisi için böyleyim şöyleyim demesi bana hoş gelmiyor.bırak senin ne kadar iyi hoca olduğunu başkası söylesin.

Great White dedi ki...

Yılmaz Vural' ın Türkiye Milli Takımı' nın başına geçebilmesi için yeterlik kriteri nedir mesela?

Referansı nedir?

Birkaç Anadolu takımını üst lige çıkarmak mı?

Bazı takımlar ile ligin dibinde cebelleşip son anda ligde tutmak mı?

Yoksa sayısını şu an unuttuğum onca takımı ya alt lige postalayıp ya da tam düşmek üzereyken bırakıp kaçızlamak mı?

Eğer kariyerindeki tek kalburüstü takım macerası olarak bizde geçirdiği 3-5 haftalık süreç gösteriliyorsa bir TS li olarak hayli havaya girmem gerekir sanırım:)

Uzun lafın kısası; Yılmaz Vural bu payeyi hak edebiliyorsa hakkının yendiğini düşünen onlarca teknik adam girer sıraya ve bunun önünü alamayız..

Adsız dedi ki...

Bu kampanyaya canı gönülden katılıyorum:)

kildanadam

MithrandiR dedi ki...

Herkes bir şans isterse ne yaparız sonra?

Ortega dedi ki...

Milli Takımı her Türk teknik adam çalıştırmak ister. Aksini söyleyen muhtemelen ayak yapıyordur. Yani, herkesin şans istemesi doğaldır.

Yılmaz Vural hayranı değilim, ama TFF'nin şu anki plansızlığına bakınca, ve medyada ismi geçen hocalar geleceğine (Hiddink hariç), Yılmaz Vural'a tek maçlık dahi olsa, şans verilse çok şey kaybetmeyiz diyorum. Biraz ironik bir yazı olduğunun farkındayım. Onun da sebebi ilk maçımızın hazırlık maçı olması aslında. Yoksa bunca rahatlığımızın sebebi uzun süre milli maç yapmayacak olmamız mı lan? :)

Kaan Eren dedi ki...

şike açıklamasına ne demeli peki, onca şike tartışmaları yapılırken neredeydi, şimdi mi geldi aklına? Ben bu adamın samimiyetine inanmıyorum ama madem bu kadar istiyor bir hazırlık maçına çıkmasını canı gönülden istiyorum...

varol döken dedi ki...

çocuk oyuncağı değil de büyük oyuncağı... ülkenin sınırları maçtan sonra yeniden çizilmiyor veya tarım politikamız değişmiyor 3 gol atınca... seviniyoruz işte, yanımızda bir yabancı varsa, ohhh lan nasıl koduk diyoruz onlar da garip garip bakıyor... sonra onlar türkiye'ye tatile geliyor ceplerinde 10 bin avro ile biz ise paramız olsa zaman, zaman bulsak vize bulamıyoruz...

ama yine de ben oyuncağımı yılmaz vural'a vermezdim, çok kurcalar bozar:)

alperensaylar dedi ki...

bence serhat ulueren basın sorumlusu, ahmet çakar a milli takım teknik direktörü, sinan engin takım sorumlusu, gökmen özdenak ve ziya şengül de genç milli takımlar teknik direktörü olsun...gidemediğimiz dünya kupasını bile alırız o kadar diyorum.